ingrediencie :
2 a 1/2 hrnčeka polohrubej múky
1/2 hrnčeka jemne mletých blanšírovaných mandlí (môžete vynechať, ale dodávajú jemnú chuť)
5 lyžíc kukuričného škrobu
2 lyžičky prášku do pečiva
1 lyžička sódy bikarbóny
štipka soli
400 ml kokosového mlieka
3/4 hrnčeka rastlinného oleja (nemal by byť chuťovo príliš výrazný)
1/2 hrnčeka (125 ml) bieleho rastlinného alebo orechového jogurtu ak nie je, detsku jablkovu vyzivu nesladenu
1 a 3/4 hrnčeka cukru krupica
1 lyžica vanilkového prášku alebo tri lyžičky vanilkového extraktu
šťava z polovice stredného citrónu
3 lyžice rumu
2 - 3 lyžice kakaa
Bábovku vložte do predhriatej rúry a pečte na 180 ° C tradične alebo 160 ° C teplovzduch asi hodinu. Po upeceni este nechat vo forme cca 15 min. vychladnut a az tak vybrat.
Nakolko mame bezlepkovu dietu, muku som pouzila 1hrncek ryzovej muky polohrubej a jeden a pol Schar Mix it Universal. A tym padom som dala iba 1 lyžícu kukuričného škrobu. Kokosove mlieko som nemala(nemala som v komore☺), pouzila som pohankove. No a posledna zmena, nakolko dcerka ma alergiu na orechy, pouzila som kokosovu mucku. A rum som nedala ale myslim, ze vdaka nemu je este vonavejsia a chutnejsia.

Veganska, bezlepkova babovka 🙂