jerryjanka
28. feb 2010

Raz...

Naša spoločná cesta začala už v roku 1998 - vtedy sme sa zoznámili a odvtedy sme spolu - bez prestávky.
v auguste roku 2007 sme svoje rozhodnutie zostať spolu spečatili v kostole.
v januári 2008 sme sa dohodli že po že po kontrole na gynekologii by sme mohli popracovať na bábätku. Plní nádejí a snov...
Ja som bola odjakživa trocha pesimista tak som tušila že to nebude na prvy ani druhy krát. Keďže sa ale neobjavili // ani po pol roku merania BT, testovania ovulačnými testami a neustálymi sklamaniami ked prišla menštruacia začala som tušiť že asi niečo nie je uplne košer.
Spomenula som to svojmu dokimu presne rok po kontrole - teda v januari 2009, objednal ma na hormonálny profil ktorý vyšiel viacmenej ok.
Bola som odoslaná do Heliosu v Martine s odôvodnením že on sa vo mne nebude "rýpať" ked nevie kde je problém a že oni su na to vybavení.
A tak sme sa objednali - čakacia doba bola už vtedy 6 tyždnov... hrúza.
konečne prišiel rad aj na nás. v marci. urobené dalšie 3 hormonálne profily - zistené pco, prekonané chlamýdie. a o dva týždne na to sme sa dozvedeli že máme aj zhoršený spermiogram - ale vraj sa s tym da otehotnieť prirodzene, tak nam ešte urobili pct test ktorý dopadol naozaj dobre podľa slov dr. Krajkoviča inak velmi charizmatického a zlatého lekára.
aj napriek diagnóze PCOS som ovulovala normálne bez akýchkolvek problemov akurat lutealnu fázu som mala kratšiu - tak nasadil duphaston a následne aj clostilbegyt na zvýšenie počtu vajíčok, a teda aj šancí na otehotnenie, 3 mesiace som ho brala bez problemov - na 4ty mesiac 5 cm cysta, ktorá ma neskutočne vyľakala. Našťastie s ms praskla a vyplavila sa sama.
v lete som si povedala že môžem na všetko kašlať a idem si užiť leto - možno sa podari aj prirozdene - niekto tie "dobré " rady tipu - nemyslite na to, alebo chodte na dovolenku - dáva veľmi rád hlavne keď o tom nič nevie a nikdy to neprežil.
v septembri sme šli znova do heliosu. Kontrolný spermiogram dopadol viacmenej podobne aj napriek braniu profertilu a tribulusu.
Dostala som na výber - ešte skusime 3 mesiace clostil a plánovaný styk alebo laparoskopia alebo hysterosalphinografia, kedže som hrozný posero , vybrala som si clostil. oktober, november, december - no nič sa neudialo. vedela som že sa tomu zákroku nevyhnem a tak som si zvolila pre mna lepšiu možnosť - lsk - aspon sa pri tom spí. vybavenie bolo velmi rýchle - do 3 týždnov som nastupila. Bez väčších problemov som prežila aj laparku aj pooperačné ťažkosti. Tam zistili další problém, okrem PCOS, zhoršenému spermiogramu sa zistilo že mám nepriechodný pravý vajcovod - na moju smolu mi väčšinou ovuloval len pravý vaječník - lavý je nejaký lenivý.
a tak sme sa dohodli na clostile a pripadnom IUI
po dávke 3x1 čo je viacmenej maximum som mala dve vajíčka - bohužial na pravo. IUI sa teda odložilo
další mesiac som na vlastné riziko skusila dávku 2-1-2 - teda 5 denne - bol to riadny záhul, bolo mi zle, návaly na každodennom poriadku, zhoršené videnie. Prinieslo to však svoje ovocie a ja som okrem jedneho foliku na pravo mala aj dva na ľavo - na čo doki povedal fantastické a objednal ma druhý den na IUI.
S velkou nádejou som nan šla - stalo nás to okrem ciest, liekov aj dalších 100 eur za zákrok. nebolo by to také zlé keby som si nevytrpela toľko bolesti pri tom ako ani pri laparoskopii nie ☹ krčok zacvaknutý do amerických klieští, a cele to trvalo dlho lebo sa doki nevedel dostať za bránku, skoro som od bolesti odpadla.
ale prežila som a tešila som sa že možno...
po 14 dnoch prišlo ale vytriezvenie - krv negatívna ms nastupuje a ja som v hlbokej depresii. Myslím že nemusím hovoriť že som si stale vravela Prečo ja... čo som komu urobila.
a tak som sa rozhodla bojovať dalej a znova si nasadiť clostil 5x1 denne. avšak zmena miesta - z heliosu do cegysu - tam totiž IUI stojí len 40 eur čo je riadny rozdiel - mailom som sa dohodla s doktorom že nie su potrebne nijake dalšie vyšetrenia u nich - našťastie,
išla som aj na folikulometriu - zasa 3 foliky , jeden vpravo dva vľavo - bohužial už veľke - na 11 DC mali 25 a 27 mm čo doki v heliku vyhlasoval za cysty a nevhodne foliky na kvalitné vajičko a pripadne otehu. Napriek tomu suhlasim s IUI. s dalšou nádejou do toho idem, že možno to bolieť nebude. Ako som sa mýlila... Znova kliešte, znova problém dostať sa dnu, znova som skoro odpadla. Ale zasa som to prežila.
dnes je to 13 dní po druhom IUI a ja už špiním, na testoch duch , ale toho mavam pravidelne...
tak nám to vyšlo - už to len doklepať do 40 tt a porodiť zdravé dieťatko. Veríme dúfame, modlíme sa za to.
uzv v poriadku, srdiečko bolo v 6+6 krásne počuť aj vidieť, neskôr tripple STRES testy - negatívne - další kameň zo srdca padol, pohlavie zatial nevieme tak vela veci sa kupuje neutralnych. každopádne o tri dni už budeme presne v polovici.
tak sme sa prehupli do tretieho trimestra - a čakame malu copaňu. Tešime sa na ňu.
3.11. ogtt test - no som zvedava ako to my dve zvladneme - horšie je že malinká je KP tak ma ešte 5 tt na otočenie
16.11. tehu cukrovka nás vyhnala na diabetologiu - len dufam že tam tu sladku gebuzinu piť už nebudem ☹
16.11. tak diabetologia viacmenej dopadla ako dopadla dostala som glukomer - a zistila som že asi to je len nejaka sranda alebo čo lebo glykemie mavam skôr nižšie ako vysoke. no aspon sa nemusim nejak extremne obmedzovať. váha je stále ešte v mínuse. akurat sa mi začalo hrozne zle dýchať a kyselinou by som vypálila pol mesta. ale aj tak tú našu bambuľku milujem najviac na svete...
14.12. je tesne pred vianocami a teším sa na ne. radosť mi ale skalila kolika na obličke ktorá ma doviedla až do nemocnice kam ma museli brať záchranári. našťastie maličká je ok a má 2300 gramov.
21.12. po týždni konečne doma. Dufam že je všetko stale ok. a ja vydržím doma aspon do nedele potom už mi to je jedno - kludne by som aj rodila. Tešíme sa na malinku bambulku. už nech sme v cieli
13.1.2011 prišla na svet naša hviezdička

no ako som sa nebála tak sa práve začínam....

31. mar 2010

no väčšina modrin bola z injekcii fraxiku - ale tak mam to za sebou - aj ked vysledky dopadli dosť zle... :(

3. apr 2010

jasne aj ked skôr som na tigrika 😀
lucida - su z anglicka

15. máj 2010

a čo tak, že si pridala foto??

15. máj 2010

tak mne je pohlavie fakt jedno
len nech je a nech je zdravučke idealne dvojičky párik

16. máj 2010

jasné, najpodstatnejšie je, aby bolo zdravučké.. pretože to zdravie si človek naozaj nekúpi!

19. máj 2010

jerry...žeby dva páriky? 😀

19. máj 2010

skôr dakto je na rozpravky - nakupene to je z anglickeho ebay

2. jún 2010

mileee 🙂 maminka je tusim zalubena do rozpravky macko pu 😉 ... ale naozaj velmi krasne vecicky 🙂

3. okt 2010

@michaella86 no troška mi zašibalo 😀

3. okt 2010

@jerryjanka ale je to mile, len ci to drobec stihne vsetko vynosit 🙂

3. okt 2010

@michaella86 nie nestihne 😀 to viem už teraz - hrozne som dufala v dvojičky - no tak budeme rodiť kym nevynosime všetko 😀

3. okt 2010

@jerryjanka tak teda drzim palce 😉 ale ak by si niekedy nejaky overalyk predavala, mozno by som si aj jeden kupila 🙂

3. okt 2010

myslim že kolekciu budem časom rozpredavať aspon z časti - toto bolo všetko kupovane ešte za čias snaženia tak som nejak neodhadla to množstvo 🙂

3. okt 2010

Jerryjanka, tvoj príbeh je pre mna ohromnou motiváciou...Ďakujem. Prajem ti, aby všetko prebehlo v najlepšom poriadku!!!! Máš ohromné požehnanie!!!!!!
Ja idem na 2 IUI.

14. okt 2010

@fomarik ahoj moja davno som ťa tu nevidela
strašne držím palce nech to dopadne tak isto ako mne to druhe IUI - modlim sa 🙂

14. okt 2010

@jerryjanka ahoj, veľmi držím palčeky aby všetko dobre dopadlo.. náročná cesta za bábätkom , tak nech je so šťastným koncom.. Náš Miško sa narodil 20.1.2010, takže my budeme práve oslavovať prvý rôčik.. a neboj, hozne to preletí, len si to bruškaté obdobie užívaj každým dňom, mne bruško hrozne chýbalo aj keď bol malinký už na svete.. veľa krát som si ho pohladkala aj keď malý spinkal vedľa mňa.. je to krásne obdobie len rýchlo preletí..

1. nov 2010

ahoj prave som si precitala cim si si presla..... zazila si si teda vela... akosi ma to znepokojilo☹
ale o chvilu rodis tak prajem nech ste obe zdrave 🙂

20. dec 2010

@lucka1987 ano prešli sme si všeličím a stale aj v tehotenstve prechádzame - ale ja verím že ten koniec bude stáť za to. verím že aj ty sa tu onedlho budeš radovať s bábatka. držím palce

21. dec 2010

@jerryjanka Ahoj, čítam čím si si prešla. Obdivujem Ta, ja by som to asi už vzdala, nerada beriem lieky, aj ked viem že môže pomôcť a bola by som skôr na ceste k umelému oplodneniu ako papkať lieky. Janka je naozaj vytúžené bábatko. Všetko dobré.

30. máj 2011

@lili_mia dakujeme - vieš ja som to brala tak že lieky su stale menšie zlo ako tie velke davky hormonov ktore sa davaju pri IVF, ale bola som rozhodnuta urobiť čokolvek.

30. máj 2011