Toto su tiez domace pepparkakor, moj drahy zil ako dieta vo Svedsku... 🙂
Len si musis prelozit imperialne jednotky ak nemas vahu, ktora ich zvlada 🙂
@babatkoling dakujem 🙂 ze imperialne jednotky :D zvladnem to nejako odhadom.
@babatkoling tak tie tvoje budu potom ako tie original 🙂
@tarvika ja som robila podla tohto:
3 šálky polohrubá múka
1 a 1/2 čl sódy bikarbóny
1 čl škorice
2 čl mletého zázvoru
1 a 1/2 čl medovníčkové korenie
1/2 šálky šľahačky
1/2 šálky masla
1 šálky hnedého cukru
1/2 šálky golden sirup
štipka soli
Preosejeme múku, pridáme soľ a koreniny. V jednej mise si vyšľaháme šľahačku a v druhej maslo s cukrom. Potom opatrne prišľahať do masla sirup a následne aj šľahačku. Do tejto krémovej masy pridáme múku s koreninami a vypracujeme cesto. Necháme stuhnúť v chladničke najlepšie cez noc. Ja som nedočkavá, tak som cesto zabalené v potravinárskej fólií nechala tuhnúť vonku asi 1 a 1/2 hodiny. Cesto si vyvaľkáme na tenučko a pečieme cca 5min pri 190 stupňoch.



das recept? 🙂