79 / 97
    lokše na sode

    už 3 dni som mala na ne chuť, dnes som urobila...
    pripomínajú mi moje detsvo, robili sa bežne
    500g polohr. múky
    1-2 kav.lyžičky soli
    2 kav.lyžičky sody
    250 gr hrudkoveho tvarohu
    podľa potreby kyslé mlieko asi pol litra
    maslo na pomastenie prepražené
    Vypracujeme vlačné cesto, nakrajame na krúžky a rozvaľkame asi na pol cm. Opečieme na suchej panvici z jednej a druhej strany a omastime prepraženým maslom.
    ja som si dala ešte černicový lekvár, ale bežne sme to robili na ranajky normalne natreté maslom,
    ak to bola večera, tak lokše sa natrhali na kúsky, posypali mletým makom a praškovým cukrom a poliali prepraženým maslom Mňam...
    mala som chuť na makové, ale nechcelo sa mi mlieť mak pre seba....

    15. dec 2015