icon
1 / 119
avatar

môžem poprosiť recept??? 🙂

Odpovedz
24. júl 2014
avatar

@smrigova
Nepečená Čučoriedková torta cheescake

Pre zámenu môžete použiť hocaké bobuľové ovocie(čierne ríbezle, červené ríbezle, černice, egreše, maliny, či hrozno)

Tak toto bol môj najťažšie vypátraný recept! Keď som videla fotku rezu tejto torty na nete, bola to láska na prvý pohľad! No nebol k nej recept...horko ťažko som orginál recept našla-v čínštine!!! Musela som ho prispôsobiť na naše podmienky.*Prosím:

Suroviny sú na formu s priemerom 16cm**
Doba prípravy cca. 20-25min.
Označenia „*“ majú dole poznámku
• 1 balenie sušienok Oreo(alebo niektoré Vaše obľúbené sušienky***)
• 40 g masla
Na plnku
• 250 g smotanový syr(alebo nehrudkový tvaroh,či Philadelphia)
• 1 lyžička citrónovej šťavy
• 250 ml smotany na šľahanie, alebo rastlinnej šľahačky
• 70 g práškový cukor
• 1/3 bal.želatíny v plátkoch, alebo práškovej v množstve na 320ml tekutiny
Na ďžem****
• 150-200g čučoriedkový džem
• 1 lyžica medu ... alebo maltózy
• 1 lyžica rumu
Na ozdobu
• 250ml šťavy z čučor.kompótu
• Želatina na 250ml tekutiny
• Trochu čerstvých alebo kompótových čučoriedok na ozdobu
• Modrá potravinárska farba na fialový efekt- voliteľné
(ja som nemala kompót,tak som použila 1/2bal. želé s príchuťov višne a pridala potr.modrú farbu)

Postup:
Začnite so želé na ozdobu a Oreo základom priebežne
Želé ozdoba
Postupujte podľa pokynov na obale želé. Do pripraveného želé nakvapkajte pár kvapiek modrej pot.farby(voliteľné…na chuti nič nemení, mení sa len zbarbenie do fialova)
Dajte do chladničky trochu ztuhnúť, ale nie úplne! Nevynechjte tento krok, lebo ak nalejete veľmi tekuté želé na tortu, vsaje sa do krému a ak bude priveľmi ztuhnuté nenavrstvíte hladký povrch!!
Oreo základ
Rozdrviť Oreo v mixéri, alebo valčekom na omrvinky
Pridajte toľko masla (v izbovej teplote) do omrviniek , až dostanete jednoliatu, polotuhú lepivú zmes.
Navrstviť rovnomerne na dno tortovej formy posypanej pr.cukrom(nebude sa lepiť na podnos) a postláčajte.
Čučoriedková náplň
Do džemu vmiešať 1 lyžicu maltózy(alebo 1 lyžicu medu) a 1 PL rumu .
Plnka
Namočte želatínu v studenej vode po dobu podľa návodu Vašej želatiny.
Pokrájajte syr /tvaroh na malé kúsky, pridajte 1 lyžičku citrónovej šťavy a vyšľahajte do hladka. Nechajte stranou.
Vyšľahajte 250 ml smotany na šľahanie s 70 g práškového cukru na vysokých otáčkach do "tuhých vrcholov" okolo 1 minúty Dajte šľahačku do syrovej zmesy a premiešajte.
Rozpustite Vašu želatinu podľa pokynov na obale v 100ml vody
Odoberte 2PL z plnky, vmiešajte do želatiny a túto zmes vmiešajte dôkladne, ale jemne do plnky.
Skladanie torty
Oreo základ už máme vo forme.
Nalejte polovicu plnky do tortovej formy .
Nalejte pripravenú zmes džemu.
Naleje zvyšok plnky.
Navrstvite pripravené čuč. želé
Naukladajte čučoriedky na vrch želé na dekoráciu.

Chladom po dobu najmenej 2 hodiny.
Pomocou fénu zohriať okraje formy pred jej vybratím, takto sa torta pekne od formy odlepí .

Poznámky:
*-orginál recept tu http://bbs.powerapple.com/forum.php?mod=viewthr... (je aj s peknými -obrázkami jeho postupu)
-v orginál recepte nebola uvedená veľkosť formy tak som si ju vypočítala(podľa odhadovanej výšky akú mala a použitých surovín) pomocou tejto stránky: http://www.cakebaker.co.uk/baking-tin-size-conv...
možno sa Vám zíde.
tu sú veci, čo som zmenila:
1.Želé ozdoba v orgináli robená s čučoriedkovým želé-tak také nič nemáme(v Poľsku majú jeden druh z názvom Ametyst,čo sa farebne hodí, alebo firma Jell-o má želé z hroznovou príchuťou vo fialovej farbe)
2.Čučoriedlovú náplň bola z čerstvých čučoriedok(recept nižšie)
3.Krémový syr bol vymiešaný v teplom kúpely s kryš.cukrom-že vraj sa tak zvýrazní chuť syru
4.Šľahačka bola šľahaná v ľadovom kúpely.
5.Oreo základ bol navrstvený aj do polovice obruby tortovej formy.
-Dva dni pred tým, ako som chcela tortu urobiť, som náhodou našla na jednom Blogu pekný popis postupu, ktorý mi pomohol pri písaní mojej verzie. Blog je tu: http://lilasaursfun.blogspot.gr/2012/10/my-seco...
**-ak chcete použiť formu z 22cm priemerom a chcete, aby bola takto vysoká -suroviny zdvojnásobte.
***-ak použijete Vaše sušienky bez náplne pridajte viac masla
****- ak máte čerstvé čučoriedky, môžete si zmes džemu pripraviť nasledovne:
Suroviny
• 200 g čučoriedok
• 25 g kryštálového cukru
• 1 lyžica medu ... alebo maltózy
• 1 lyžica rumu
Čučoriedková náplň
Umyte čučoriedky.
Zohrievajte čučoriedky v hrnci a rozpučte ich trochu.
Pridať 25 g kryš.cukru a 1 lyžicu maltózy(alebo 1 lyžica medu) do zmesy počas varenia.
Varte, kým to nezhustne.
Pridať 1 lyžica rumu a vychlaďte pre neskoršie použitie (môžete dať hrniec do kúpela s ľadovou vodou).

Odpovedz
24. júl 2014
avatar

Ďakujem, dúfam, že aj mne sa podarí 🙂

Odpovedz
24. júl 2014
avatar

@smrigova kľudne píš a pýtaj sa, ak nie je niečo jasné..tým, že má 1/2kilometra, sa zdá byť náročný, no nie je .-)

Odpovedz
24. júl 2014
avatar

@greensea aj ja som sa bezhlavo zalubila, a vdaka prevelika za receptik, peciem casto a teda uz podla ingrediencii viem, ze to je pecka 🙂 a ten rum je tam zaujimavy

Odpovedz
7. aug 2014
avatar

@greensea ahojky, aký máš priemer formy a výšku? lebo na 250g tvarohu a 250ml šlahačky sa mi zdá toto množstvo málo na takú výšku

Odpovedz
18. dec 2014
avatar

@moon1979 je to malá torťula..ja si robím torťule pre zábavu a nemá ich kto jesť(sme tu sami ako prst, len jedna kamoška na okolí) je s priemerom 16cm...ak potrebuješ na priemer 22 treba zdvojnásobiť všetky suroviny .-)

Odpovedz
18. dec 2014
avatar

výšku ti napíšem zajtra odmeriam obruč, lebo viem že bola na výšku obruče .-)

Odpovedz
18. dec 2014
avatar

@greensea no veď preto sa mi to nezdalo 🙂 inak na fotke to vôbec nevyzerá tak že by to bol malý priemer 🙂

Odpovedz
18. dec 2014
avatar

@moon1979 no aspoň sa ti potvrdilo, že už máš "v oku" suroviny na torty 🙂 🙂

Odpovedz
18. dec 2014
avatar

toto musím skúsiť 🙂

Odpovedz
18. dec 2014