jennyska
14. mar 2019
1411 

Máte otázky? Ptejte se advokáta v nové Právní poradně na Koníku.

Ahoj,

dnešním dnem spouštíme na Modrém koníku další Odbornou poradnu, a to Právní poradnu s JUDr. Jánem Kasenčákem, advokátem, ve které je každý den připraven odpovídat Vám na Vaše otázky z většiny oblastí práva. Ve své praxi se nevěnuje jen právu sociálního zabezpečení (RD, MD, OČR,...), právu daňovému a účetnímu zákonu.

Právní poradna funguje stejně jako všechny ostatní Odborné poradny na Modrém koníku zdarma a je anonymní. 

Pakliže máte otázky, klidně využijte tohoto prostoru a možnosti v Poradně a ptejte se 🙂

Přeji Vám krásný den,

Jennyska

Modrý koník team

Dobrý deň,
predávam družstevný byt (prepisujem členské práva) a neviem, či mi vzniká povinnosť platiť daň z predaja členských práv, keďže zákon neurčuje, od ktorej zmluvy sa počíta vlastníctvo členských práv.
Zmluvy mám dve - Prvá nájomná zmluva bola podpísaná ešte keď som bola vydatá, teda sme boli spoločnými nájomcami s mojim exmanželom od roku 2007.
V roku 2014 sme sa rozviedli a byt v rámci BSM vyrovnania pripadol mne, teda som stala sa jedinou nájomníčkou s novou nájomnou zmluvou. Táto zmluva bola podpísaná 12.5.2014 - teda ešte neuplynulo 5 rokov. Moje meno figuruje na oboch zmluvách.

Ďakujem 😉

14. mar 2019
Komentár bol odstránený

@minnie55 škoda, že Vaše myšlienkové procesy sú omnoho pomalšie ako Vaše prsty na klávesnici, pretože ak by ste si pri (aj tých pomalých) myšlienkových procesoch prečítali najskôr zákon o advokácii, tak by ste sa tu takúto otázku nepýtali...

14. mar 2019
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený
Komentár bol odstránený

@nikaeli klikni si na modrý text "Právní poradnu" hore v texte a tam napíš, čo potrebuješ. Tu sa asi odpovede nedočkáš.

14. mar 2019

Zdravím, ako by som mala najlepšie postupovať v prípade žiadosti o striedavú starostlivosť, ak ide o matku, ktorá bezdôvodne bráni styku otca s dcérou, no čo sa týka peňazí tak to od neho vyžaduje pravidelne aj niekoľkokrát do mesiaca.Vopred ďakujem za odpoveď.Pekný večer

14. mar 2019
Komentár bol odstránený

@aninkaninka Ahoj, je potřebné vložit dotaz přímo do Poradny https://www.modrykonik.sk/forum/category/pravna... 🙂 Tam odborník může reagovat - tady bohužel odborník otázky nevidí...

14. mar 2019
Komentár bol odstránený

@alienkami dakujem za tip, tam som tuto otazku polozila uz vcera, no nik mi na nu neodpovedal ..

14. mar 2019

@nikaeli na odpoved sa čaká... ja som v jednej poradni čakala asi týždeň 🙄

15. mar 2019

@nikiki29 ja mam ale na mysli skupinu.. tu na FB.. tam sa vyjadruju pravnici pomerne rychlo, na jednu otazku mi odpovedal do par minut..

nevadi.. poradim si inak.. tyzden cakat nemozem 🙂 som viazana zmluvou a terminom..

15. mar 2019

@nikaeli Určitě využij všech možností, které máš. Čili, pokud je možnost poradit se i na FB v nějaké skupině, anebo tady u nás ve Skupině, jdi do toho 🙂

Zároveň věřím, že Ti v této Poradně odpoví odborník do 24-48 hodin. Nemá totiž stanovený přesný den a čas k odpovědím, jako např. Poradna dětského fyzioterapeuta (tam fyzio odpovídá jen v pondělky) a nemá ani dovolenou (tam se může stát, že je odborník na 1-2t mimo a odpoví až po návratu) - a to je vždy v Popise poradny nahoře. To se asi stalo např. @nikiki29 a tak čekala déle na odpověď.

15. mar 2019

@jennyska dakujem 😉❤

15. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli