95 / 275
    Pudingový tvarohovník s penou
    20. feb 2016
    Komentár bol odstránený
    Komentár bol odstránený

    300 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g masla, 2 PL kakao, 1/2 prášku do pečiva, 1 žĺtko, 1 vajce

    pudingovo-tvarohová vrstva: 500 g mäkký tvaroh, 150 g práškový cukor, 500 ml mlieka, 100 ml oleja, 1 PL citrónovej sušenej kôry, 3 žĺtka, 1 vajíčko, 1 Zlatý klas

    pena: 4 bielka, štipka snehu, 200 g kryštálového cukru

    - cesto: zmiešať preosiatu múku, cukor, kakao a prášok do pečiva, pridať mäkké maslo, žĺtko a vajíčko, vymiešať cesto, ktoré je lepivé, preto ho len čiastočne rozvaľkať a vo vymastenom a múkou vysypanom plechu malým valčekom rozvaľkať po celej ploche plechu (30x40 cm)
    P-T vrstva: zmiešať tvaroh s práškovým cukrom,citrónovou kôrou, vajíčkom, žĺtkami, zlatým klasom a vyšľahať, potom pridať mlieko a olej, vyšľahať, výsledná zmes je tekutá, vyliať do plechu na pripravené cesto
    piecť na 180 stupňov 25-30 minút
    - pena: našľahať bielka so štipkou soli, potom postupne prisypávať cukor a vyšľahať tuhú bielu penu. tú naniesť na upečený koláč a dať zapiecť ešte na 10 minút
    vychladnutý koláč dať ešte zachladiť pred konzumáciou do chladničky

    3. mar 2016