166 / 264
    Domáce grahamové rožky

    Dobrý deň. Môžem poprosiť o recept?Ďakujem

    6. feb 2017

    Aj ja by som chcela recept....

    17. mar 2017

    @lenulka12
    @ruza112 skusim niekde pohladat. viem, ze boli dobre, skoda, ze som hned recept nepoznacila

    17. mar 2017

    @ruza112
    @lenulka12 dufam, ze to bol tento:

    280ml vlažnej vody, ½ kocky droždia, 10g cukru
    Z uvedených surovín vypracujeme kvások, netreba čakať, kým bude úplne hotový. Pridáme:

    500 g grahamovej múky, 10g soli, 3 lyžice olivového oleja,
    Vypracujeme hladké cesto. Môže sa stať, že bude treba doliať vodu alebo prisypať múku, všetko totiž záleží od kvality múky. Masu necháme odpočívať cca 15 minút a potom rozdelíme na vysypanej doske na polovicu. Každú polovicu rozvaľkáme na cca 1cm a prerežeme nožom na 4 časti. "Okrúhle rohy" prehneme dovnútra a zrolujeme ako rožok, uložíme na papier na pečenie cípom dolu. Výjde nám teda 8 veľkých rožkov - bagiet. Prikryjeme čistou utierkou a necháme kysnúť 45 minút. Po 45 minútach ich odokryjeme a potrieme vodou. Ak chceme, môžeme ich ozdobiť semienkami, pohankou, vločkami, soľou, rascou - ako chceme. Dáme ich do vyhriatej rúry (180st) a pečieme, kým nie sú pekne hnedé

    22. mar 2017