kaatuuskaa
5. sep 2017
187 

Amilk Bifido

V našej krajine je zakázaná propagácia umelého mliečka pre detváky do 6. mesiaca (aj preto sa testujú mliečka 2 a viac) takže maminka, ako aj ja, ktorej sa laktáciu nepodarilo pri dvojbodkach rozbehnúť (nech už boli dôvody akékoľvek), musí zisťovať, pátrať a skúšať... Nič iné nám nezostáva. Takže mám o umelej detskej strave najčítane články, diskusie, reklamné- firemné "zaručené štatistiky"a nezávidím maminkám, ktoré sú v tomto "pátracom režime".

Moje deťúrence sú ale už veľkáči, majú 16-mesiacov, sú šikovní, zdraví, zvedaví a ako každá, zniesla by som im aj modré z neba.

Pri zásielke mlieka Amilk Bifido som samozrejme, ako väčšina maminiek, pozerala zloženie (a na to, že pre mojich hladošov budú 4-krabice tak prinajlepšom do polky testovacieho obdobia, keďže sa do testovania zapájalo viac maminiek s dvojkami, nepríde mi fér poslať rovnaké množstvo mlieka ako pre jedno dieťatko, ale nevadí, to len súkromny dotaz)

Hŕba vitamínov, minerálov, dokonca probiotiká, no super... (medzi nami, zloženie +/- totožné  s inými odskúšanými mliečkami... Ale psssst, každá firma vyvíja výnimočnú receptúru roky) 

Je pravda, že zrovna tie maličké rozdiely môžu rozhodnúť o spokojnom brušku.

Mlieko má príjemný nevtieravý obal, vo vnútri sú davkovacia lyžička a samotné mlieko je rozdelené do dvoch samostatných 300 gr. vrecúšok. 

Keďže loviť tou lyžičkou mlieko z toho vrecúška je pre mňa nepraktické, presypala som si ho do kuchynskej dózy s tesnym vrchnákom a bolo to ok. Samozrejme na noc používam pre prípad dávkovač, keďže spiaca by som asi v polke prestala počítať množstvo.  

Samotný prášok má jemnu vanilkovú arómu (chuť nie) a fakt dobre sa rozpúšťa.

Samotný úkon "výroby" mlieka je popísaný na obale a nelíši sa od konkurencie. Ako malú nevýhodu môžu maminky vnímať to, že je mlieko dostupné len v sieti lekárni Dr.Max a cez ich e-shop. Ja mám túto lekáreň asi 5-minút od domu, v nej usmiate a milé žienky, ktoré sa na našu návštevu vždy tešia (sme s našim "autobusovým" kočíkom menšou atrakciou ešte stále) preto to ako nevýhodu nevnímam. Okrem tohto e-shop je funkčný, promptný, takže aj tento variant sme už vyskúšali. 

Cena... Je príjemná, určite jedna z dostupnejšich a nie na úkor kvality. Ak si chce niekto priplatiť za pekný obal, masívnu reklamu, nech sa páči, vec názoru, ale pre mňa ako matku dvojbodiek je toto mliečko rozumná alternatíva.

Počula som o stratégii mamičiek "akcioholiciek", ktoré kupujú mliečko pre detváky (rok a viac staré - podstatná info), to ktoré je akurát v akcii, ale keďže času nazvyš nie je a na nete viem stráviť aj príjemnejšie chvíle (však "júnovky 2016"), toto moja cesta nebude.

Myslím, že mliečko Amilk Bifido je pre mňa-nás správnou voľbou.

Do témy "do akého obdobia je nutné dávať umelé mliečko detičkám" zabŕdať nebudem, takisto ako detváky so špeciálnymi nutričnými potrebami si nedovolím rozoberať.

Mlieko určite doporučujem mamkam "pátračkam", určite stojí za vyskúšanie.

Na záver ďakovačky:

- Modrému koníkovi a tímu ľudí ktorí za ním stoja;

- Spoločnosti, ktorá mlieko na testovanie dodala

- A v neposlednom rade mojím dvojbodkovým chlapcom, ktorí mi dovolili dopísať tento článok a podujali sa s nadšením na moje pokusy.

#test_amilk

Začni písať komentár...

Odošli