čo tam máš,špenát?
Presne ako moj chlap ...aj on dava len polpu a syr a bylinky a vzdy je uzasna jednoducha a chutna 👍
Recept (cesto robím vždy od oka, ale pôvodne by to malo byť takto):
500g múky, 25cl vlažnej vody, 1 lyžička soli, 1 lyžicka cukru (ja dávam javorový sirup kvôli príjemnej a ľahkej dymovej chuti), 2 lyžičky olivového oleja, tretina kocky droždia.
Premiešať múku, soľ a javorový sirup. Droždie premrviť do vlažnej vody. Pomaly priliať vodu s droždím za stáleho miešania. Pridať olivový olej. Z tejto zmesi vypracovať (rukou) hladké cesto, ktoré by už nemalo byť príliš lepkavé. Je to práca na asi 10 minút. Keď je cesto príliš lepkavé, pridávam trochu múky. Hovorím, cesto robím pocitovo :D Prikryť utierkou a dať na suché a teplé miesto (ja to vždy dám do rúry predhriatej na 50° a rúru hneď vypnem). Nechať približne hodinu vykysnúť. Urobiť z toho 1/2/3/4 stredne veľké okrúhle pizze a dať zvyšok cesta do mrazničky. Preložiť na plech vystlaný papierom na pečenie. Potom je to jednoduché. Stačí pizzu "ozdobiť" troma prísadami v tomto poradí:
- domáci paradajkový pretlak
- čerstvé lístky bazalky (čím väčšie, tým lepšie)
- dobrá mozzarella (najlepšie di bufala)
- (čerstvo mleté čierne korenie)
Pizza musí byť všetkými troma prísadami úplne pokrytá (viď foto pred pečením). Šup do rúry na... ani neviem, proste, kým nie je pizza upečená. Potrieť cesnakovým olejom a obžrať sa 😀
@damianqua, @dankaa78, @boneta, @janepro, @mamulienka000, @artemis123, @1bambula1, @nugat, @zoizoi, @katie30
@mamulienka000 Bazalka 😉
@artemis123 Chlapi dobre varia, že?
@katie30 Musíš vyskúšať. Je to jednoduché!
zazdielam si nech nezabudnem 🙂 mnaaaaaaaaaaaaaaam
Aj ja.milujem obycajnu margeritu. Mnam aj peciem rada pizze 🙂 a vsetky talianske zname recepty to mi ide narozdiel od inych 😅
@artemis123 Na domácu mozzarellu si ja ešte netrúfam, ale palec hore 😉


Napis recept prosim 😉