3 / 41
    Domáci chlebík ;)

    Poprosim recept

    30. aug 2018

    Írsky špaldový chlebík

    Suroviny 450 g múka špaldová hladká, 1 ČL, soľ, 1 ČL cukor kryštálový, 1 ČL sóda bikarbóna
    500 ml (jogurt grécky hustý)
    jogurt biely neochuteny

    Postup prípravy
    1.Do vandlíka preosiatu špaldovú múku, cukor, soľ a soda bicarbonu.
    2.Pridat hustý biely jogurt, najlepšie hustý jogurt gréckeho typu ale kvalitný!
    3.zmes začať jemne premiešavať vidličkou, kým sa nespoji v hladké, polomäkké, lesklé cesto, ktoré potom jemne vytvarovat do guľatého bochníka. V žiadnom prípade sa nesmie vypracovávať a vonkoncom sa nesmie miesiť!!! 😋
    4. Pomúčenými rukami preniesť do jenskej misy, vystlanu pečiacim papierom, cesto trošku lepí.
    5. Vrch cesta sa ma posypat 3 PL špaldovej múky, ja nedávam
    6. Piect v trúbe vyhriatej na 190 stupňov C 50 minút.
    7. Nechat úplne vychladnúť na mriežke

    Upozorňujem: bod v je skúška silnej vôle pri tej vôni 🤗

    Dobrú chuť

    30. aug 2018