86 / 143
    Kvaskove zemiakové pagáče

    Prosím recept 😁

    21. mar 2020
    flafly
    autor

    Štartér: 180gr špaldovej hladkej, 180gr vody, 2PL ražného kvásku 12-14 hodín kvasiť
    Cesto: štartér, 820gr hladkej múky - mix špaldovej a bielej 50:50, 1,5 čl soli - znesie aj viac, 2deci oleja, mlieko okolo 2-2,5 dcl. Nechať prejsť kvasom cca 3 hodiny.
    Na prekladanie : 1 hera + 4 stredne veľké uvarené zemiaky
    Potom prekladať 3x30 minút do každej vrstvy nastrúhať zemiak a heru, podľa chuti prisoliť
    Piecť 20 minút na 200 st cca

    Originál recept je z 1 celého droždia a 2,5 deci mlieka

    21. mar 2020