125 / 275
    Jogurtový krémeš

    Jogurtový krémeš cukráreň lidla
    koláčik je chuťovo dobrý, len sa trochu neprakticky je, je menej sladký, cítiť v ňom aj kyslosť jogurtu, ale chuť si môžete upraviť sami množstvom cukru
    robila som na veľký plech 30x40 cm
    1 balenie 400 g lístkového cesta rozvaľkať na veľkosť plechu, preniesť na papier na pečenie na plech, cesto vidličkou popichať, piecť na 180 st. cca 15 min, kým cesto nechytí zlatistú farbu
    druhé cesto 400 g tiež upiecť do zlatista, po upečení ho rozkrájať na štvorce a nechať vychladnúť
    plnka: 800 ml mlieka s 10 PL cukru priviesť do varu, vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešať 4 balíky vanilkového pudingu, uvariť hustý puding, keď vychladne, vmiešať 500 g bieleho jogurtu
    - 500 ml sladkej smotany vyšľahať so stužovačom
    -čoko poleva: v 100 g sladkej horúcej smotany miešaním rozpustiť 200 g horkej čokolády, potom vmiešať ešte 160 g masla, túto polevu naniesť na pokrájané lístkové štvorce a dať do chladničky zatuhnúť
    - krémeš: lístkové cesto, pudingovo-jogurtová vrstva, šľahačková vrstva, poukladať čokoládovo - lískové štvorce
    nechať v chladničke stuhnúť cez noc

    25. máj 2016

    Prosím ťa, je tá plnka dostatočne vlhká, aby presiakla aj cez BeBe keksy, alebo odporúčaš len s lístkovým cestom?

    25. máj 2016

    @tanyan je vlhka, omaknu z toho aj bebe keksy

    25. máj 2016