drazil
31. okt 2022
3203 

Ja niesom zlá matka....

Pokiaľ sa ti v živote niečo nepáči zmeň to"

Myšlienka dňa 25.7.2022

Komunita a skupina sa v tento deň točila okolo mňa. Vypovedala som zo seba všetko asi čo sa dalo, vyplakala som sa tak ako asi dlho nie. Potrebovala som to.

Mne sa v mojom živote naozaj nepáči toho veľa, ale vždy to zasuniem niekam do rohu, veď nejak bude. A potom sa stresujem, utápam v sebalutosti a zapijala som to, ten všetok bordel v sebe. Ale iba ja môžem zmeniť to čo sa mi nepáči, iba ja môžem povedať NIE, ak niečo nechcem, iba JA si môžem vytvoriť svoj svet v ktorom budem šťastná. Nemusím deťom kúpiť všetko čo im vidím na očiach aby som si kompezovala svoje detstvo, môžem im venovať viac času, viac lásky. Byť tu a teraz a byť najlepšou mamou, akou v tej chvíli môžem byť.

Priznala som sa, že som chcela odísť. Exova žena mi ešte krásne naložila do správ, čo vo mne zase vyvolalo pocit mojej nedostatočnej hodnoty.  Že niesom  dosť dobrá - nie som dobrá matka. Hoci sme mali zakázané používať telefón do 13 tej, tým že mi večer predtým neodpísala, napísala som jej pred komunitou že mu večer o 20:00 budem volať, aby mu dala telefón. 

ONA :"Pozri ,ja nemám problém mu ho dať ak bude normálny.. lenže to nikdy neviem ako sa bude správať.. u nás má nejake pravidlá,a keď ich nebude dodržiavať nebude mať telefón,nech ste si sľúbili čokoľvek.." 

JA: "Ja nemam proti pravidlám nic. Ale neprajem si aby si narusala doveru medzi mnou a mojim synom. Ked mu slubim ze snim budem volať tak snim budem volať.  Ked mu nedas jeho telefon budem volat tebe alebo exmanzelovi ale o 8 mej mu budem od dnesneho dna kazdy vecer volat. Ci sa ti to paci alebo nie."

ONA:" Pozri . Ty sa mi tu vyhrážať nebudeš.. ty tu ideš hovoriť o nejakom narúšani?? Troška sa skús nadtym zamyslieť.."

JA:Ja sa ti nevyhrazam, ale ja som svojmu synovi nieco slubila a jednoducho to mienim dodržať. A mala by si to rešpektovať." 

ONA:"Ja som ti povedala že mu dám ten telefón keď bude normálny !!! Keď bude robiť veci ktoré robí..tak ho mať nebude.. toto musíš rešpektovať ty ! Je u nás.. naše pravidlá . Keď bude doma.. volaj mu aj sto krát denne.. keď bude normálny aj tu,volaj mu aj každý deň.."

JA:" Ja som sa zamyslela dost a preto som tu. Nikto sa ti nevyhraza. Ale jednoducho moj syn nieco chce a ja ho počúvam. A ked mu nieco sľubim tak to do držím. Ja som za pravidla, ale 10 minut aby somnou volal kludne aj cez tvoj telefon ked mu nesces dat jeho nenarusi pravidla. Tiez by ti asi nebolo príjemné keby si bola v nejakej situaciu a nemohla si zo svojim dietatom zavolať."

ONA:" To je super že si si tam uvedomila že máš syna počúvať.. a ja dúfam že keď on niečo sľúbi že to tiež dodrží.. je u nás.. tu má pravidlá.. ja už som napísala k tomu dosť..záleží na ňom.. napr aj teraz ma telefón.. môžeš mu ísť zavolať.. ja s tým problém nemám lebo je zatiaľ normálny.."

JA:" "Hej ale teraz napr nemozem telefonovať a ani by som pisat nemala."

O 13 tej mu zavolam"

ONA: "ok" 

Jedno veľké teatro, ja v slzách, rozrušená nebyť zavretá v liečebni isto by som sa ľutovala nad pohárikom. No tu som to musela zvládnuť inak. Zamyslieť sa. 

Jedna vec je, prečo to vlastne riešim s ňou, a nie s jeho otcom. Pretože ona je tam manažérka. Ex to má očividne v paži. 

Ale samozrejme som sa nechala ovplyvniť smskami od nej, ľutovať sa aká som naprd matka. Brala som to, že má u nich pravidlá ale prečo by mal byť problém 10 minútový rozhovor? Naozaj by to až tak narušilo pravidlá? Naozaj chcem tak veľa? Prečo teraz sa zrazu oháňa pravidlami, ale keď bola situácia pred pár rokmi a malý plakal že chce ísť domov, doviezli ho o 11 večer?   Vtedy neboli pravidlá? Alebo vtedy to chcela ona tak to bolo v poriadku? Robí mi tá žena napriek?  Moja hlava bola zahltená otázkami. Cítila som hnev, krivdu. 

Naozaj chcem tak veľa? Počuť svojho syna? Dodržať,  sľúb že zavolám? 

Pred skupinou sa mi podarilo sním spojiť, očividne poslúchal tak mal telefón. Uľavilo sa mi, že som ho počula ale stále som bola rozrušená a mala chuť ísť domov, zobrať ho od nich, vynadať jej nech si riešiť svoje deti a nie moje. 

Všetko čo ma trápilo som pustila na skupine. Potrebovala som to. Vypovedať sa. Vyplakať sa. 

A to čo sa mi nepáči zmeniť. Napríklad to, že sa ňou už nenechám rozrušiť. 

Ju nezmením. Musím ju prijať takú aká je. Je to žena môjho ex a rešpektujem ju, aj keď sa mi veľa vecí nepáči. Môžem zmeniť len seba. Pozametať si pred vlastným prahom. 

Ale naozaj sa to ľahko hovorí, no potom život zase prinesie také situácie, ktoré máte chuť zase riešiť tým starým naučeným spôsobom... Hnevať sa, hádať sa presadzovať svoju pravdu, keď cítite ohrozenie svojho ega. 

Áno zlyhala som... No priznala som si chybu a išla som ju riešiť. 

Ja niesom ani dobrá ani zlá matka.. 

Som taká, aká matka viem v tú chvíľu byť.. 

Robím to tak ako vtedy najlepšie viem... 

A mám právo zlyhať... Mám právo robiť chyby... Mám právo mať svoj názor.. 

Ale svoje deti milujem najviac na celom svete... Tak ako každá jedna💓

Preto som obetovala 3 mesiace, ktoré snimi nebudem, aby som tu mohla byť pre nich roky. 

Držím prsty. Každá z nás má veľa úloh, ktoré musíme zvládnuť…

31. okt 2022

Si ta najlepsia mamicka na celom svete presvoje deti ❤❤❤ty si cely ich vesmir a oni tvoj❤❤❤ty si ich nosila pod srdcom a ty im vies dat vsetko a nie to hmotne a priklad do zivota 🌺🥰❤drz sa

31. okt 2022
31. okt 2022

❤❤❤

2. nov 2022

Začni písať komentár...

Odošli