9 / 65
    fotené pod dáždi.... nádhera
    Komentár bol odstránený

    Po dlhej zime je náš organizmus vyčerpaný, potrebuje zregenerovať, zmocnieť a zbaviť sa škodlivých látok. Na to treba doplniť potrebné minerálne látky a stopové prvky – a práve na to je medvedí cesnak ako stvorený.

    Medvedí cesnak pre zdravé kosti…

    Vďaka obsahu vápnika (v kombinácii s fosforom, meďou a ďalšími potrebnými zložkami) je medvedí cesnak prospešný pre naše kosti a zuby. To však nie je všetko – vápnik potrebuje pre svoju činnosť aj naše srdce, je obsiahnutý v krvi aj vo svaloch. Vápnik tiež prispieva k správnemu chodu látkovej výmeny.

    … fungujúce svaly a nervy…

    Dostatok draslíka, vápnika, horčíka, fosforu (a ďalších zložiek obsiahnutých v medveďom cesnaku) je jedným zo základných predpokladov pre zdravé svaly a dobre fungujúcu nervovú sústavu. Známe nočné svalové kŕče (typicky v lýtkach) vyvoláva práve nedostatok horčíka. Nedostatok draslíka vedie k celkovej vyčerpanosti (fyzickej aj psychickej) – aj vďaka obsahu draslíka prispieva medvedí cesnak k zlepšeniu celkovej kondície od okysličenia mozgu až po zdravé srdce a cievy. Dostatok horčíka pomáha predchádzať depresiám.

    … ale aj na detoxikáciu…

    Draslík je aktívny (okrem iného) aj pri likvidácii toxických látok nachádzajúcich sa v organizme. A nie je na to sám – napríklad sírne zlúčeniny obsiahnuté takisto v medveďom cesnaku (a dodávajúce mu tú charakteristickú cesnakovú vôňu) pomáhajú pri odstraňovaní škodlivých látok z pečene. Medvedí cesnak obsahuje aj selén, cenný stopový prvok pomáhajúci pri likvidácii nebezpečných voľných radikálov. Pravidelná detoxikácia je súčasťou prevencie pred nádorovými ochoreniami.

    … a samozrejme pre krásu 🙂

    Pravidelná konzumácia klasického aj medvedieho cesnaku obsahujúceho okrem iných minerálnych látok železo, meď a horčík prispieva ku krajšej pleti, pevnejším nechtom, zdravším zubom. Zlepšuje náladu aj celkovú telesnú kondíciu. Nezabúdajte, že zdravie = krása

    14. apr 2016