71 / 97
    jablkovo tvarohová žemľovka

    3 vajička
    1/2 mlieka
    vianočka / rožky, sendvič /
    250 g tvaroh hrudkový
    3 - 4 jablka postruhať
    hrozienka m
    2 ks vanilínový cukor
    1 ks škoricový cukor
    cukor 2 lyžice
    maslo a struhanka na vymastenie formy /Janské sklo /
    Bielka oddelíme - neskôr vyšľahame ,do mlieka dame 3 žltka
    , 1 vanilínový cukor . Vianočku nakrajáme asi na 1cm kúsky a močime v mlieku z oboch stran a ukladame 1 vrstvu do maslom vymastenej a struhankou posypanej formy. Nato dáme tvarohou plnku - tvaroh, 1 lyžica cukru, 1 vanilínový cukor , hrozienka /možu byt namočené 1/2 hod. v alkohole rozriedeným vodou/. Znova dame vrstvu vianočky namočenej v mlieku a príde jablková plnka, - postrúhané jablka, škoricový cukor Vitana, 1 lyžica kryšt. cukru, a nato znová dáme vrstvu vianočky. Dáme piect zakryté na 170 st. 30 minút.
    Vyberieme a navrstvíme sneh z bielkov. Znova dame piecť odkryté na 15 min. Upečené možeme poypať praškovým cukrom. Na tanieri polejem sirupom najradšej domácim malinovým, ale kedže sa minul, ľúbime aj domáci černicový kompótik.

    30. okt 2015