icon
17 / 112
biela guľatozrnná ryža
avatar

Ako si ju varila? V akom pomere?

Odpovedz
28. sep 2020
avatar

@rebelka2014 ráno pred tým som ryzu namocila do vody s kvapkou jablcneho octu a fermentovala. Večer pred varením vodu vyliať a poriadne popreplachovať. Variť vo veľkom množstve vody (cca 6 násobok), rozvarit na blato 😃 prípadne aj zmixovať. Ja nemixujem.

Odpovedz
28. sep 2020
avatar

@kachorra288 nechala si to varit bez miesania? Nepriharalo to? Ja ked som robila ryzovu kasu, tak som stale dolievala vodu (lebo som nevedela kolko jej dat), aby sa to riadne rozvarilo a tak to bolo naspodu prihorene... Ale ked dam asi rovno viac vody, mohlo by to pomoct. Vdaka

Odpovedz
29. sep 2020
avatar

@rebelka2014 nepriharalo vôbec. Občas som pomiesala, nie stále. 🙂 rovno som dala 6 násobok vody a bolo to ok.

Odpovedz
29. sep 2020