170 / 264
    Kaiserky z ražnej a tekvicovej múky

    300 ml vlažnej vody, 500 g múky, ja som namiešala ražnú polohrubú, 3 Pl ľanové semienko mleté a 3 PL tekvicovej múky, 25 g roztopeného kokosového oleja, 3 čl soli, 1/2 kocky čerstvé droždie, 1 čl cukor, všetko spolu zmiešať, na teplom mieste nechať kysnúť asi hodinu, potom vypracovať malé bochníky, nechať kysnúť 10-15 min, nožom alebo radličkou vytvoriť zárezy, kaiserky otočiť dekoráciou dole, nechať kysnúť ešte asi 15 min, potom poukladať dekoráciou hore na plech s papierom na pečenie, potrieť vodou a piecť na 180 st. asi 20 min. čerstvé sú mäkké a primerane hutné, na to, že obsahujú ražnú múku

    1. okt 2016