103 / 275
    Kinder mliečny rez bez múky

    Dobri den a recept mozem poprosit?

    15. mar 2016

    tiež by som poprosila recept, vyzerá lákavo

    15. mar 2016

    @stolverka
    @dufekova nebojte sa, recept vzdy pridam, aj ked to nie je niekedy hned zarovno s fotkou 🙂

    15. mar 2016
    Komentár bol odstránený

    cesto: 6 žĺtok vyšľahať s 1 PL cukru (použila som repný) do peny, pridať 1 PL karobu (v niektorých receptoch som videla 40 g kakaa), potom jemne vmiešať sneh zo 6 bielok, cesto vyliať do plechu s papierom na pečenie 20 x 32 cm, piecť na 180 st. 15-17 min.
    opatrne vybrať, po vychladnutí stiahnuť papier na pečenie, ja som najprv položila cesto na mokrú utierku, o niečo neskôr ho otočila hore dnom , položila znova na chvíľu mokrú utierku a stiahla papier, cesto prekrojiť na 2 polovice
    cesto je veľmi krehké, takže toto bol až môj tretí úspešný pokus na kinder mliečny rez 🙂
    plnka: tvaroh, biely jogurt, cukor, sušená pomarančová kôra
    vrstviť polka cesta, plnka, polka cesta, plnka

    - koláč je veľmi krehký, cesto jemné, prevažuje výsledná chuť tvarohu

    15. mar 2016

    @eikenella parada, vdaka

    15. mar 2016

    @stolverka ale musim povedat, ze nejako sa neviem rozhodnut, ci mi kolac chuti, alebo nie. asi na 4 blogoch som nasla recept, tak som si povedala, ze ho musim vyskusat. predosle dva razy som nebola schopna dat dole cesto z papiera na pecenie, sme to zoskrabavali lyzickou..a to piect, si myslim, ze viem 😀 cesto je velmi krehke. v tomto pripade neviem, ci nie je chutnejsi klasicky mukovy kinder mliecny rez. ale za vyskusanie clovek nic neda 🙂

    15. mar 2016

    @eikenella ja robím tento základ cestový zo 4 vajec na roládu, do ktorej dám šlahačku a ovocie - jahody, maliny, sem tam kokos, ked máme chuť. Stočím a konečná. Preto mi tento recept je blízky, ale dopredu viem že nie som schopná to prekrojiť a iba by som to navrstvila, ale vyzerá to veľmi sympaticky. Určite ako základ s ktorým sa dá pracovať a to je pre mna najlepšie.
    Pre toto ťa mám veľmi rada a aj tvoje recepty.

    15. mar 2016

    @stolverka dakujem pekne 🙂))) ale cesto na roladu robis mukove klasicke, nie? ja som tento korpus krajala priecne, nie pozdlzne, cize o to lahsie to je. len aby to zislo z toho papiera... prvykrat som skusala len cesto zo 6 bielok no a to bol teda poriadny trhanec z toho. so zltkami to uz drzi lepsie, ale aj tak je cesto hodne krehke.
    horsie, ze mam pocit, ze mi dochadzaju recepty..neviem, asi cas pobrat sa z materskej spat do prace 🙂

    15. mar 2016
    Komentár bol odstránený

    @eikenella nie s múkou, iba vajcia

    17. mar 2016