21 / 41
    Špenátové cestoviny s kuracím masom a parmezánom
    21. máj 2019

    Ja by som poprosila recept kedže aj cestoviny dokážem pokaziť 😁

    5. jún 2019

    @zuzicka48 jasnacka, nech sa páči:

    Na drobno nakrájanú slaninu osmahnúť, pridať kuracie prsia na kúsky, premiešať a nechať urobiť mäsko. Vybrať mäso aj slaninu - odložiť bokom, do výpeku z mäsa a slaniny pridať čerstvý špenát 1 balenie, cesnak (ja som dala 6strúčikov ale ja ľúbim cesnak-možno stačia 4 ;) ) a 1 malá lyžička soli, 1/2 malej lyzicky čierneho korenia (ak sa bojíte radsej len poprášte - dosoliť, dokoreniť si vie každý aj na tanieri). Stále miešať a keď je špenát podusený pridať naspäť mäso a slaninu. Premiešať. Podliať pol litrom mlieka, nechať prevrieť. Pridať v osolenej vode nie celkom uvarené penne (alebo cestoviny podľa chuti), premiešať poriadne, nechať vypariť mlieko (cestoviny sa ešte dovaria v mlieku). Keď to má takú ť ahavú konzistenciu akoby krémovú, pridať nastrúhaný parmezán (ja som použila vyše polovicu balného trojuholníka grana padano z lidlu). A premiešať, nechať rozpustiť syr a mňam dobrú chuť 👌🍴😃

    5. jún 2019