icon
77 / 275
Banánový ,,chlebík,, so sušenými figami
avatar

1 banán, 4 kopcovité lyžice jablkovej výživy, 150 g hladkej špaldovej múky, 3 PL kokosového cukru, 30 g kokosu, 20 g mleté mandle, 100 ml vlažného mlieka, 8 ks sušené figy nakrájané na drobno, 1/2 čl prášku do pečiva (bezfosfátový, tzv. vínny kmeň)
banán rozmixovať, primiešať ostatné suroviny, nakoniec nadrobno nakrájané figy, vyliať zmes do formy na biskupský chlebík
- moja je silikónová, piekla som 40 min. na 180 stupňov
- konzistenciou koláč pripomína trošku chlieb a od sušených fíg je príjemné sladký 🙂

Odpovedz
5. jan 2016
avatar

ahoj, prosím ťa rada by som vyskúšala tento chlebík, tak sa chcem opýtať, čím môžem nahradiť mleté mandle? na orechy sme doma alergický... ďakujem

Odpovedz
8. jan 2016
avatar

@maryennn1 podľa mňa viac múky a kokosu, ja som ich tam totižto prisypala len na zahustenie cesta 🙂

Odpovedz
8. jan 2016
avatar

@eikenella ok, tak ten kokos tam švihnem, ďakujem ... uvidím podľa potreby 🙂

Odpovedz
8. jan 2016
avatar

@maryennn1 skus tak, alebo niekedy sa pridava aj pudingovy prasok 🙂

Odpovedz
8. jan 2016
avatar
Komentár bol odstránený
avatar

@maryennn1 a nech adamkovi chuti 😉 moja mala zjedla hned 2 kusky na ranajky

Odpovedz
8. jan 2016
avatar

@eikenella 🙂 Jeej ďakujeme 🙂 Adamko je taký žrút, že nemám obavy že by mu nechutilo, ale receptík sa mi naozaj páči, takže vyskúšam 🙂

Odpovedz
8. jan 2016
avatar

ahoj, zase otravujem 🙂 Zajtra sa chystám ho upiecť, ale nemám kokosový cukor ☹

Odpovedz
9. jan 2016
avatar

@maryennn1 nevadi, pouzi iny oblubeny. ja pouzivam kokosovy, lebo patri k tym zdravsim. ci uz das biely, alebo trstinovy, aky mas doma 🙂

Odpovedz
9. jan 2016
avatar

@eikenella a ak by som dala med? čo to potrebujem práškovú konzistenciu?

Odpovedz
9. jan 2016
avatar

@eikenella my totiž cukor doma vôbec nemáme, lebo vôbec nepoužívame 🙂

Odpovedz
9. jan 2016
avatar

@maryennn1 ejha, tak potom neviem, co by to spravilo s medom npr a konzistenciou cesta

Odpovedz
9. jan 2016
avatar

@eikenella no nič, niečo vymyslím 🙂

Odpovedz
9. jan 2016