Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ichbinich
    29. apr 2019    Čítané 984x

    Legoland Billund - recenzia

    Tak sa nam predsa len podarilo stihnut aj Legoland Billund s nasim speci listkom, co plati rok v roznych parkoch - Merlin Premium Card (vid moj clanok o Legoland Deutschland a Gardaland).

    Nakoniec sme leteli do Kodane, po 3 dnoch v Kodani si pozicali auto a chodili po Dansku, kde sme stihli, plus 2 dni sme boli v Legolande.

    Bol prvy tyzden, co bol Legoland otvoreny (pred tym iba asi jeden vikend). Asi aj preto boli viacere restauracie/obcerstvenia zatvorene a okrem hladania velkonocnych vajicok (Easter Egg Hunt) neboli ziadne ine shows ani predstavenia ☹

    Kvoli pocasiu bola aj zatvorena atrakcia piratska bitka, ktoru otvoria az v polovici maja. To je ta, kde clovek vyjde uplne premoceny 😀

    Od maja do augusta planuju napriklad ozajtsny ritiersky turnaj a podobne, ale ani len nejaka rytierska show nebola. Skoda, kedze boli prazdniny a aj dost ludi, mohli nieco ponukat.

    Vseobecne

    Atrackie su popisane po dansky a anglicky, v Minilande aj po nemecky. Vsetci vedia po anglicky, vacsina aj po nemecky, nie je problem sa dohovorit.

    Limity roznych atrakcii su znacene dobre a jednoznace. Ale zalezi na operatorovi, ci bude aj merat a kontrolovat deti... Dceru poslali z dvoch atrakcii, ktore boli od 120cm prec (ma 118cm). A potom sme na tych istych atrakciach videli zjavne mensie deti. Neda sa nic robit.

    Ulozne skrinky su, pri vchode. Pozor, kazde ZATVORENIE skrinky STOJI 20DKK, teda nie je to zaloha a berie to iba DKK. Prisli sme aj v bundach, ale potom sa oteplilo, tak sme si bundy odlozili.

    Pri vchode ponukaju aj naramky pre deti, na ktore sa da napisat meno a telefonne cislo.

    Pitne fontany ako v Nemecku nemaju, ale voda je pitna (a chutna). WC su ciste, vzdy je aj papier, mydlo, feny nasusenie ruk, pri prebalovacich miestach aj dezinkfekcny sprej.

    V obchodoch a restauraciach sa da platit kreditnymi kartami bez problemov. Ako je to v tych stankoch s obcerstvenim, neviem. Ale aj autoskola, aj hladanie vajicok sa dali zaplatit kartou.

    Atrakcie

    Legoland Billund je trochu mensi ako ten v Nemecku a na 85% rovnaky. Je relativne malo atrakcii, ktore su uplne ine. Samozrejme iny je Miniland, v Billunde je doraz na Skandinaviu 😉

    Ine atrakcie su Poziarnicke auta (drezina, ludia musia dost ku ohnu, vystupit, cerpat a triafat na ohen a potom sa vratit drezinou do ciela). Toto je dobra sranda a celkom makacka 😀

    Dom duchov, to je prechadzka domom so strasidelnymi dekoraciami (ale stale vhodnymi pre deti), par interaktivnych srand a potom ako zaver je vlastne velky frog hopper.

    Nova draha je Flying Eagle, tu otvorili len minuly rok. Je to husienkova draha, ale humanna 😀 Ja nemam rada drops, ale tu je iba jeden maly, sla som dokonca dva krat 😀

    Mile je Legorado - akoze mestecko na divokom zapade, drevene domy, hra country hudba, a je tam v case otvorenia najvacsia Lego socha - Sitting Bull (to je ale uz nejaky ten rocik, tusim 1971 😉). Maju tam aj ohnik, drevenych konikov okolo ohna a za 15 DKK predavaju uz predpecene chlebiky, ktore si clovek moze dopiect na patyku nad ohnikom.

    Este ine je Pingiun Bay, maju naozaj mega "akvarko" pre tucniakov. Nahodou som tam sedela, ked prisla jedna slecna a po anglicky vystvetovala, ako a co. Krmenie sme nevideli, to by bolo este zaujimave.

    Autoskola bola uz od zaciatku Legolandu 😉 Syn ju samozrejme musel spravit. Je pre deti od 7 rokov, dcera ma 6 a nezobrali ju (mozno sme mohli svindlovat, neviem). Stoji 99DKK, trva asi 30 minut a treba sa popredu prihlasit na urcity cas. Deti dostali vodicak s fotkou, v takej "klucenke" na krk. Mily detail: znacky su vyrobene z Lego kociek 😉

    Kedze jedina extra akcia bolo to hladanie velkonocnych vajicok, tak sme tych 40DKK zaplatili a s detmi to spravili. Ulohou bolo najst z kazdej farby jedno vajicko vo Velkonocnych zahradach, ktore boli rozmiestnene po celom parku, a po odovzdani dostali deti odmenu. Bolo to pekne spravene, milo naaranzovane, dali sa jednoducho najst. Odmena bol: maly Lego sacik (v kazdom nieco ine, porovnatelne s tymi 4€ sacikmi). Syn male "vodneho draka" a dcera outdoor grill aj s parkami 😀 Dalej male balenie Kinder cokolady, balenie jahodovych ovocnych kozi, Coca-Cola pohar s deklom a slamkou a ponuka, do tohto pohara si kupit soft drink iba za 15DKK, 10% zlava v Lego shope, mala plechovka Coca-Cola Zero (WTF pre deti, ale budis. Vypili sme my 😀)

    V 4D kine hrali Ninjago - The 4th Dimension, ten isty, co aj minuly rok v Nemecku. Mali predstavenia v danstine, v anglictine a aj v nemcine. My sme sli na novy film, Officer in Pursuit. Tam nerozpraval nikto, podobne ako Shaun the Sheep. Veeelmi sme sa pobavili, slapstick filmik s Lego postavickami. A kedze to bolo 4D kino, aj nas to sem-tam ofukalo a ofrkalo 😀

    Celkovo su ale tie drahy dost kratke. Iba Flying Eagle ide dve kola, ostatne jedno kolo a casto dost kratke. V Gardalande sa nam zdali drahy dlhsie.

    Gastronomia

    Resturacii a stankov s obcertsvenim je dost. Napriek tomu, ze neboli otvorene vsetky, hladom urcite nik umierat nemusel 😉

    Len sa treba psychicky a financne pripravit na skandinavske ceny...

    Nakoniec se vyuzili ponuku All You Can Eat And Drink za 199DKK pre dospelych, pre deto do 3 rokov zadarmo, od 3-12 rokov za polovicu. Ponukaju to 3 restauracie, z toho jedna bola zatvorena. My sme boli vo Family Restaurant. Maju aj salaty, aj tri druhy masa, aj rozne prilohy, aj pizzu a cestoviny pre deti, aj hranolky, masove gulky, chicken nuggets, ketchup unlimited,... 😀

    Napoje su soft drinky firmy Coca-Cola, ale aj bazovy a ribezlovy dzus, voda, soda, studene mlieko a rozne druhy kavy a kakao. Ako dezert soft ice a tri sladke omacky 😀

    Obchody

    Samozrejme, ze existuju rozne obchody. Vacsina predava, ako inak, Lego, ale aj oblecenie pre celu rodinu (znacky Lego Wear a ine, ako napr. Vero Moda - zjavne patria spolu).

    Maju aj jeden tzv. Outlet obchod, ale nic vynimocne (najma nie ceny) sme nenasli.

    A propos ceny - tie su vysoke, katalogove! ZIADNE akcie (okrem tych 10%, ktore sme dostali ku Easter Egg Hunt). Aj maju relativne malo Legoland exclusive krabic - vlacik, dracia husienkova draha a autoskola. Kazda skatulka za 200DKK !!! Ale ano, vyber JE velky. Maju aj extra odchod specializovany na figurky.

    Co NEMAJU, je taky speci brick shop, ako je v Legolande v Nemecku. Maju sice brick wall, ale vlastne iba obycajne dieliky. Maximalne ako Lego obchod v SCS pri Viedni.

    Zaver

    Ak ste boli v Legoland Deutschland, budete poznat skoro vsetko. Napriek tomu nelutujem (zvlast preto, ze sme videli aj kus Danska 😉)

    Cakacie doby boli v pohode, maximum bolo 45 minut. Je aj fast pass system, maju Q-Bot. Ale neviem viac, nebolo to treba.

    Predtym, ako sa vratim sem, radsej pojdem do Europa Parku v Nemecku, do Disneylandu pri Parizi a do inych parkov, ktore este nepoznam.

    Ak ale mate cestu na sever a hladate program aj pre deti, urcite Legoland Billund mozem odporucit!

    ichbinich
    3. dec 2018    Čítané 353x

    Oslava na temu Lego

    Tentokrat na synovej oslave nebola tematicka iba torta, ale aj cela oslava, tak som sa rozhodla to spisat a mozno sa niekto inspiruje.

    Aj ja som inspiracie nasla na nete, niektore veci mi tu poradili ine mamy. Dakujem!

    Oslava bola doma a potrebovala som napady, ako deti zamestntat, ale aj ich nechat vyblaznit sa vonku. Lenze aj bolo treba hry vhodne aj do chladneho pocasia.

    Hry vonku:

    • Triafanie do plechoviek: plechovky obalene zltym papierom s nakreslenymi Lego tvarami, tenisove lopticky.
    • Nahanacka na molekuly: Dve deti zacnu nahanat, koho chyia, musi ostat s nimi a drzat sa za ruky. Vyhrava vacsia molekula.
    • Beh so zemiakom na lyzici: Velky zemiak, polievkove lyzice, trasa - osmicka cez pieskovisko, vzdy dvaja proti sebe.

    Hry vnutri:

    • Lego mozaika: zaplnit Lego dosku Lego dielikmi
    • Duplo veza: stavat vezu s Duplo kociek 2x2 iba jednou rukou. Nikdy by som nepovedala - vitaz ich dal na seba 80!!!
    • Hadaj, kolko dielikov: Do prazdneho pohara sme vysypali jednu Lego skladacku a nechali sme deti tipovat, kolko to je dielikov. (Hotovy set z casovych dovodov 😉)
    • Velke preteky: kazdy dostal jeden set, z ktoreho sa dalo poskladat aj auto. Kazdy si nejake auto postavil a potom otestoval na sikmej plosine - pretekartskej drahe. Potom mohli este raz tunovat. Preteky boli, kto zajde dalej s jeho autom.

    Planovane hry vnutri, ktore nevysli z casovych dovodov:

    Namiesto torty Duplo kocky 😀

    A Lego hlavy cake pops 😀

    Ako dekoracia cokoladove M&Ms rozdelene podla farieb v jednotlivych poharoch.

    ichbinich
    6. sep 2018    Čítané 476x

    Gardaland - recenzia

    Update 2023 

    Boli sme v júni a v piatok a dúfali, že to bude lepšie.

     Suvix! 

    Šory všade, hneď po prvej ride sme stáli 45 minút na Express pass... 😜 Aj keď sme pôvodne dúfali, že nám ho nebude treba... 

    S pasom to ide rýchlo - ak to funguje... Minimálne jeden člen skupiny musí mať SMART phone a nainštalovanú gardaland app. Express pasy sa kontrolujú pri hlavnom vstupe na atrakciu a tesne pred nástupom na atrakciu. Mne to x krát nefungovalo, už som im chcela ten telefón otrepať o hlavu, ale potom to nejak šlo, resp. Ma pustili, keď videli, že zlyhala technika. 

    Nekonečné šory sú všade, aj na zmrzlinu sme čakali 45 minút 🙄 ľudia nevedia, vo chcú, a potom pri pokladni si nechajú všetko vysvetľovať, tak to trvá 😜

    Nové atrakcie sú jumanji ride a jumanji labyrint. Na labyrint sa neoplatí kupovať Express pass, ide to rýchlo. Obe atrakcie sa mi páčili, labyrint viac. Ride je po prvé iba po taliansky a po druhé mu chýba interakcia. Dalo by sa to vylepšiť, aspoň ako ninjago ride v legolande. 

    Nový je lego vodný park, stojí 18€ extra, vstup je z gardalandu. Neboli sme tam, ledva sme stihli, čo sme chceli, keďže park ešte zatváral o 6 večer. V lete je otvorený do 11 v noci, to sa potom sa lepšie stihnúť a skúsiť viac. 

    Lístky sme kúpili online, lidl mal v rakúsku akciové balenie cereálií, kde boli zlavove kódy. Potom boli aj prikupene express pasy zrelatizovane. 

    Celkovo - zábava pre celú rodinu, ak máte radi takúto zábavu. Zaujímavé rides, Aj adrenalin, aj menej, každý si niečo nájde. 

    ..............................................................................

    Pôvodný článok:

    Kedze mame Merlin Premium rocenku kvoli Legolandu a je tam vstupne aj na jeden den do Gardalandu, vyuzili sme to a pocas dovolenky v Taliansku sme si odskocili aj do Gardalandu.

    Vstupne

    Denne vstupne je okolo 40€, online ponukaju uz za 36€.

    My mame tu Merlin kartu, s ktorou sa ale neda ist ani ku pokladni, ani ku vchodu 😀 Treba ist bocnym vchodom, kde su dve sory a samozrejme spravna bola ta druha 😉 Karticku nam precvakli a hotovo. Je to bocny vchod napravo od hlavneho vchodu - "vyzera ako hrad", ved hej, cele to vyzera ako hrad 😀

    Pokladni je vela a mala som dojem, ze to ide rychlo.

    Oznaceny vyjazd z dialnice je dobre, aj potom dalej po zideni z dialnice. Parkovne stoji 5€ na auto, plati sa hned pri vjazde. Parkovisko je dostatocne velke, aj je vstup znaceny, clovek nezabludi 😉

    Atrakcie

    Gardaland je park pre celu rodinu, maju od pieskoviska pre najmensich po adrenalinove atrakcie ako volny pad vsetko mozne aj nemozne. Tohto roku novy je Peppa Pig Land, to je mile a fakt pre najmensich. Videla som aj pieskoviska, aj vodne ihriska. Tie adrenalinove atrakcie maju minimalnu velkost 140cm a aj to kontroluju. Ine atrakcie maju minimum 120cm. Celkom dobre sa snazia o vyplnenie vozikov a pod., aby nesli polopradzne, ale stane sa aj tak, ze to nie je uplne vyplnene. Ale je mozne, ze ludia jednoducho nepocuju, ked ti obsluhovaci kricia, ze este treba 2-3 ludi, lebo VSADE REVE HUDBA. A fakt reve. A k tomu milion Talianov, tak si to viete predstavit 😉

    Atrakcie su popisane aj v anglictine a personal hovori aj po anglicky, niektori aj po nemecky. Ja som si vystacila s lamanou taliancinoua a angliticnou.

    Maju aj viacero divadiel/scen, kde su v istych casoch rozne sou. Jedna bola zjavne muzikalova sou. Druha bola 5 elements, z plagatu tazko povedat, co to je zac. Ja som predpokladala, ze to bude artisticka sou, kedze je to aj cirkusove sapito. Dlzka sou 25 minut, klimatizovane, pojdeme. A bolo to naozaj super, mne sa to velmi pacilo. Bolo to ako som predpokladala, artisticka sou, aj trosku ohnova sou. Dlzka tak akurat, ze vydrzali sediet aj deti. Do sapito pustaju ludi 15 minut pred zaciatkom sou, miesta vpredu boli hned plne, ale aj z boku bolo vsetko pekne vidiet. Ja som rada, ze sme to pozerali.

    Ako v Legolande, aj tu sa da hladat zlato. Stoji to 4€ a clovek moze hladat, kolko chce. Piesok sa presype rychlo, ze ak tam to macacie zlato je, hned sa da najst. ALE: musi tam aj nejake byt 😉 Ak nic nenajdete, chodte povedat dievcatam, co to obsluhuju, ony zase dolozia... Ako odmenu dostane kazdy maly sacok s troma kuskami toho macacieho zlata. Co je trochu malo, ked v Legolande deti dostanu maly sacok s Legom (alebo medailu) a tiez to stoji 4€. Ale na schladenie to bolo celkom prijemne.

    Co je prijemne na tych atrakciach je, ze su celkom dlhe. Ze nie jeden drop, par zakrut a hotovo, ale napriklad Mamut ma 3 drops (brzdene), niekolko spiral, relativne ldha atrakcia. Aj Ramzes je sice to iste, co v Legolande, ale ovela dlhsie.

    Manzel aj chvalil husienkove drahy, ze su dobre spravene, hadzala a trhala iba jedna (Blue Tornado), ale ostatne su pekne plynule.

    Cakali sme az do vecernej sou. Prisiel DJ, nieco zahral, par parikov tancovalo. Prisli aj artisti z tej sou 5 elements, aj ten hltac ohna. Ukazali aj par fotiek, co ludia postli s istym hashtagom. A tzv. finale grande bolo trosku ohnostrojove bum-bum. No, pravi talianski pyrotechnici robia ako finale grande nieco upne ine, ale zase oni nazatvorili pol parku ako v Legolande. To sme bolo trosku sklamani, ale zase tak videli sme aj to.

    Express Pass

    Ak sa chystate cez letne pradzniny a najma v auguste, bez express passu to nepojde. Vraj je to take strasne iba v auguste, inak nie. My sme express pass neplanovali, ale nakoniec kupili, kedze sme mali iba jeden den.

    POZOR: maju niekolko druhov expres passov, od 15€ do 100€. ALE niektore platia iba na iste atrakcie! Takze: urcite si pozrite uz doma, ktore atrakcie chcete, ktory pas sa vam oplati. Usetrite minimalne pol hodinu casu spekulovanim a vyberanim 😉

    Stanky s express passom su rozstrusene po celom parku, da sa platit kartami. Genialny system je, ze sa da kupit aj express pass priamo pri atrakciach, jednorazovo, za 5-7€ (tych 7 je tusim single rider lane).

    My sme mali dva rozne: manzel so synom ine ako ja s dcerou. Nakoniec sme to vyuzili celkom dobre, stalo to za to.

    S express passom ziskate aj vstupne do Sea Life akvaria vedla.

    Gastronomia

    Na kazdom rohu su stanky so sladkym, slanym, napojmi. Restauracie su trochu tematicke, na Divokom zapade maju pseudo mexicku kuchynu, ale aj snicle s hranolkami pre deti 😉 Ceny su vyssie, ale celkom OK. Jedna porcia okolo 10€. Pol litra vody 1,50€, pol litra sladkych vod od Coca Coly po 3€. Arancini velke fakt ako pomaranc po 3€. Ponukaju aj smoothies a nakrajane ovocie, rozne druhy. Zmrzlina tiez OK, nieco ako Cornetto 2,50€, zmzrlina s mastotom Prezzemollo 2€.

    Ja som sa raz vybrala zlym smerom a nenasla som kavu 😀 Nikde nebola napisana na cenovkach, v jednej restike som zazrela Lavazza instant ci co. Ja nescu pijem, ale v Taliansku som chcela naozajstnu kavu 😉 Tak som sa spytala v jednej restike, ze kde najdem naozajstnu kavu. A ona mi ukazuje - no mam takuto - Lavazza pad. Reku hej, sem s tym! A trochu mlieka prosim. Ten stroj mala schovany pod pultom, bolo to prave ristreto, trochu studeneho mlieka extra a najlepsie bolo - pytala odo mna 1€ 😀

    Potom som videla inde aj stanok s ladovou kavou, nevadi 😉

    V Taliansku je sice vsade pitna voda a pri jazere Garda mozno aj chutna, neviem. ALE v Gardalande maju IBA DVE pitne fontany, na ktore su nekonecne sory!!! Jedna je na Divokom zapade blizko kostola, druha pri stoloch mexickej restauracie. Takze odporucam zobrat vela vody so sebou alebo sa obrnit trpezlivostou a vyckat si soru. Ked sme tam boli, polovica tociek nefungovala, potom neskor to bolo opravene a slo rychlesie.

    Je tam vela laviciek a aj piknikovych stolov, cela jedna luka bola plna ludi, co tam piknikovali.

    Obchody

    Po kazdej atrakcii je samozrejme obchod, ale nekupili sme vobec nic. Par triciek, ten maskot na vsetkom moznom a nemoznom, plysaky, gyce, klasika 😀

    Zaver

    Jeden den je len tak-tak, aj s express passom. Vobec sme neboli na tych detskych ihriskach, ani na vodnom ihrisku (ale na to sme ani neboli vybaveni). Ako prve sme sli vlacikom, ze ziskame prehlad, ale bohuzial nevidno tak dobre, vlak je casto za krikmi alebo naozaj za stenami. Skoda.

    ichbinich
    27. júl 2018    Čítané 2560x

    Legoland Deutschland - recenzia

    Minuly tyzden sme boli 5 dni v Legolande v Nemecku, tu spisujem nase skusenosti, zazitky, odporucania 😉

    Prisli sme v utorok a kedze izby su k dispozicii az od pol 4, nestracali sme cas a hned sli do parku 😉

    Boli sme prijemne prekvapeni, ze bolo malo ludi, male cakacie doby, ale vsak utorok. Po minulorocnej navsteve Disney World som uz obrnena a nejaka ta pol hodinka cakania ma nerozhodi 😀

    Legoland je rozdeleny na viacero tematickych casti s roznymi atrakciami. Su atrakcie pre rozne vekove kategorie a niektore dokonca vyslovene pre male deti. Fakt sa zabavi cela rodina.

    Dcera ma 5 rokov, 111cm a okrem dvoch atrakcii mohla ist vsade. Syn ma 8,5 roka a 132cm a nemohol ist na autoskolu pre male deti a kanoe 😉

    Kto na ktoru atrakciu moze a nemoze ist, je dobre a jednoznacne znacene. Vsetko je popisane v nemcine a v anglictine, aj personal vie aj po anglicky. Aj filmy v 4D kine su v anglictine.

    Aj ked cakacie doby neboli strasne (najdlhsie sa cakalo na Ninjago flight, okolo 45 minut), ludia obsluhujuci tie atrakcie aj v gastronomii boli pomali 😉 Ano, dosledni Nemci, ale napriklad nechali ist aj poloprazdne voziky na husienkovych drahach, co je v Disney nemyslitelne. Tam maju dokonca single rider lane, aby vyplnili kazducke miesto. V Legolande casto obsluhuje len jedna osoba, takze to trva... Ale ako som uz spominala, caka sa tak do pol hodinky, resp. ked niekde pisalo, ze sa caka dlhsie, sli sme inde a vratili sa 😉

    Atrakcie

    Vela atrakcii je podobnych ako v inych parkoch, aj napriklad v rakuskom FamilyParku - kde je este menej ludi 😉 Napriklad Ninjago Flight je to iste, co Da Vinci vo Family parku. Husienkova draha Das Große Lego Rennen je ako Wilde Maus v Pratri alebo jedna Dino draha v Disney Animal Kingdom. Takze ak mate obehanych viac parkov, druhy atrakcii budete poznat...

    ALE: maju to vsetko pekne ozdobene, doplnene Legom. Jazda na Safari je sice ako jazda na traktoroch vo Family Parku, ale tu je to Safari, s africkymi zvieratami z Lega. A vzdy niekde najde clovek nejake mile prekvapenie (niekde sa vykukne opicka alebo tak). Zaujimave a mile detajly.

    Miniland je samozrejme klasika, vela detailov, vlaky, auta, lode sa hybu, interaktivne tlacitka... Syn sa nevedel vynadivat, stale sa tam vracal a pozeral. Je tam aj extra cast Star Wars, tusim z kazdeho filmu je jedna scenka postavena. Aj Darth Vader a Darth Maul v zivotnej velkosti, ako aj R2-D2 😉 😀

    Express Pass

    Existuju aj moznosti express pasu, ze clovek nestoji tak dlho v rade:

    jednoduchy stoji 20€ na osobu a na den a vlastne akoby rezervuje miesto v rade. Clovek tak sci tak musi pockat ten hlaseny cas, ale nemusi stat v rade, moze ist na zmrzlinu 😉

    strieborny stoji 35€ a zlaty 70€, pricom zlaty je taky, ze clovek moze ist hned extra vchodom az dopredu ku atrakcii.

    My sme ich nemali, ani len v sobotu neboli nejake extra sory, pre nas vyhodene peniaze, pre inych mozno velmi dobra a potrebna vec 😉 Daju sa kupit za hlavnych vchodom na lavej strane, je to oznacene, beru platobne karty.

    Vstupne - moznosti

    Denny listok stoji 47,50€ pre dospelych a 42,50€ pre deti.

    Vnutri su reklamy: predlzte si pobyt v Legolande na zajtra alebo pozajtra iba za 19€.

    Rocne vstupne stoji 62€.

    My mame tzv. Merlin Premium kartu, ktora obsahuje vstupne: rocne do Legolandu Nemecko jednorazovo do Legolandu Billund v Dansku, jednorazovo do Gardaland-u v Taliansku, plus Sea World atrakcie v Nemecku a Madame Tussaud v Nemecku a Rakusku, plus Heide Park v Nemecku (mozno este viac, nepamatam si).

    Plus su s touto kartou spojene dalsie vyhody:

    - mierna zlava na Lego hotel

    - 10% v obchodoch v Legolande (nie na akciove a zlacnene veci ☹)

    - 10% zlava vo vybranych gastronomickych zariadeniach v Legolande

    - v Pizza Manii akcia: deti maju detksu porciu zadarmo, ak dospeli konzumuju za minimalne 10€, plati od 14:30 poobede (to je dovod, preco neviem presne ceny jedal 😉)

    - spolu 20€ poukazka na osobu na express pass, ale da sa pouzit iba jedna na jeden den

    - nejake kupony, ale nauzaujimavesji (20% zlava v obchodoch pri nakupe nad 50€) NEPLATI pocas hlavnej sezony (potom zase od septembra) :-/

    Merlin karty su rozne, s roznymi vyhodami, stoja okolo na osobu 100€, teraz maju dokonca nejake zlavy.

    My urcite vyuzijeme aj Gardaland este tohto roku a pripadne do buduceho leta aj Billund, takze sa nam to oplati(lo).

    Gastronomia

    V Legolande je viacero restauracii, obcerstveni, zmrzlinovych stankov,... Od hladu nik neumre 😀 Ceny su celkom normalne (porovnavam s rakuskymi cenami). Jeden kopcisko zmrzliny 1,30€ (nie slovenske polkopceky, fakt kopcisko), lavoda kava s dvoma kopcami zmzrliny a slahackou 4,20€. To je namiesto obeda 😉 😀

    Neskusili sme iba restauraciu Stars (ta je a la carte). Celkom dobre sa da najest v restauracii City Market (blizko hlavneho vchodu). Tam je super vyhodna Familienplatte: kooopec cross cut hranoliek z normalnych aj sladkych zemiakov, kopec pulled pork masa a kopec pulled chicken, k tomu masove gulky, trochu zeleniny a tri omacky. Za 25€, a 4 sme to nezjedli. To je nevyhoda, vela masa. Detske porcie (hranolky plus maso, resp. zelenina) stoja nejak 7€, dospelacke okolo 10€, takze ta rodinna porcia sa urcite oplati 😉

    Pizzeria Pizza Mania robi, no, nemecku pizzu 😀 Ano, dala sa zjest, a robia aj cestoviny (pre deti pekne naaranzovane). Detska porcia je nejak 8-10€, dospelacka cosi vyse 10€.

    Ale kazdy si moze zobrat jedlo a pitie so sebou, nejake keksiky, ovocne pyre a take srandy sme mali aj my so sebou a laviciek je dost.

    Casto ponukaju tzv. menu, kde je uz napoj v cene jedla, ale to su iba napoje na capovanie, a tie su VSETKY bublinkove. Maju Colu, Colu zero, Sprite, jablkovy dzus so sodou, Fantu a sodu. Vodu bez bubliniek iba ako drahu mineralku (co potom nie je v cene toho menu), alebo si nacapovat v pitnej fontanke.

    Pri kazdom WC su pitne fontany a voda chuti velmi dobre, takze sme si iba vzdy doplnili mensie flasky, nenosili sme tazke so sebou.

    V tzv. Familien-WC je prebalovaci pult, skoro pri vstekych pultoch su vlhcene obrusky od Hipp, umyvaci gel od Hipp a ide tam TEPLA voda. Pulty su aj pri umyvadlach v zachodoch, tam je tiez tepla voda. Na umyvanie ruk tecie ale studena voda (teda aj tam sa da napit).

    A v kazdom WC je dezinfekcna pena na utretie 😉

    Obchody

    Je tam vela obchodov, samozrejme pri vychode z niekotrych atrakcii, ale po celom parku su rozmiestnene. Pozor, niektore otvaraju az o 12 a podobne. Maju aj extra Star Wars obchod, Friends,...

    Ceny su ako v katalogu, maju malo akcii, a malo krabic, co su Legoland exclusive. Ano, detom sme Lego kupili, ale ziadna nakupna horucka sa nekonala.

    Pri vchode je aj obchod s oblecenim, okrem Lego Wear maju aj S. Oliver veci a par topanok (tam je oblecenie iba pre deti). Ostatne obchody maju tricka, siltovky apod. a aj pre dospelych.

    Hotel

    Boli sme tzv. tematickych izbach, lebo tie sa este daju zaplatit :-P Piratsky hotel a rytiersky hotel su jednoducho strasne drahe. Kedze to bol darcek pre syna, mali sme autopretekarsku izbu. Izba cista, pekna, detska izba sa dala zatvorit, pred domcekom s izbou ihrisko. Ranajky vydatne, bufet, prehybali sa stoly, slane, sladke, ovocie, zelenina,... vsetkeho dost a dobre. Mozem odporucat.

    Za tych 5 dni sme stihli UPLNE VSETKO, aj vsetky 3 filmy v kine, syn spravil vodicak, aj dcera, syn programoval Mindstorms robota,... Ten vodicak a Mindstorms je za poplatok a po prihlaseni. Ostatne je v ramci vstupneho. Na zvladnutie vsetkeho, vratane specialit ako Mindstorms, urcite stacia 3 dni. Na obehnutie vsetkych atrakcii aspon raz mozno bude stacit jeden den, ale to je stres 😉 Takto mohla dcera aj dve hodiny skakat po vodnom ihrisku, a nik nestresoval... Viacere atrakcie sme sli niekolko krat, na Ninjago ride si manzel dal ako ciel, dostat sa vzdy na best of the day zoznam, tak sme tam boli v heavy rotation 😀 (ano, dostal sa tam 😉)

    Odporucania

    Co treba zobrat so sebou: peniaze a kreditku 😀

    Plavky, uterak, suche oblecenie (Piratenschlacht je super, ale clovek odtial vyjde uplne, uplne mokry, varujem vas!)

    Opalovaci krem, nejake male snacky so sebou, male flasky na vodu (stacia, daju sa doplnit).

    Zaver

    Legoland sme si uzili, tych 5 dni bolo uz takmer prilis vela - 5. den sme ostali kvoli tomu, ze v sobotu bola tzv. dlha noc s roznymi akciami poulicnych umelcov a zaverecny ohnostroj.

    Pre mna osobne Legoland stacil 😉 😀 Aspon na par rokov 😀

    Ale zase, Billund by tiez nebol od veci... 😂

    Som krkavcia mater...
    Prave som zozrala detom kinder bueno po zaruke, ktore dostali minuly rok na Velku noc 😀 😀 😀

    Tak davno tu neprsalo, ze mi normalne vadil ten dazd celu noc.
    A potom som od asi 5 cakala na budik o 6...
    Tolko kavy ani nemozem vypit, kolko by mi bolo treba... 😴

    Filmova hadanka na dnes, za ❤

    - what's with the orange?
    - my doctor says I need vitamins.
    - then why don't you take vitamins?

    Vsetky francuzske nosovky v jednej vete:

    Un bon vin francais.

    🙂

    Nehnevajte sa, ale musim...
    JAZYKOVE OKIENKO:

    TYP = on je moj typ

    TIP = dajte mi tip na xy

    Ano, preklepy a hrubky sa sem-tam stanu kazdemu, aj mne dnes.

    A mier na zemi 😉

    Trochu IT-ckarskeho humoru:

    Syn chodi do prvej tiredy, rad pocita a rad nam dava matematicke ulohy. Dcera, skolkarka, nechce byt o nic horsia, tak sa pyta:

    "Kolko je jedna plus plus?"

    A my s manzelom unisono:
    "Dva!"
    😀

    Neo, prid! Mam deja-vu, moja Matrix ma niekde chybu, oprav ju!
    😉

    Kontrolujem ten obrovsky preklad, co som robila, uz som si myslela, ze som hotova a furt mi tu nieco vyskakuje...

    Jedna kolegyna drzi prapodivnu dietu: tri dni podivne tablety - zevraj jedlo astronautov, tri dni vsetko okrem cukru a psenice a dva dni vsetko...
    Dnes mi dala ochutnat tie tablety: bleeee, tak mala som co robit, aby som to hned nevyplula. A toto niekto robi dobrovolne? 😀
    (Inak, podla mna jej by stacilo vynechat vsetky zmrzliny, dzusy a sladkosti, ale nevadi 😉 😀)

    ichbinich
    Správa bola zmenená    24. jan 2017    

    Filmova/serialova hadanka na dnes, za ❤ 😉

    Are you sleepy?
    Need a bed?
    Cosy comfort
    Straight ahead!

    Ako motivovat prvaka ku citaniu?

    Syn cita este stale slovo za slovom, nie plynule cele vety. Ked je unaveny, tak cita slabiku po slabike.

    Aj som mu kupila knizku pre malych citatelov Cars, s jednoduchymi slovami, krtatkymi vetami, kratkymi kapitolami,... Ale po ani nie polke knizky ho to uz nejak nebavi. ☹

    Ja viem, vcera bol unaveny a bohuzial casto sa to stava, ze mne cita az vecer. A potom mame diskusie, ze citat treba, ze citat sa da nauci iba citanim,... Sa ma pytal, ze naco mu treba citat... Ano, vcera bol zase v moduse tvrdohlava mulica. Ale aj tak, je to unavne. Aj pre mna.

    V skole ma ucitelka zavedeny motivacny system: A4 tabulka, kde je v kazdom riadku 7 policok (pocet riadkov si nepamatam, nevadi). Do kazdeho policka mozme my rodicia dat datum a podpis za ten den, ked cital viac ako ulohu. Za kazdy plny riadok dostane goralku na stale rastuceho cervika (z nemciny Lesewurm/Bücherwurm - knizna mola). Takze deti vidia, ako im ten cervik rastie a tesia sa.

    Samozrejme, ze ho motivujeme citat doma - bud z kniziek, co uz mame, z novin, ked sme v meste, v obchode, rozne. Aj tu knizku Cars som mu kupila kvoli tomu. Ale casto sa mu nechce.

    Ja som mu povedala najma racionalne argumenty: bez toho, aby si vedel citat, ani nevies, do akej elektricky mas nastupit, nevies ist na nakup, nemozes si citat take knizky, ake chces,...

    Vcera to po pol strane vzdal, nedostal teda podpis do policka za vcera. A to sa este cez vikend tesil, ze v stredu bude jeho riadok plny a vo stvrtok dostane dalsiu goralku...

    Ako vy viete motivovat deti k citaniu?
    Dakujem, odmenim sa!

    Ak ste rano zombie ako ja, NEPOKUSAJTE si nachystat mlieko, ze si zoberiete do roboty PRED rannou kavou... 😉

    Balenie mlieka som dala do tasky a zrazu mi kvapka na nohy. Ten tetrapack bol poskodeny... ☹ Manzel vravi, vsak si to prelej do tej sklenenej flase na mlieko. Dobre. To som dokonca trafila 😉
    Flasku (extra kupenu na mlieko z automatu) davam do cistej tasky a dam ju na smetny kos. Chcela som umyt to potecene. Zrazu sa flaska skotula a cely liter plus crepiny mam po polke kuchyne... ☹
    Tak som neplanovane utierala aj dlazku, a to vsetko este pred ranajkami 😀

    Takze, apel na vsetky zombie: rano nerobte NIC. Dajte si ranajky a kavu a potom sa mozte pokusit spravit nieco ine 😉 😀

    Mam napad:
    Spravme si zbierku povestnych #5_minut_ticha 😉 😀
    Ci s fotkami alebo bez, to je jedno.

    - Moj syn:
    Male babatko na hracej deke. Nejak sa prikotulal ku kablu a USB koncovka mu velmi chutila. LENZE: ten kabel bol este stale v zastrcke!!! :-O

    - Moja dcera:
    Batola. Nejak nasla cokoladoveho Mikulasa, schovala sa pod stol, pekne si ho odbalila a jedla. Kym ja som po nej upratovala nejaku inu katastrofu 😀

    - Moji bratranci:
    Pekne tichucko sa hrali. Vsak vystrihovali kvietocky zo zaclony, aby spravili darcek pre mamicku ku dnu matiek! 😀

    - Moj brat:
    Mali sme navstevu, rodicia ich odprevadzaju. Moj brat zatial hra "dojidzaka" a hodi do seba VSETKY pohariky, co ostali na stole. Ano, aj s vysokopercentnym alkoholom 😉 😀

    Tak sem s vasimi pribehmi, nech sa zabavime! 🙂

    Ten pocit...
    To na chodniku NIE JE sneh.
    Sneh je na tom muriku VEDLA chodniku...
    Oficialne je zakazane sypat sol. Ale nejak to nik zrejme nevie...

    (2 fotky)

    Poznate Dirty Hungarian Phrasebook sketch od Monty Pythons?

    http://www.montypython.net/scripts/phrasebk.php

    Tak sa citim 😉 😀

    Prekladame uz hodny cas jednu velku databazu. Pekne po poriadku, okno po okne, dialog po dialogu. Uz som to aj citala-korigovala, aby to bolo vsetko OK.

    Dnes mi vola kolega, pre ktoreho to robime, ze zakaznik je tu a hlavne okno, ktore mu chcel ukazat, je plne neprelozenych alebo nespravnych vyrazov!
    Urcite su na vine programatori 😉 😀
    Lebo presne to hlavne okno som urcite nie len sama prekladala, ale aj kontrolovala...
    No nic, idem ja radsej kontrolovat dalej, aby kolega nedopadol ako trafikant v tom sketchi 😉 😀

    And now for something completely different:

    Siel tu niekto po Route 66?

    Ktora cast sa najviac "oplati"?
    Planujeme dovolenku za velkou mlakou a kedze syn je velkym fanusikom Cars, chceli by sme ist aj kusok po Route 66. Viem, ze z casti to nie je ani len polna cesta, ale napriklad vo Flagstaff som kusok po nej neplanovane sla 😉

    Ale kedze tam uz budeme, kde je to najlepsie?

    Dakujem!

    Filmova hadanka na dnes:

    Put it somwhere safe!
    Where?
    Use your imagination!

    Pomocka: film sa odohrava na divokom zapade. Producent Jerry Bruckheimer, ale to ani nie je bohvieaka pomocka 😉 😀
    Podla potreby budem pomocky pridavat.

    A samozrejme, ako vzdy, hadanka je za srdiecka! ❤
    🙂

    Skoro som sa pocurala:

    Mama zalozila skupinu: Vianocna vecera.

    Mama: Ahojte! Co mam teda uvarit na Vianoce?
    - Hlavne veganske!
    - Anna: ziaden gluten, ziadna psenica.
    - Jana: Urcite nic s laktozou.
    - Otec: Nieco poriadne.
    Mama opustila skupinu.

    Filmova hadanka za male modre na dnes:

    "You've been back enough!"

    Kolegyni zvoni telefon. Ozve sa s jej mierne francuzskym akcentom.
    - Tam je Jozko Mrkvicka?
    - Nie.
    - A isto?
    😀

    Co na busenie srdca a pocit tazoby na hrudi?
    Ja viem, ze Dr. Konik nie je to prave orechove, ale predsa len skusam.
    Mam stresy, a od stvrtku minuleho tyzdna este vacsie (v robote). A zrhuba od vikendu mam taky tazky pocit na hrudi a busenie srdca.
    Je nieco, co by som si nejak po domacky mohla spravit/dat?
    Nejaky cajik, vitaminy a pod?
    Do piatku obeda to nebude menej. Snazim sa ukludnovat sama seba, ale nejak mi to nejde. Problem je v tom, ze do Vianoc nebudem hotova a v januari pokracujem... A neviem, ako tu myslienku, co mi bude potom 2 tyzdne strasit v hlave, zahnat. A ako sa na najblizsich par dni zbavit toho neprijemneho pocitu...
    Mate nejaku radu pre mna?
    Dakujem!

    Co ti Cinania nevymyslia:
    Velkovianocny stromcek!
    😀
    Boli sme v cinskej restauracii na obed a toto tam mali:

    (2 fotky)

    Sedim si tak pri PC, pracujem a zrazu sa mi v kutiku oka nieco nezda. Kuknem von a ono tu SNEZI!!!
    Sice to je skor mrznuca hmla, ale su to minivlocky ❄

    OK, este jedna posledna filmova hadanka na dnes:

    What do you mean, he does'n eat no meat?! ... Nevermind, I'll make lamb!

    To, co prave potrebujem a zaroven filmova hadanka za srdiecka: 😉 😀

    Somebody bring me something deep-fried and smothered in chocolate!

    ichbinich
    Správa bola zmenená    16. dec 2016    


    Potrebujem sa najprv vykecat a vystazovat, zatial sa nedokazem sustredit na robotu... ☹
    Syn sa mal ist dnes korculovat zo skoly. Dokonca som zohlana prilbu na lyzovanie, aby si nemusel aj tu poziciavat. Ucitelka napisala, co vsetko si treba zobrat. Vcera vecer som mu vybrala overal z minulej zimy, nech si ho vyskusa, ale mam prenho aj dvojdielnu supravu na lyzovanie. Takisto som mu vysvetlila, ze mu odporucam podkolienky, lebo korcule byvaju vyssie. A ze mu zavidim, ze sa moze naucit korculovat, lebo ja to neviem, proste vsetko pozitivne. Tiez som mu navrhla, ze mu poziciam moj vacsi ruksak, aby si mohol dat prilbu donho a nehompalala sa mu na jeho mensom ruksaku.
    Kym som vecer cistila dcere zuby, cely vyteseny sa mi prisiel ukazat, ze mu ten overal este pasuje. Tak fajn, overal sme nachystali, dvojdielnu supravu som odlozila nabok.
    Rano vstal s budikom, dobre naladeny. V pohode sme sa najedli, nachystala som desiaty. Syn sa obliekol bez upozornovania. A zrazu, ked slo o to, aby sa obliekol do toho overalu a nachystal si ruksak, premenil sa na osla ☹ Nechce overal. Hovorim dobre, tu mas gate a bundu, supravu. Nie. Zacala som mu davat veci do mojho ruksaku. Ze nie. Tak dobre, hovorim, daj si to do tvojho, mas na vyber dva svoje, ale daj si to. OK, to si potom nachystal. Ale obliect sa vhodne do zimy a na korculovanie ani za svet. Vravime mu obaja, ked nebudes vhodne obleceny, nepojdes nikde. A budes sa pozerat na ostatne deti. Jemu to je suma fuk. Obliekol si softshellku, nema pulover pod nou. Narychlo som mu aspon zrolovala tie nohavice na lyzovanie a narvala do ruksaku a hodila este tie 2€ na pozicanie korcul.
    Uz som to nevydrzala a rozrevala som sa. V noci som stala v kuchyni kvoli jeho torte - zajtra ma oslavu s kamaratmi. Ano, je toho momentalne na mna vela. Ale nekricala som nahno.
    Este v robote som sa klepala.
    A prisla smska od ucitelky, ze Felix nemoze ist nikde, lebo nie je vhodne obleceny a ci mu niekto nemoze doniest oblecenie. Tak som jej odpisala, ze rano bol zataty ako osol a nechcel sa obliect, ale v ruksaku ma narvane gate. Nasla ich, takze predsa len siel. Dufam, ze sa na vzduchu znormalni...
    Je to o nervy. Vcera vecer hysak od dcery, dnes rano od syna. Pricom dnes ani len neviem, ze PRECO si ten overal zrazu nechcel obliect. Nechapem. Nevladzem...

    Viete, co je to synchronizovane curanie?

    Ked mate jedno wecko pre tri kolegyne, a vzdy tam minimalne jednu stretnete 😉 😀