kacero007
11. dec 2017
231 

Šťastné a voňavé s Yves Rocher!

Do súťaží sa zapájam pomerne často a inak tomu nebolo ani v tomto prípade, hoci nešlo o súťaž v pravom zmysle slova. No správa o tom, že som bola vybratá medzi 10 žienok, ktoré budú mať možnosť otestovať prírodnú kozmetiku Yves Rocher vo vianočnej edícii medzi prvými, ma veľmi potešila!

V starostlivosti o seba (a celkovo v našej domácnosti) už nejaký ten čas vyhľadávam práve produkty na prírodnej báze. Možno je to tým, že starnem, možno je to tým, že som mama (čoskoro „dvojmama“), alebo jednoducho preto, lebo mi na prírode a našej planéte záleží.

Čakanie na Ježiška/kuriéra

V pondelok skoro ráno, keď som sa snažila skonsolidovať krpca do jasličiek, ma prekvapil kuriér, ktorý priniesol balík veľký ako svet (pre toho mini človeka tmoliaceho sa popod nohy mne aj kuriérovi určite, nedokázal ho ani len zdvihnúť zo zeme). A hoci som po príchode domov horela nedočkavosťou, s otvorením krabice som čakala na malého pánka.

A čakanie sa veru vyplatilo! Testovací balíček v podaní Yves Rocher obsahoval sadu výrobkov tohtoročnej vianočnej limitovanej edície s rozprávkovou vôňou čarovných lesných plodov a opojnej bielej vanilky, ktoré už na prvé pričuchnutie evokujú Vianoce. Také, aké ich poznám ja, voňavé a plné očakávaní...

Očarená prírodou

Balíček odetý do vianočného šatu obsahoval produkty, ktoré sú na prvý pohľad nádherné. Červená a biela mi pripomínajú rozprávku o Snehulienke, zlaté akcenty zas obalom dodávajú punc luxusu. A tu sú:

  • sprchový gél  
  • telové mlieko  
  • tekuté mydlo na ruky
  • krémy na ruky 2ks
  • balzamy na pery 2ks
  • toaletná voda 
  • a aby bol setík kompletný, pribalená bola aj voňavá sviečka

 

Dáte na prvý dojem?

Pekné balenie je jedna vec, avšak už som vyrástla z toho, že hodnotím veci iba podľa krásnej obálky. Z vlastnej skúsenosti som zvyknutá, že produkty Yves Rocher mojej pleti a pokožke prospievajú a zatiaľ som sa nestretla s výrobkom, ktorý by mi vyslovene vadil. O to viac ma zaujímalo, ako zareaguje na testovanú kozmetiku v čase, keď je moje telo vystavené napospas tehotenským hormónom.

Do samotného testovania som sa pustila „zhurta“. Dva týždne predsa len nie sú dlhá doba a pokiaľ mám vyskúšať každý produkt viac ako párkrát, iná možnosť ani nie je. Niektoré výrobky putovali do kúpeľne, iné do kabelky a sviečka skvelo vyplnila prázdne miesto na poličke.

                                 Naše kozmetické poklady, muž vs typická žena 🙂 

Testujem, testuješ, testujeme

Priznám sa, že odkedy som tehotná, chtiac-nechtiac si odopieram voňavý kúpeľ, ktorý je pre mňa jedným z top relaxačných rituálov vôbec. O to viac si preto vychutnávam sprchu so všetkým, čo k tomu patrí. Sprchový gél s rozprávkovým názvom Čarovné lesné plody už na prvý „ňuch“ navodí tú pravú sviatočnú atmosféru. Je bez parabénov a podobne ako ostatné výrobky nesúce značku Yves Rocher, jeho zloženie vo vysokej miere rešpektuje prírodu. Pokožka ostane po použití hebká a jemne prevoňaná.

TIP PRE VÁS: Testovaniu u nás doma podliehalo 200 ml balenie. Vzhľadom na to, že gél je prudko návykový, extra rýchlo sa míňa. Ak si chcete vôňu Vianoc vychutnávať čo najdlhšie, siahnite skôr po väčšom 400 ml balení. 

Nie vždy sa nám „dovolenkujúcim“ maminkám,  ale aj tým, ktoré sú v neustálom kolotoči práca-(deti)-domácnosť podarí ukrojiť dostatok času na domáce spa rituály. Pokožka si však predsa len vyžaduje pravidelnú starostlivosť v podobe ošetrujúceho telového mlieka, a to obzvlášť v tomto zimnom období. YR vianočná edícia obsahuje o.i. vanilkové telové mliečko, ktoré je vyslovene na zjedenie. Príjemná konzistencia sa dobre vstrebáva a nelepí, takže už pár minút po sprche či kúpeli sa môžete bez problémov obliecť.  

TIP: Počas testovania som vymenila prípravky, ktoré používam na ošetrenie pokožky počas tehotenstva za toto telové mlieko- a nezaznamenala som žiaden výrazný rozdiel, svrbenie ani pálenie. Takže za mňa super.

Tekuté mydlo biela vanilka, ktoré je súčasťou vianočnej sady, je neskutočné! Hrejivá vôňa sladkej vanilky a perlová farba z neho robia adepta na víťaza. Vzhľadom na to, že ide o najčastejšie používaný produkt z celej rady, oceňujem balenie s praktickou pumpičkou, vďaka ktorej sa mydlo nemíňa tak rýchlo. Stačí máličko a ruky ostanú po použití hebké a vláčne.

TIP PRE VÁS: Tekuté mydlo s vianočnou vôňou je vďaka svojmu prírodnému zloženiu vhodné aj pre citlivé detské rúčky. Presvedčíte sa, že aj umývanie rúk môže byť pre deti zábavou! 

Mráz a neustále zmeny teploty pri prechode z vonkajšieho do vnútorného prostredia azda najviac skúšajú práve naše ruky. Spoločnosť YR myslela aj ja to a vo vianočnej edícii prináša rovno dva krémy na ruky.  Na výber máte opäť dve vône – vanilku a lesné plody, každému podľa gusta. Oceňujem ľahkú konzistenciu, krém sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva biely film, ktorý neskôr „zdobí“ každý predmet, ktorého sa dotknete.  

TIP PRE VÁS: Obdobie adventu je časom, kedy nejedna z nás podľahne predvianočným prípravám. Varenie, pečenie, upratovanie, to všetko nadmerne vysúša naše ruky. Majte preto vždy poruke vhodný krém. Taký, ktorý sa rýchlo vstrebe a vy môžete o chvíľu pokračovať v aktivite- YR môžem len a len odporučiť.

Okrem rúk dostávajú v zimnom období zabrať aj naše pery, a to nielen vplyvom počasia. Večierky či stretnutia s blízkymi a priateľmi sa predsa nezaobídu bez pusy pod imelom. Vianočné balzamy na pery Yves Rocher spĺňajú všetko, čo od mastičky na pery očakávam. Pekné a praktické balenie do každej (párty) kabelky, vôňa vanilky alebo lesných plodov a skôr tuhšia konzistencia, vďaka ktorej nebudete mať na perách mastný film ako po zjedení mastenej lokše. Nevýhodou je azda len tá vôňa, ktorá vás núti olizovať si pery. To však poľahky vyriešite tým, že si na pery nanesiete obľúbený rúž.

TIP PRE VÁS: Ak patríte k tým, ktorí nosia balzam v každej taške, kabáte a občas si ho (nenávratne) požičajú aj vaše polovičky, zaobstarajte si ich hneď niekoľko.

Ak aj vám vôňa vanilky vracia spomienky na detstvo, keď ste s ocukrovanými nosmi vyjedali „na tajnáša“ mamine vanilkové rožky, rozhodne by u vás na nočnom stolíku nemala chýbať toaletná voda s podmanivou vôňou bielej vanilky, ktorú som tiež našla v testovacom balíčku. Nanešťastie môjmu tehotenskému nosu neulahodia všetky vône a práve sladká vanilka nie je to pravé „orechové“. Určite sa k nej však po čase krátim, aby som si pripomenula tento magický čas...

Posledným výrobkom, ktorý sa ukrýval v balíčku, bola sviečka s vôňou čarovných lesných plodov. Červený kahanček so zlatou nálepkou niekomu pripomína pohrebný kahanec, no vzhľadom na množstvo podobných, ktoré u nás doma nájdete, nepôsobil na mňa dizajn sviečky nijak rušivo (nie, nebývame v krematóriu). Ale prejdime k podstate. Samotná vôňa krásne prevoňala miestnosť, nepôsobí lacno, práve naopak. Za plus považujem aj to, že pri horení nevznikal na sviečke kráter, ako to pri niektorých sviečkach býva. Postupom času sa nálepka odlepila, čo však nepovažujem za nič hrozné.

A moje testovanie je na konci. Verím, že som vám priblížila a možno vás aj inšpirovala ku kúpe limitovanej vianočnej edície 2017. Ak som čo i len jednej/jednému z vás uľahčila rozhodovanie a skrátila čas hľadania vhodného darčeka pod stromček, budem rada.

Krásne, rozprávkové a voňavé sviatky v spoločnosti tých, ktorí stoja za to!

#test_yvesrocher3

Ďakujeme pekne za milú a krásnymi fotkami doplnenú recenziu! 🙂 Barbora, Yves Rocher

12. dec 2017

@barborayr ja ďakujem za možnosť zapojiť sa do testovania 😉

12. dec 2017

Začni písať komentár...

Odošli