igor_bupi
28. máj 2015

Tipy oteckom: 3 oteckovské rady pre pokoj v novopečenej rodine alebo čo všetci aj tak vedia

Tipy oteckom: 3 oteckovské rady pre pokoj v novopečenej rodine alebo čo všetci aj tak vedia,

3. pokračovanie

V poslednej sérii trojice tipov sa nechystám povedať nič nové, ale aj tak si myslím, že je dobré to počuť, aby si otcovia uvedomili, že to vlastne sami dobre vedia a ide iba o to, aby sa snažili uviesť to do praxe. Princíp je jednoduchý. Pokúste sa aj v tomto náročnom období aspoň z času na čas robiť veci, ktoré vás bavia. A najlepšie oboch spoločne.

1. Návštevné hodiny u nich doma

Máme našťastie veľa priateľov a radi sa s nimi stretávame. Pred nimi nemusíme strúhať formu, rozumejú nám ako málokto a môžeme od nich žiadať aj netradičné veci. Jednou z nich je aj to, že sa k nim môžeme pozvať na návštevu. Stačí zbaliť dieťa s výbavičkou a vyraziť ...

Zmena každodenných kulís spojená s (naozaj) úprimnou snahou našich priateľov pohostiť nás, u nás bodovala. Keby na nás nemali čas, vedia nám to povedať na rovinu.

2. Ide víkend, vyrojili sa otcovia s kočiarmi, treba si dopriať luxus

Neklamný znak prichádzajúceho víkendu: na našom novom sídlisku kočiare tlačili otcovia. Zrejme vo väčšine domácnosti pochopili, že osobné voľno je pre čerstvú mamičku ten najväčší luxus a ona si ho naozaj potrebuje dopriať.

Priznávam, že táto úloha bola aj pre mňa z tých luxusnejších. Po chvíľke na čerstvom vzduchu malý rýchlo zaspal, ja som to odparkoval pri lavičke (pekne v tieni) a konečne si čítal niečo iné ako zadania v robote. Až teraz trochu ľutujem, že sme s tými víkendovými oteckami nenadviazali bližšiu družbu. Myslím, že by nezostalo iba pri čítaní ... Vám to ale odporúčam skúsiť.

3. Spoločná záľuba

Obidvaja si radi pozrieme dobrý film. Odkedy sme sa stali rodičmi, sme síce museli prehodnotiť repertoár. Vyradili sme filmy, kde sa akokoľvek ubližuje deťom alebo mláďatám. Zvýšenú citlivosť som na sebe dokonca badal aj ja. No aj so zúženým repertoárom sme si často plánovali spoločné „kino-večery“. Nie vždy sa nám ale podarilo všetky filmy spolu aj dopozerať.

Igor 🙂

Začni písať komentár...

Odošli