104 / 275
    Harlekýn rezy
    17. mar 2016

    cesto: 5 vajec, 4 lyžice kryštálového cukru, 1/2 dl oleja, 2 a 1/2 lyžice polohrubej múky, 2 lyžice kakaa
    - bielky vymiešame s cukrom do peny, pridáme žĺtky, pomaly pridávame olej, potom kakao a nakoniec múku, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech (dala som do plechu 30x40 cm, ak ale chcete koláč vyšší použite menší plech), piekla som na 180 stupňov 15 min.
    ešte teplý korpus potrieme lekvárom
    Plnka č. 1 - čokoládová : potrebné pripraviť deň vopred, 2 dl plnotučného mlieka, 100 g čokolády na varenie, 180 g 82% masla, mlieko, maslo a čokoládu dáme rozpustiť, následne zmes 3 minúty mixujeme, prelejeme do vhodnej nádoby a dáme chladiť na 24 hod. do chladničky, na druhý deň vyšľahať ( vyšľahá sa veľmi rýchlo, dajte si pozor, aby ste plnku neprešľahali a nezrazila sa)
    Plnka č. 2 - Šľahačkový krém: 1/2 l plnotučného mlieka, 1 žĺtok, 1 vanilínový cukor, 30 g práškového cukru, 100 g 82% masla , 200 g Cery, mlieko, cukor, maslo, tuk rozpustíme ako na čokoládový krém, nakoniec pridáme žĺtok, 3 minúty mixujeme a odložíme do chladničky na 24 hod. , na druhý deň vyšľaháme (tento krém sa mi vyšľahať nepodarilo, ako aj viac žien písalo v komentároch, že im to nešlo, ale po vsypaní 1 balíka vanilkový Creme ole (slúži ako stužovač) sa za chvíľku krém už potom pekne vyšľahal 🙂
    navrch nastrúhaná mliečna čokoláda

    - koláč na výšku má asi 2 cm pri použití plechu 30x40 cm, ak chcete vyšší koláč, použite menší plech

    17. mar 2016