33 / 275
    Francúzsky hruškový koláč

    recept je od A. Polákovej z knižky Napečené s láskou
    pripomína bublaninu, ale je lahodný, maslový a taký francúzsky emoticon
    Cesto: 150 g hladkej múky, 100 g práškového cukru, 2 vajíčka, 3 PL oleja, 100 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 5 hrušiek
    Poleva: 1 vajíčko, 80 g masla, 1 vanilínový cukor
    vajíčka vyšľahať s cukrom, pridať olej, mlieko, múku s kypriacim práškom
    do vymastenej a vysypanej torty naliať polku cesta, na to nakrájané hrušky, zasypať vanilínovým cukrom, zvyšok cesta
    dať piecť na 180 stupňov 20 minút, pripraviť si polevu: zmiešať vajíčko s vanil. cukrom, pridať roztopené maslo
    po 20 min. vybrať koláč z rúry, vrch popichať vidličkou, naliať polevu a dať dopiecť ešte na 20 minút

    5. okt 2015

    Mňam, myslíte že by mohli byť namiesto hrušiek jablká?

    5. okt 2015

    @lubenka1802 myslim si, ze urcite ano. v kolaci citit hlavne to jemne cesto, chut hrusiek je uz len taky bonus. urcite to bude dobre aj s jablkami 🙂

    5. okt 2015