spravna babka ❤
@gyndura22 jasne,len som pri tých deťuchoch nestíhala...
Pol litra mlieka v miske zohriať na vlažné,pridať 4polievkove lyžice kryštálového cukru a rozdrobit do toho 1 kocku droždia,dávam to v striebornom obale,prikryt utierkou a nechať postat cca 10 minút,do toho naliať 300ml oleja.vsetko vyliať do misy ,kde už máme hladkú múku so štipkou soli,dávam 900 gr,v recepte píše 1 kg.Vymiesim ručné,netreba dlho asi 5 _7 minút.prikryjem utierkou a nechám kysnúť. Vykysnuté je keď zdvojnásobí objem.Potom klasika rozvaľkáme na pomúčenej doske,porezem cesto na kocky,dám napln,urobím buchty,dávam na vymasteny a múkou hrubou vysypaný plech,nedávam úplne tesne k sebe,oni ešte dorastu v rúre.pred pečením potrieme rozslahanym vajickom,po vybratí z rúry ihneď potrieme preprazenym maslom.Ja necukrujem,ale treba urobiť sladký tvaroh ( tam pridávam praskovy cukor,vanilkový a zltko aj dve podľa množstva tvarohu) .z tejto dávky mi vyšlo dva a pol plechu buchiet.

Ja by som bola veľmi vďačné vnúčatko 🙂