109 / 275
    Funky fánky :-)

    Aj recept hodis ?😀

    9. apr 2016

    recept z fb stránky Moje jedlo: https://www.facebook.com/833897606636595/photos...

    130 g bieleho smotanového jogurtu
    125 g zmäknutého masla
    štipka soli
    1 malý žĺtok
    1/2 lyžičky bourbon vanilky
    200 g hladkej špaldovej celozrnnej múky (ja som použila 120 g špaldovej hladkej múky a 80 g ovsenej múky)

    na obaľovanie - práškový xylitol

    Do cesta žiadny cukor nejde. Uvedené množstvo vystačí na cca 2 plechy.
    Všetky suroviny spolu zmiešať, vypracovať hrudku, zabaliť do sáčku alebo potravinovej fólie a dať do chladu zatuhnúť (najlepšie cez noc), Na druhý deň cesto vybrať v dostatočnom predstihu, aby maslo v ceste trošku povolilo. Na pomúčenej doske rozvaľkať cesto, na hrúbku cca 0,4 cm a radielkom vykrajujeme požadovaný tvar fánok.
    Plech na pečenie vystelieme papierom a dobre ho pocukrujeme práškovým xylitolom (brezový cukor). Fánky poprekladáme na pocukrovaný plech, nechávame asi 1 cm medzery, trošku narastú. Poriadne poprášime cukrom (xylitolom) a dáme piecť na 180 stupňov, ja som cca 20 min.. Potom ich vyberieme a ešte teplé opäť poprášime cukrom. Tým že do cesta cukor nejde, sa fánky dosladzujú len práškovým cukrom, my sme ich doma jedli aj s lekvárom. A boli vážne super chutné 🙂

    9. apr 2016

    Ale ved to vyzera stredom akoby to bolo niecim plnene

    9. apr 2016

    @jkatarina ee, nie je. cesto je podobné lístkovému, sa tak nafúkne, je mäkké, tak možno preto ten dojem

    9. apr 2016