itmama15
28. jan 2019
1201 

Deň č. 6 Prosím si viac takýchto dní...

Dnes som chcela písať o tom, ako je moje dieťa iné a divné a neviem aké....

Ale dnes mi niekto vymenil dieťa. Dnes som mala jeden zo zvláštnych krásnych dní, kedy mi moje dieťa rozumelo, od rána sa usmievalo a všetko ju zaujímalo. Žiadne hnevy a jedy... Neviem čo bolo dnes iné  alebo či začína pôsobiť bezlepková diéta alebo žeby moje vyučovanie v podobe obmedzovania práv a slobôd mladistvej? Nemám ani tucha, ale v každom prípade to všetko dokopy mi dnes spravilo deň a konečne po toľkých "sychravých" dňoch sa objavil takýto pekný deň.

1. Prvýkrát dnes prišla za mňou do kuchyne a šermovala rukami v podobe znaku "prosím, prosím" a ruku k ústam - "papať"... Skoro som odpadla na zadok a za odmenu som jej dala tú najlepšiu "bezlepkovú" čokoládu Mikuláš by sa mohol odomňa učiť, ako kazím deťom zuby, ale za toho by som jej dala aj 2 kilá čokolády..

2. Celý deň blabotala, ráno čosi aj žundrala a stále pozerala na mňa. Po toľkej dobe počujem hlas svojej dcéry, ktorý je taký "ňuňu", že ho chcem počuť stále. Prosím "blabot" už od nás neodchádzaj, skamaráť sa so slovíčkami a už u nás zostaň....

3. Dnes nás navštívili aj tety z CVI, ktoré mám rada, lebo sú veľmi ľudské a vedia si získať deti oveľa lepšie ako všetky super odborníčky a diagnostičky, s ktorými som sa za tých pár mesiacov stretla. Stačí vytiahnuť tú správnu hračku a bola funčkná hra aj 30 min. Niet nato sa porozprávať konečne s niekym kompetentným a ľudským. Ďakujem.

4. Pri večernom mučení staršieho dieťaťa v podobe kreslenia, táto moja raketa chcela sedieť iba vedľa neho, "kresliť" to čo on, dokonca aj pusinkovať ho chcela a to štýlom, nie pusa na vlasy, ale na ústa s pohľadom do očí. Bože to už mi pukalo srdce od šťastia.

ALE naspäť na zem. Po pekných dňoch pricházajú zase menej pekné, takže tie čudné kadejaké príznaky, o ktorých som chcela dnes písať, si nechám na niekedy inokedy. Dnes si už nechcem kaziť deň. Všetkým mojim "spolubojovníčkam" alebo maminám s náročnými deťmi prajem veľa takýchto pekných dní, aké som dnes zažila ja.

Autor komentár zmazal
18. mar 2019

Tesim sa spolu s tebou. Presne viem aku radost prezivas. Az mi tecu slzy od stastia ked som to precitala. Drzim palceky 😘❤️

19. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli