icon
1 / 1
avatar

Rožky z kysnutého cesta posypané sezamom? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Pletienky ? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Pagace?☺

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Maslove rozky (sposob listkoveho) posypane sezamom

Odpovedz
5. máj 2016
avatar
Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Trojuholniky z kysnuteho cesta a na vrch sezam dnu ide hera a ja davam aj cesnsk

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

pagace? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

kysnute maslove rozky so sezamom? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Sezamove rozky

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

pagace 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Pagačiky🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Tiež si myslím, že kysnute rohliky posypané sezamom

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

ešte pridaj cesnak a prídem na pagáčiky. 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

pagace

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Slimaciky 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Tycinky sezamove 😀 ja ich robim z hotoveho listkoveho cesta

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Pagace 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Zasa opisujete 😀 budú tresty 😀 no skúste zaboriť nos hlbšie do knihy receptov 😀

sticker
Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Juhoslovanske kolace

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Slané pečivo 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Pečivo so sezamom ☺️😯😇

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

slané praclíky-pečivo so sezamom

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

sezamove žemličky?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

ja som myslela tieto, robí ich aj moja mama, mám ich veľmi rada (aj ja varím, pečiem, ale tieto ešte nie. Väčšinou mamy už všetko robili 🙂 ) mňáám, čo viac k tomu dodať..
Pagáče - trojuholníky s cesnakovou plnkou
http://dobruchut.azet.sk/recept/30027/fotorecep...

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen myslím,že cesnak tam nemá v ingredienciach,alebo zle vidím?Môžu chutiť ale suprovo

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Slané sezamové paličky ...

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

kysnute slimaky so sezamom? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@macko35 ja som len zo srandy spomenula vyššie v komentári, že ak tam pridá cesnak, tak prídem 🙂 To len v tom zmysle. 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@macko35 inak dajú sa aj bez neho, ale sú to také chúdence. 🙂 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Tak jednoducho "sezamové rožky" ?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Slané tyčinky so sezamom

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Predpokladam ze nieco kysnute sezamove ale konkretne nazov kolaca ci tyciniek nepoviem 😀

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen vajcia na fotke nie sú, tak to bude iný recept 😉

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

mna tiez napadlo nejake slane kysnute pecivo posypane sezamom / rascou 🙂 nejake zemlicky 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@dadenka111 ak by to žlté boli bielka?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen mohli by byť bielka, ale asi to bude skôr olej 😕

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen uvidíme, už som zvedavá 😀

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@dadenka111 ja som súťaživý typ, ale tu som v koncoch.

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

čerstvé nadýchané rožteky posypané sezamom :-P

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Inak, keby varim ja, tak mi z toho vznikne gebuzina do zachoda. :D ešte nikdy mi cesto nezacalo kysnut. Wrrr...

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Tie slané kolaciky

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Kysnute rozky so sezamom 😊

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Urcite nejaka slana,kysnuta dobrotka,pridem 😀 ja som vobec neni kamarat s kysnutym cestom no na recept som zvedava :-P

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Slané pečivo so sezamom 😂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

keby tam nebol sezam tak croissanty 🙂 keby tam nebolo maslo tak plenky, bude to BaGEL?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Tipujem,ze to, co ides robit tu uz bolo spomenute ( bud tie pracliky alebo tie trojuholniky posyoane sezamom). Ja by som presne z tychto ingrediencii spravila hamburgerove zemle
http://recepty.vareni.cz/domaci-housky-na-hambu...
kedze oblubujeme hamburgery 😊alebo potom v malom minihamburgery plnene salamou alebo klobaskou ( ilustracna fotka z netu )

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Slané kysnuté rožky,pagáčiky so sezamom

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Hocičo 😀 kysnute rozteky, slimáky, pagace, trojuholníky, stvorceky, tycinky, atd, atd, no a samozrejme posypane sezamom 😉

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Páni Jáni, ja si vždy vymyslím a potom som do polnoci hore a spracúvam 😀 Dámy moje, padlo tu jediné správne slovo od @ivec16 ale tak croissanty sa môžu aj so sezamom, či nie? 🙂 nám to chutilo, ešte som ich poprášila ľanovými semiačkami, deti ich milujú zlupovať, hlavne najmladšia 🙂 Keď som zistila, že v tom sáčiku je možno 40 zrniečok sezamu 😀
Posielam všetkým srdiečka a veľmi sa mi páčil príspevok od @anaku ja ich musím vyskúšať za každú cenu 🙂 s domácou cigánskou... Ďakujem za tip a recept. Pošli mi prosím do IP adresu 🙂
Recept bude v skupine https://i.modrykonik.sk/skupina_hera
@mia24212, @mysga, @ewelinaewelina, @kattka5, @veronika93jakub, @elaela23, @ewuliik, @elpis, @niulda, @ketrin71, @denask1234, @dadenka111, @lienkashoppingqueen, @patibe, @veronecka15, @adrianna23, @ivetaalaila, @elmelpel, @antoniatonka, @erikaemkina, @nikadomi, @macko35, @henriett19, @lastovicka69, @sisi208, @dush, @timi1012, @levma, @vierca01, @makovicka8, @vicianocka, @janulkamartinko, @boubelka0021, @ivec16, @anaku, @matvejka125, @miselinka37

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@antoniatonka toto nepoznám, aké sú to? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@dadenka111
@lienkashoppingqueen
@macko35
V záhrade som si čítala komentáre, nahlas som sa smiala, teda, ste super, ako ste uvažovali... a ako pátrali 🙂 dostávate bonusové srdce 🙂
@mysga a Tebe pošlem tri srdiečka, ako bolestné, ale vieš čo? rozhodla som sa, že Ti dáme v skupinke malú školu pečenia a budeš piecť ako cukrárka 🙂 hmmmmm
@janulkamartinko no vidím, že ďalšia, ktorú presvedčíme, že to nie je nič ťažké, len treba nechať poriadne vykysnúť a čakať a čakať a čakať 🙂
@ivec16 čo je to Bagel? 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

ďakujem za srdiečko

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel jee no dakujem za srdiecka, no zijem vo francuzsku, a sezamove croissanty som tu este nevidela :D, ale proti gustu... ale milujem mandlovo-cokoladove croissanty ;) a odporucam ;), bagel je nieco ako hamburger ale ma v strede dieru ;) take koliecko

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel dakujeeem velmi pekne😊

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel dakujem za srdenka 😍 recept na juhoslovanske bol myslim ze hned v prvom vydani Recepty zo zivota😃 su vyborne! .nasla som tento link http://tortyodmamy.sme.sk/content/vyborne-slane....

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 myslíš takéto? z toho cesta som robila aj slané aj sladké 🙂 a bagel neviem či nebola u vojakov lyžička 😀

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@antoniatonka jasné, už som ich tiež videla, pripomína mi to tie trojuholníčky, čo spomínali kočky vyššie, také cesnakové som robila dávnejšie 🙂 ďakujem 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel nieco podobne ale moze byt aj tvoja verzia ;) francuzi to davaju do cesta, alebo dnu, robia aj cisto mandlove aj tie su mnam...

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 no veru musím sa vypracovať na vyšší level, francúzi sú v tomto iní kulinári 🙂 a to cesto vyzerá skorej ako lístkové ... alebo je to origoš kysnuté?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar
Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 napíš prosím niekedy recept na nejaké francúzke špecialitky, to mandľové ma zaujalo.

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel žienka naša ktívna, ďakujem za srdiečka, ani som si nezaslúžila. Bola som bezradná, keďže som len začiatočník, ale učím sa. 🙂 Mňam, také mandľové croassanty od @ivec16 Ale tu robíte chute.

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

Dakujem za srdiečko 😊
Vydarili sa 😉

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen veru, aj ja by som také dobroty uvítala, oni sú v tomto obore jedničky 🙂
@ivec16

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel no francuzske croissanty su asi z listkoveho cesta, aspon sa to tomu podoba viac

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel a tie tvoje pudingace mi pripomenuli francuzsky dezert "eclair"
http://www.thestar.com.my/lifestyle/food/featur...

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 toto je odpaľované cesto ako na venčeky len v tvare valčekov... už som robila podobné len vlnkovité 🙂 veru, samé dobroty takto do noci 😀

Odpovedz
5. máj 2016
avatar
Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel ano je to take ako venceky, tie pudingace mi to pripomenulo kvoli tej naplni, oni tiez davaju rozne take plnky do toho podobne pudingu

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 ja to vidím tak, že nás budeš musieť zásobiť takými špecialitkami, nech vyskúšame nevyskúšané 🙂 hmmm

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel no skusim si nachystat slovnik :D aby som vam to vedela spravne prelozit :D

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 a čo nepreložíš, domyslíme si 😀 ďakujem krásne 🙂

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel no ved skusena kucharka si poradi :D

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 aj ja sa budem tešiť. Oni musia mať niektoré veci fajné, tie krémy, ..napríklad creme brulee.

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen no ale taky vetrnik ako mame my na slovensku tu veru nemaju ;) a ani hrudkovy tvaroh... obcas pouzijem cottage chease,- ale ani ten tu vzdy nezozeniem a riccota a mascarpone a podobne to nie je ono....

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 hej? to som nevedela, že tam nemajú tvaroh. Mňa lákajú také tie klasické francúzke tradičné jedlá, ako sú tie croissanty, nejaké jemné krémy. Ako dlho tam žiješ?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen nieco cez 3 roky a 8 mesiacov, no ani tresku a parizsky salat :D a ich kysle uhorky sa nedaju jest :D (su priserne kysele)

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 isto ani bryndzu nemajú, ale že nemajú parížsky šalát je trochu smiešne. :D A ako sa Ti páči? Zostávaš?

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen kremy maju dobre, su take lahsie... nie su maslove... ale pudingy maju otrasne, myslim taky ten co by ste chceli doma dietatu spravit, tak to kupujem nase dr oetker, lebo tie ich nic moc teda... tuhnu az ked su studene, takze nehrozi zahustit plieko pudingom

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@lienkashoppingqueen hihi no ani bryndzu a ani korbaciky :D, ale inak sa to da... da sa bez toho zit, uz mi to v podstate ani nechyba... a ani rozky :D... juj takto ked to tu vsetko menujem, som si doteraz ani neuvedomila co vsetkoo tu nemaju, asi sa vratim :D po tresku... zatial sme tu spokojny, este chvilu tu pobudneme a ked nam tu nebude dobre tak pojdeme prec

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16 samé dobroty sme vymenovali. Bez toho sa dá, jasné. Každá krajina má niečo. Nóri nemajú klasický chlieb, chrumkavú kôrku. Oni majú len toastový chlieb. My sme národ naučený jesť chlieb napr. aj k polievke a tam žiaľ len toast. Ale dá sa. A aj v múke majú mišung.

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@ivec16
@lienkashoppingqueen ja z Vás odpadnem 🙂 ale teraz sa smejem na tom parížskom šaláte 🙂 a čo potom parížske rožky? 🙂 majú? nemajú? 🙂)))

Odpovedz
5. máj 2016
avatar

@elmelpel Ďakujem za srdiečka

Odpovedz
6. máj 2016
avatar

@elmelpel jaaj tie su paradne, nemaju ani parizske rozky ani francuzske zemiaky :D ale maju nieco podobne ako francuzske zemiaky, vola sa to tartiflette a su to zapecene zemiaky ako inak ako so syrom ;) varia ich na vianocnych trhoch ;)

Odpovedz
6. máj 2016
avatar

@ivec16 ďakujem krásne 🙂

sticker
Odpovedz
6. máj 2016
avatar

dakujem za srdiecka

Odpovedz
6. máj 2016
avatar

@elmelpel 😀 ďakujem za srdiečka. Ha ha ja som presne tieto rožky myslela. To som vždy v tom, že croissant je sladký. Aj tie rada robievam plnené dusenymi jablkami a hruskami na masle. Úplne super sú 😉

Odpovedz
7. máj 2016
avatar

@dadenka111 parádička, čakáme na Tvoj svelý recept 🙂

Odpovedz
7. máj 2016