itmama15
26. jún 2019
1008 

Deň č. 150 - 151 Práca za stolíkom

Včera ma nakopla múza a znovu som sa po dlhej dobe dostala k tvorbe "úloh". Nato jednoducho musím mať náladu a veľa inšpirácie, aby som čosi vytvorila pre tu moju raketu. Ale keďže som neni práve najkreatívnejší človek veľa vecí obkukávam z netu, z terapií i od Vás maminy. Posledné úlohy som zamerala väčšinou iba na jemnú motoriku, pretože veľa mamičiek píše o tom, že pri zlepšení jemnej motoriky sa u ich detí rozvinula reč. Aký je čudný ten mozog a nervová sústava však? Človek aj ľutuje, že neštudoval neorológiu. Ale späť k téme. Takto asi vyzerala naša dnešná práca za stolom.

1 Najskôr som začala s nejakou známou úlohu (bola to vyhrávacia knižka, ku ktorej priraďuje zvieratká - nie je na foto). To ju dobre naštartovalo, lebo tú knižku ma veľmi rada + zvuky zvierat z nej = BINGO pre raketu.

2. Potom som je dala doložiť ruky a nohy k hlavám postavičiek. Za toto už dávam odmenu, lebo túto úlohu ešte nemala, takže ju chcem motivovať.

3. Potom som jej dala ťahanie stužiek. Na konci každej strany som spravila uzlíky, tie som prepchala cez malé dierky v priesvitnom plastovom obale z oboch strán. Tak s týmto som zabodovala, toto ju veľmi bavilo. Nechala som jej túto hru dlhšie ako ostatné. Všetky štyri pekne potiahla, potom otočila, znovu z druhej strany potiahla... Dobrých 5 minút sa s tým vedela zabaviť, normálny šok mi spravila.

4. Po ťahaní som jej dala vkladačku. Tie nikdy nesklamu. Táto bola moja najjednoduchšie "vyrobené", lebo ja vždy pri vkladačkách bojujem s vydierkovaním najnormálnejšieho otvoru. Sa celá dorežem alebo dostrihám vždy. Ale táto sa jej páčila a najlepšie na nej je to, že sa musí sakra trafiť s tým špáradlom do malej dierky.

5. Potom som vytiahla magnetické ryby a spoločne lovili na striedačku. Už mi celkom ochotne podáva udicu, aj keď niekedy si neodpustí svoje najobľúbenejšie slovo "niééééé" (takže jej to niekedy musím vytrhúť)... Inak je to zlaté nesebecké dzeco..

6. Srdiečka. Akože dnes to lepila šikimiky, na túto úlohu nebola dnes 2x sústredená. Takže splnenie nula bodov...

7. Potom som ešte dala úlohu na imitáciu s kocami. Z nich si stavala sama vežičku, ale pri každej som s ňou niečo spravila. Napr. som s ňou pobúchala po stole, potom som dve buchla o seba a pod. vždy dostala ďalšiu kocku až keď to urobila. Toto dnes dávala veľmi pekne. Dokonca som skusila postaviť z kociek vláčik a hýbať s ním po stole a ona aj toto dnes prvýkrát dala.

8. Špendlíkovú "pichačku". Je to piaflór obalený papierom a na ňom nakreslená dúha, Už bola dosť znudená z práce za stolom, takže pri tejto úlohe už fakt šaškovala. Nápoky dávala všetky špendlíky do zelenej a chichotala sa pritom, lebo vždy urobím "divadlo", že ma to strašne naštve. Takže tu sme sa už viac smiali.

Skúsila som jej aj ponúknuť štipce, ale tie ešte nevie stískať, tak som to urobila s ňou...

9. Na záver si vypýtala stužky, tak som prácu za stolom ukončila touto úlohou. S tým sa potom ešte pár minút bavila.

Takže takto vyzerá naše "vyučovanie". Celé to trvá 30 - 40 min. Neviem, či je to ok, či to tú moju malú raketu niekam v reči či v sociálnej oblasti posunie, ja len tajne dúfam, že hej. U mojej rakety je dôležité rozvíjať aj hru. Takže pred úlohami alebo po nich sa vždy nejak hráme. Ale kedže jej jediná najfunkčnejšia hra sú knihy tak väčšinu čítame. Začala som to však "sfunkčnovať", tak na čítanie vždy zavolám nejaké zvieratká, ktoré naložíme do auta a odvezieme ku knižke a už si s nami čítajú. No čo Vám poviem, šaškujem pri tej mojej rakete ako môžem, len nech ju sfunkčním celú.

Čo sa mi nedarí je, že ju neviem spomaliť. Či sa tvárim lenivo alebo nie, toto dzeco je celý deň v pohybe. Pokiaľ ju nevyvážam na bicykli, tak si ani na minutu nesadne. Ešte aj v bazéne len vylieza a vlieza dnu, skáče, behá okolo neho, kým sa ja so synom len válame vo vode. Mimochodom naučila sa skákať znožmo tak skáče z každého posledného schodu znožmu. Dnes dokonca dala aj živú kamennú "horolezecku" stenu bez popruhov u našich známych. Normálne menší infakt sme im spravili, lebo oni ani nevedeli, žeby to mohlo byť pre deti nebezepčené (majú dve). No ako bezpečnostný analytik by sa uživila moja raketa, lebo vie parádne odhaliť skryté a nebezpečné miesta všetkých domácností.

Neviem či naša duracelka bol ako vaša raketa, no spomalili nás jasle. Krásne pracuje za stolíkom.

27. jún 2019

Krásny deň ste mali 😃

27. jún 2019

40 minút za stolom 2 ročne dieťa? Si gratulujem žena, to vôbec nie je normálny standart

27. jún 2019

@alby2014 no ved to, ze to nie je standard😏ze sa ma radsej hrat, a nie robit za stolíkom so mnou😏

27. jún 2019

@erickatt Ano, tie doobedia su take nase😊

27. jún 2019

@77endyka uvidime od januára, ideme do súkromnej skolky skusit.

27. jún 2019

@itmama15 ja som chválila jej sústredenosť... Inak ide o to ako definuje hru..lebo veď aj toto za stolom je hra. Veľa z toho ako sa hrá môj 2 ročný by iné mamky nazvali, že robí bordel proste. Len ja to nazvem hra, ešte. Mu ten suflik otvorím a dám si kavu

27. jún 2019

@alby2014 Ano su to take zábavky, vkladacky, rybky, kocky alebo na rozvoj porozumenie a ked nie sme za stolíkom tak vzdy fici kniha, teraz sa 3,4 minuty hra s domčekom co som jej z kociek postavila a tam pchá zvieratka🤷‍♀️Ale teda nic nekomentuje len s nimi tak bastrguje a vraj to je manipulácia nie hra a trva velmi krátko 😏 ja uz pri nej neviem co je hra... to sústredenie pri úlohách ako kedy, niekedy pritom viac saskuje, niekedy ju to v polovici prestane bavit, takze je to niekedy aj zubami nechtami, ale tych 20 min dava vacsinou v pohode, 30-40 to fakt v pekne dni...

27. jún 2019

Začni písať komentár...

Odošli