foxylady13
3. dec 2018
276 

Čo je to ketóza?

Ketóza je stav, pri ktorom sa bude vaše telo „živiť“ takmer výhradne svojím vlastným uloženým tukom.

Dochádza k nej vtedy, keď vo svojej strave obmedzíte príjem všetkých sacharidov (aj všetkých cukrov, pretože tie medzi sacharidy patria) na minimum. Obvykle sa uvádza hodnota pod 50 g sacharidov za deň, ale každé telo funguje trochu inak, preto toto číslo berte len ako orientačné. U niekoho bude vyššia, u iného nižšia. A aby sa u vás ketóza správne naštartovala, v 1. kroku KetoDiet budete jesť max. 30 g sacharidov denne.

Ako spoznáte, že ste v ketóze?

Ketóza v tele nastáva spravidla 2 – 4 dni od začatia diéty, keď začnete ako zdroj energie miesto sacharidov využívať tuky. To, že ste v ketóze, spoznáte väčšinou tak, že vám ubúdajú kilogramy aj centimetre, cítite sa dobre, máte plno energie a necítite hlad.

Ak nemáte istotu, že u vás ketóza prebieha (ručička na váhe stále neklesá), môžete sa skúsiť otestovať pomocou diagnostických prúžkov na analýzu moču (napr. KetoPhan), pretože práve v moči (a v krvi) môžete prítomnosť ketolátok zistiť.

Keďže však hladina ketolátok v tele v priebehu dňa kolíše a prúžky nerozoznajú všetky ketolátky, ale len acetoacetát, diagnostika nemusí byť presná. Navyše sfarbenie prúžka a dokonca ani množstvo ketónov v krvi rýchlosť vášho chudnutia neovplyvnia. Dajte radšej na svoje pocity.

„Vďaka ketóze nájde vaše telo náhradné palivo.“

Je pre vás proteínová diéta vhodná?

Je iba na vás, či sa do proteínovej diéty pustíte. Existuje však jedna zásadná podmienka a tou je reálna nadváha či obezita. Ketóza nie je pre naše telo žiadnym neprirodzeným stavom, je na ňu pripravené, ak sa však stretávate s určitým zdravotným problémom zo zoznamu kontraindikácií, kam patrí napríklad cukrovka, problémy s vnútornými orgánmi, alebo ak ste budúca mamička či ešte dojčíte, odporúčame sa poobzerať po inom spôsobe chudnutia.

Zoznam kontraindikacii:

https://www.ketodiet.sk/stranky/kontraindikacie-ketodiet/

Teraz máte o proteínovej diéte veľa informácií.

Pustíte sa s KetoDiet do chudnutia?

Ak ste sa rohodli ísť do toho, tak tu nájdete diétne plány:

https://www.ketodiet.sk/stranky/dietne-plany/

#ketodiet

#motivacia

#inspiracia

Začni písať komentár...

Odošli