❤️ Citrónový cheesecake s ríbezľami ❤️ ...náš tip na víkendový koláčik 🙂
Potrebujeme: Korpus: -250 g sušienok (použili sme Hobbits classic s ovsenými vločkami, Billa) -100 g masla (82%) -1 ČL citrónovej kôry Krém: -500 g mascarpone -250 g jemného tvarohu -2 vajíčka -1 ČL citrónovej kôry -3 PL trstinového cukru -šťavu z 1 citróna -pár kvapiek vanilkového extraktu Ostatné: -125 g ríbezlí -1 ČL citrónovej kôry
Maslo roztopíme a zmixujeme so sušienkami a citrónovou kôrou. Zmes dobre zatlačíme do tortovej formy (26 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Ozdobíme ríbezľami, posypeme citrónovou kôrou a pečieme 55 minút na 170 stupňoch. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky. Dobrú chuť 🙂
❤️ Citrónový cheesecake s ríbezľami ❤️
...náš tip na víkendový koláčik 🙂
Potrebujeme:
Korpus:
-250 g sušienok (použili sme Hobbits classic s ovsenými vločkami, Billa)
-100 g masla (82%)
-1 ČL citrónovej kôry
Krém:
-500 g mascarpone
-250 g jemného tvarohu
-2 vajíčka
-1 ČL citrónovej kôry
-3 PL trstinového cukru
-šťavu z 1 citróna
-pár kvapiek vanilkového extraktu
Ostatné:
-125 g ríbezlí
-1 ČL citrónovej kôry
Maslo roztopíme a zmixujeme so sušienkami a citrónovou kôrou. Zmes dobre zatlačíme do tortovej formy (26 cm). Zmixujeme ingrediencie na krém a pridáme ho na korpus. Ozdobíme ríbezľami, posypeme citrónovou kôrou a pečieme 55 minút na 170 stupňoch. Po vychladnutí dáme na pár hodín do chladničky. Dobrú chuť 🙂