Červenú šošovicu 150g prepláchneme vodou a uvaríme do mäkka. Je to hneď 10-15 minút. Potom ju scedíme a dáme do nádoby. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu 2ks a cesnak 3-4struciky. Na malé kocky nasekanú 1 cibuľu, 2 vajíčka a ochutíme majoránkou a mletou rascou. Podľa svojej chuti osolíme a vymiešame. Na zahustenie použijeme asi 4lyžice strúhanky, necháme spojené odlezat nech nasiakne struhanka, potom tvarujeme a pomaly opekame na ghee alebo oleji z oboch stran do zlatista. Naši chlapci to jedli nakoniec ako rezanceky este s orestovanou zeleninou, momentálne im chuti všetko červené ☺
Červenú šošovicu 150g prepláchneme vodou a uvaríme do mäkka. Je to hneď 10-15 minút. Potom ju scedíme a dáme do nádoby. Pridáme na jemno nastrúhanú mrkvu 2ks a cesnak 3-4struciky. Na malé kocky nasekanú 1 cibuľu, 2 vajíčka a ochutíme majoránkou a mletou rascou. Podľa svojej chuti osolíme a vymiešame.
Na zahustenie použijeme asi 4lyžice strúhanky, necháme spojené odlezat nech nasiakne struhanka, potom tvarujeme a pomaly opekame na ghee alebo oleji z oboch stran do zlatista.
Naši chlapci to jedli nakoniec ako rezanceky este s orestovanou zeleninou, momentálne im chuti všetko červené ☺
Dobrú chuť