firstbike_andrea
12. apr 2011

Prvý bicykel? First BIKE!

Je možné, aby dvojročné dieťa jazdilo na bicykli bez prídavných koliesok? A už držalo rovnováhu? A kde sú pedále? Ukazuje sa, že šliapadlá nie sú potrebné a že výučba jazdy na bicykli je bez nich oveľa jednoduchšia. Intuitívna a nestresujúca.

 

Detské odrážadlá čiže bicykle bez pedálov sú novým, alternatívnym spôsobom výučby jazdy na bicykli - už dvojročné deti sa na nich samé naučia držať rovnováhu. Keď podrastú a zosilnia, plynulo prejdú na klasický šliapací bicykel. A postranné kolieska nebudú potrebovať.

Rodinné prechádzky sú tak oveľa dlhšie - malý cyklista na bicykli bez pedálov prejde kilometre, a to aj v teréne. V porovnaní s bežným šliapacím bicyklom je také odrážadlo až trikrát ľahšie, čo je veľmi dôležité nielen pre malé deti, ale aj pre ich rodičov.

Odrážadlo First BIKE určené deťom od 2 do 5 rokov vyvinul nemecký dizajnér Ralf Coerschulte, a to pôvodne pre svoje vlastné deti. Postupne ho vylepšoval, až ho doviedol do súčasnej podoby, ktorá deťom umožňuje jednoduchú a bezpečnú výučbu jazdy na bicykli.  

Ralf Coerschulte dostal ešte jeden nápad - nasadiť lyžu namiesto predného kolesa a behom chvíľky zmeniť obľúbené odrážadlo na skibob, ktorý deti zabaví v zime.

First BIKE na prvý pohľad upúta svojím jedinečným ergonomickým dizajnom. Ostatné odrážadlá však prevyšuje predovšetkým radom dôležitých bezpečnostných prvkov:

  •  Extrémne odolný, pevný a zároveň pružný rám bicykla - tento bicykel vydrží naozaj veľa.
  •  Veľmi jemná ručná brzda - dvojročné deti brzdia nožičkami, staršie (a omnoho rýchlejšie) deti sa bez kvalitnej brzdy na zadnom kolese v žiadnom prípade nezaobídu. First BIKE má bubnovú zadnú brzdu, nie vystupujúcu čeľusťovú.
  •  3,9 kg - malé dieťa si ho samo zdvihne zo zeme, ponesie, vytlačí do kopca. First BIKE patrí k najľahším odrážadlám na trhu. Detský šliapací bicykel je až trikrát ťažší.
  •  Plynule nastaviteľné sedlo - podľa aktuálnej výšky dieťaťa, a to bez akéhokoľvek náradia.
  •  Najnižšia poloha sedla je púhych 30,5 cm - First BIKE je tak ideálnym darčekom už k 2. narodeninám.
  • Pohodlné sedadlo pripomínajúce "konské" sedlo - jeho konkávny tvar drží dieťa v optimálnej polohe, dieťa z neho neskĺza.
  • Vidlica s obmedzeným rozsahom otáčania - riedidlá sa dieťaťu nikdy nepretočia a pomáhajú mu držať smer.
  • Žiadne vystupujúce skrutky alebo ostré hrany - na tomto odrážadle nenájdete nič, o čo by sa Vaše dieťa mohlo poraniť.

Odrážadlo First BIKE sa môže ako jediný bicykel bez pedálov pochváliť značkou Bezpečné hračky, ktorú mu udelil nezávislý zlínsky Inštitút pre testovanie a certifikáciu. Je to nadštandardný atest akreditovanej skúšobne, ktorý je pre spotrebiteľa zárukou, že ide o kvalitný a zdravotne nezávadný výrobok, vhodný pre deti daného veku. V roku 2009 získalo odrážadlo First BIKE aj prestížne ocenenie Česká kvalita.

Oveľa viac o typoch, farbách a veselých doplnkoch First BIKE nájdete na www.firstbike.sk, odporúčame sekciu VIDEA.

Začni písať komentár...

Odošli