igor_bupi
27. máj 2015

Tipy oteckom: 3 otcovské rady pre pokoj v novopečenej rodine alebo ako sa prekonať

2. pokračovanie

K ďalším radám som pristúpil trochu ináč. Keďže je oveľa lepšie obrátiť sa na autentický zdroj, ako si horko ťažko spomínať na vlastný zážitok, ďalšie tri rady som pre vás našiel na internete. Ich autorkou bola žena a ja som sa pokúsil obohatiť ich vlastným vkladom. Rady sú určené otcom, tak milé mamičky, skúste nejako zariadiť, aby sa k nim „nenápadne“ dostali.

1. Au-pairuj vlastné dieťa

Výborný relax pre maminu je akýkoľvek pobyt aspoň na hodinku dve mimo domov bez bábätka. Samozrejme, pod podmienkou, že je dieťatko v spoľahlivých rukách. Takže radšej nehľadaj náhradu za seba, ale zostaň doma s bábätkom ty (uvidíš, že to prospeje každej zo zainteresovaných strán). Vhodným relaxom pre tvoju ženu je napríklad aspoň jedno fyzické cvičenie v týždni. Pomôže jej aj pohýbať mozgovými závitmi napríklad aj v jazykovej škole. Výber je na nej.

2. Aj ty môžeš vstať v noci k bábätku

Pokiaľ už tvoja manželka z nejakého dôvodu nekojí a bábätku stačí zarobiť v noci fľašu, môže to byť občas aj tvojou “domácou úlohou”. Fyzické vyčerpanie a nedostatok spánku je pre matku najväčšia záťaž. Nikde nie je napísané, že ak chodíš do práce, tvoj spánok musí byť osemhodinový a neprerušovaný. Neboj sa, že nebudeš schopný uživiť rodinu. Výplata bude taká istá, či sa v noci raz postavíš na nohy alebo nie.

3. Nešetri pochvalami a poteš hlúposťou

Keď sa tvojej manželke naskytne príležitosť dostať von, rada sa nahodí a chce dobre vyzerať. Nezabudni si to všimnúť! Kompliment od teba je pre ňu najdôležitejší. Aj tak sa cíti byť trochu “out”, čo sa módy a zatiaľ aj postavy týka, tak jej pomôž a podpor ju.

Druhá cesta, cez ktorú sa  dá mamina potešiť, vedie k dieťaťu. Akýkoľvek prejav nežnosti alebo náklonnosti k bábätku pociťuje, ako by bol venovaný aj jej. Nikto asi po nás chlapoch nemôže žiadať, aby sme sami nakupovali dupačky a pyžamká. Aj keď myslím, že to tiež ide pri dostatku inštrukcií a horúcej linke. Na začiatok stačí, keď sa zastavíš v hračkárstve a donesieš gumené hrýzatko alebo pískajúcu kačku za pár šupov. Asi najviac poteší, že na nich myslíš.

Igor

Začni písať komentár...

Odošli