3 vajička 1/2 mlieka vianočka / rožky, sendvič / 250 g tvaroh hrudkový 3 - 4 jablka postruhať hrozienka m 2 ks vanilínový cukor 1 ks škoricový cukor cukor 2 lyžice maslo a struhanka na vymastenie formy /Janské sklo / Bielka oddelíme - neskôr vyšľahame ,do mlieka dame 3 žltka , 1 vanilínový cukor . Vianočku nakrajáme asi na 1cm kúsky a močime v mlieku z oboch stran a ukladame 1 vrstvu do maslom vymastenej a struhankou posypanej formy. Nato dáme tvarohou plnku - tvaroh, 1 lyžica cukru, 1 vanilínový cukor , hrozienka /možu byt namočené 1/2 hod. v alkohole rozriedeným vodou/. Znova dame vrstvu vianočky namočenej v mlieku a príde jablková plnka, - postrúhané jablka, škoricový cukor Vitana, 1 lyžica kryšt. cukru, a nato znová dáme vrstvu vianočky. Dáme piect zakryté na 170 st. 30 minút. Vyberieme a navrstvíme sneh z bielkov. Znova dame piecť odkryté na 15 min. Upečené možeme poypať praškovým cukrom. Na tanieri polejem sirupom najradšej domácim malinovým, ale kedže sa minul, ľúbime aj domáci černicový kompótik.
3 vajička
1/2 mlieka
vianočka / rožky, sendvič /
250 g tvaroh hrudkový
3 - 4 jablka postruhať
hrozienka m
2 ks vanilínový cukor
1 ks škoricový cukor
cukor 2 lyžice
maslo a struhanka na vymastenie formy /Janské sklo /
Bielka oddelíme - neskôr vyšľahame ,do mlieka dame 3 žltka
, 1 vanilínový cukor . Vianočku nakrajáme asi na 1cm kúsky a močime v mlieku z oboch stran a ukladame 1 vrstvu do maslom vymastenej a struhankou posypanej formy. Nato dáme tvarohou plnku - tvaroh, 1 lyžica cukru, 1 vanilínový cukor , hrozienka /možu byt namočené 1/2 hod. v alkohole rozriedeným vodou/. Znova dame vrstvu vianočky namočenej v mlieku a príde jablková plnka, - postrúhané jablka, škoricový cukor Vitana, 1 lyžica kryšt. cukru, a nato znová dáme vrstvu vianočky. Dáme piect zakryté na 170 st. 30 minút.
Vyberieme a navrstvíme sneh z bielkov. Znova dame piecť odkryté na 15 min. Upečené možeme poypať praškovým cukrom. Na tanieri polejem sirupom najradšej domácim malinovým, ale kedže sa minul, ľúbime aj domáci černicový kompótik.