icon
72 / 128
nase ranajky- pohankove palacinky s kurkumou a dzemom- nieco uzasne
avatar

povodny recept je tu: http://www.varimezdrave.cz/ryzove-palacinky-s-k...
ja som namiesto ryzovej dala pohankovu muku, robila som len zo 400 ml ovseneho mlieka a dala som necelych 300g muky aj tak to cesto bolo trosku huste. Musim sa pochvalit ze aj manzelovi chutili pricom on po novom zo zasady odmieta vyskusat moje zdrave sladkosti 😀 zjedol vsetko co sme mu nechali 🙂

Odpovedz
28. jún 2013
avatar

@ildici12 super, nieco podobne som akurat hladala. netusis co sa stym udeje bez tych vajec? 😅

Odpovedz
28. jún 2013
avatar

@ildici12 🙂 ja robim takto lievance, pohankova muka, ovsenne mlieko ako zaklad, moji chalani ich miluju 🙂

Odpovedz
28. jún 2013
avatar

@haley7897 presne tusim kedze som ich samozrejme doma nemala 😀 boli aj bez nich uzasne 🙂

Odpovedz
28. jún 2013
avatar

@ildici12 😀 super, ja sice nejake mam, ale to len preto , ze nam ich furt svokra nosi.. 😀 musim vyskusat 🙂

Odpovedz
28. jún 2013
avatar

@ildici12 a neboli take tuhsie ako tie s vajcom? Akurat dnes som robila so spaldovej muky a ovseneho mieka a zdali sa mi take tuhe v porovnani s "normalnymi".. Ale mozno to bolo mukou....

Odpovedz
28. jún 2013
avatar

@beronsche tak su trosku tuhsie ale snazim sa ich robit take tensie takze da sa to v pohode 🙂

Odpovedz
29. jún 2013
avatar

prosím ta, a tiež si nechala múku v mlieku niekoľko hodín? či len namiešala cesto a hneď robila? a žiadnu inú múku si nedávala? ja robievam totiž pohánkovo-špaldové, trošku hladkej ešte ,ale sa mi trhajú..keď pridám polohrubú klasickú, tak je to lepšie, no stále som neprišla na to, ako bez klasickej pšeničnej ich urobiť..ďakujem

Odpovedz
30. jún 2013
avatar

@ivitom mne sa netrhaju ani ked ich robim zo spaldovej...ale mozno je to aj tym ze mne sa vacsinou tie palacinky podaria take hrube mozno robim hustejsie cesto. ale ano vecer som to zarobila a nechala som to do rana odstat...ono to cesto zmenilo tu konzustenciu stalo sa akoby hutnejsim. ja som to doteraz vzdy robievala priamo bez cakania, ale odteraz z bezlepkovej muky tie palacinky budem robit len tymto sposobom 🙂

Odpovedz
1. júl 2013
avatar

zase dík, dobre vedieť, ja rada používam "alternatívne múky", teda tie, ktoré moja mamka nepoužíva, aj keď minule som u nej nechala špaldovú celozrnnú, asi 3 mesiace tam stála, a minule som skoro odpadla, keď nás privítala rebarborovým koláčom z tej múky, to bola taká mňamka, že sme sme sa predbiehali v jedení🙂 a nevedela som, že tie bezlepkové je lepšie nechať "odstáť", palacinky máme radi tenké, tak preto zas ja nerobím také hutné cesto, ale keď to nechám odstáť, tak uvidím, čo z toho bude..

Odpovedz
1. júl 2013
avatar

Mňamky palacinky a ten jogurtík je naša 1🙂

Odpovedz
4. júl 2013