Alebo ich oplachni, narez a daj na plech s vodou a daj piest. Mne viacej chutia pecene. Musia byt narezane, inac vybuchnu a budes mat veeeela roboty.
ak ich nemas kvantum, treba ich popzerat kus po kuse - kde najdes dieru, ten vyhod. Bez diery su v poriadku. Upec alebo uvar - to uz zalezi od chuti - ja milujem pecene. Ak ti aj nejaky s dierou ujde, nic sa nedeje, pri rozlupnuti uvidis hned, ze je zly. A ako pise vyssie, pri peceni poriadne narezat.
@katarinaba prosim ta davaju sa na suchy plech ? Este som ich nerobila a manzel prinesie zajtra tak ako ich upravit...dakujeem 😘
@katarinaba super na kolko stupnov
@sofia2013 ja dam na plno, ale teraz neviem, ci mam 250 alebo 280 😀 oni by sa mali pekne otvorit, a supka by mala odkryt jadro. Ja ich peciem kym su pekne zlatavo cervenkave - vtedy su z vnutra makke a z vonka chrumkave. No obcas sa stane, ze sa neotvoria, vtedy ked zacitim vonu si jeden vyberiem a skontrolujem. Ak nie je dobry, kontrolujem opat o 5 minut. To uz treba davat na ne pozor, lebo sa rychlo pripecu.
@katarinaba dakujeeem si poklad 💙😘
@katarinaba hej hned "špinave" do mrazaku, nekrojím ich, až potom ked ich ideme robiť narežem...a mužov kolega starší pan, raz sme boli u neho piekol tak že normalne na plynak dal tu plaťnu takú liatinovú čo sa dáva pod hrnec, nanu gaštany, zakril pokrievkou a občas premiešal nech to nepopadá, boli aj rýchlejšie urobené aj neboli suché po pečení, lebo mi máme plyn trubu a za mna v plynovej sa vysušia pečením
@katarinaba to s tým namočením sme volakedy robili ale to som čítala že sa robí preto aby sa lahšie lupali, ale nemala som ten dojem že to tou vodou pomohlo ...skus niekedy na tej platní jak som spomenula
@jasmika
Hm, tak tento trik teda nefunguje na odlezane 😀 Co si prave empiricky dokazala...
Ako pise @majobea, skus par rozkrojit... A sup s nimi na plech, alebo uvarit, co ti je sympatickejsie, kedze baby hore pisu aj o vareni - to bude mozno lepsie, nevysusia sa este viac, kedze ich uz mas odlezane...
Drzim palce.
@katarinaba ti kratko predtým vyberem ..jak si zmyslíme trocha ta zmrazená šupka nech povolí aby si to vedela narezať
@katarinaba nejak že pol dna alebo tak ..až netreba rozmrazovať


Obycajne ich hod do hrnca s vodou a var cca 20 minut..su ovela lepsie ako pecene!! Mnaaaam