163 / 264
    Domáce špaldovo - ražné kaiserky

    vyjde 12 ks kaiseriek:
    300 ml vlažnej vody, 250 g špaldovej hladkej múky, 125 g polohrubej múky (špaldovej celozrnnej), 125 g chlebovej múky (ražnej), 25 g masla, 15 g soli, 1 vrecko sušené droždie, 5 g cukru

    všetko spolu vymiešať do hladkého cesta, nechať vykysnúť na teplom mieste 30 min, potom rozdeliť na 12 časti, vytvarovať malý bochník, nechať ho 10 min podkysnúť, následne radielkom alebo nožíkom na povrchu bochníka spraviť ryhy dostatočne hlboko, bochníky obrátiť dekoráciou smerom nadol a nechať 15 min podkysnúť. Potom otočiť bochníky, potrieť vodou, príp. posypať semienkami, poukladať na plech s papierom na pečenie, piecť na 180 stupňov 12 minút
    autorka luciferova

    - kaiserky sú chuťovo super, síce hutnejšie skrz špaldovú a ražnú múku, ale chuťovo určite lepšie a voňavejšie ako z obchodu 🙂

    25. feb 2016