185 / 264
    Pomaly pečená kačica s cícerovou soccou a domácim cviklovým šalátom

    kačiču osoliť zvnútra, zvonku, narascovať, piecť v miske z jánskeho skla na 150 st. 4 hodiny (bez nakúkania pod pokrievku, výsledné mäso je mäkké, šťavnaté)
    pekáč som nemastila, kačka pustí hodne svojej šťavy, po 4 hodinách, ak chcete, dať ešte zapiecť kožu
    - cícerová socca. 1 a 1/4 hrnčeka cícerovej múky, 1 hrnček vody, soľ, mletá sladká paprika, všetko spolu zmiešať
    tortovú formu (26 cm) vymazať olejom, dať do vyhriatej rúry na 205 st. na 2 min, aby sa olej rozohrial, potom naliať cesto a piecť ešte 30-35 min.
    - domáci zaváraný cviklový šalát

    12. jún 2016