icon
avatar
katarinka26
25. aug 2016
118 

Akí sú najväčší vinníci chronického zápalu?

Vieme, že zápal arteriálnej steny je skutočnou príčinou ochorenia srdca.

Jednoducho povedané, bez toho, aby bol v tele prítomný zápal, neexistuje žiadny spôsob, ako by sa cholesterol nahromadil v stenách ciev a spôsobil ochorenia srdca alebo mŕtvicu.

Príčiny zápalov v cievach

V tele sa vytvára zápal z nedostatku horčíka a tento zápal môže spôsobiť zvýšenie cholesterolu.

Horčík, a nie statíny, by mal byť základom lieku pre prevenciu a liečbu srdcových chorôb, cukrovky a artériosklerózy. Slúži ako prírodný antagonista vápnika, normalizuje krvný tlak a nepravidelný srdcový rytmus. Magnézium je najväčším liekom pre srdce!

Akí sú najväčší vinníci chronického zápalu?

Jednoducho povedané, problémom je preťaženie organizmu vysoko spracovanými sacharidmi (cukor, múka a všetky výrobky z nich) a omega 6 rastlinnými olejmi, ako sú sója, kukurica a slnečnica, ktoré sa nachádzajú v mnohých spracovaných potravinách.

Hlavným vinníkom je teda nízka hladina horčíka. Ďalším faktorom je príliš nepravidelné dýchanie, ktoré znižuje hladinu CO2 a O2 v tele, čo spôsobuje systémový zápal.

Horčík je ideálnym liekom pre kardiológov. Ide o výživný liek s farmaceutickými vlastnosťami, ktorý by sa mohol celkom vyrovnať alopatickým liekom, ale lekári ho neustále ignorujú.

Horšie je, že využívajú blokátory vápnikových kanálov, statínové lieky a iné pochybné látky s hrôzostrašnými vedľajšími účinkami, ktoré sú spojené so znižovaním už aj tak nízkej hladiny horčíka.

I napriek tomu, že horčík je bezpečný, jednoduchý na použitie a k dispozícii na okamžité využitie v pohotovosti, málokedy je jeho potenciál naplno ocenený a využitý.

Odporúčame obe formy horčíka, a to chlorid horečnatý a hydrogénuhličitan horečnatý. Hydrogénuhličitan vápenatý sa užíva orálne s vodou a chlorid horečnatý (olej) môže byť použitý orálne aj lokálne.

Málo horčíka spôsobuje kôrnatenie tepien

Dr. Russell Blaylock hovorí:

„Je dokázané, že nedostatok horčíka môže hrať úlohu pri artérioskleróze, nazývanej aj kôrnatenie tepien.

Pri jednej štúdii na pokusných zvieratách bolo dokázané, že doplnenie horčíka zabraňuje ukladaniu tukov v stenách aorty, čo znamená, že horčík potláča tvorbu povlaku, hlavného faktora v artérioskleróze.“

Ak sa chcete presvedčiť, že existuje vzťah medzi ionizovaným horčíkom a krvnými lipidmi (ako je napríklad cholesterol), vedci skúmali 29 mužov s priemerným vekom 72,5 rokov, ktorí mali zhoršenú citlivosť na inzulín, čo je bežné u starších ľudí.

Zistili, že hladina ionizovaného horčíka v krvi, ale nie celkového horčíka v krvi, úzko koreluje s hladinou LDL (potenciálne škodlivého) cholesterolu a nie celkového cholesterolu.

Vzhľadom k tomu, že horčík je silno protizápalový, dalo by sa očakávať, že pomôže zabrániť cholesterolu zoxidovať. To môže vysvetľovať, prečo sa znížil artériosklerotický povlak na pokusných zvieratách.

Dr. Blaylock pokračuje slovami:

„Pri svojom výskume som narazil na štúdiu z roku 1959, ktorá preukázala niektoré pozoruhodné zistenia týkajúce sa vzájomného vzťahu medzi vápnikom a horčíkom a artériosklerózou.

Výskumníci poznali z predchádzajúcich štúdií, že kŕmenie zvierat vysokými dávkami horčíka značne znížilo množstvo lipidov uložených v srdcových chlopniach na ľavej strane srdca a v aorte.

Táto štúdia sa zamerala nielen na tukové usadeniny v stene a chlopniach srdca, ale aj na usadeniny vápnika v obličkách, ktoré sú bežné u ľudí s ochorením obličiek spojené s artériosklerózou.“

Viac informácií o výžive

Dr. Lundell tiež poukazuje na to, že nadmerná konzumácia omega 6 vyvoláva v bunkovej membráne produkciu chemických látok, nazývaných cytokíny, ktoré priamo spôsobujú zápaly.

Dnešná tradičná západná strava spôsobila extrémnu nerovnováhu medzi omega 3 a omega 6. Pomer nerovnováhy sa pohybuje od 15:1 až do 30:1 v prospech omega 6.

Je to obrovské množstvo cytokínov spôsobujúcich zápal. V dnešnom stravovacom prostredí by bol pomer 3:1 optimálny a zdravý.

Neunikneme pred skutočnosťou, že čím viac pripravených a spracovaných potravín konzumujeme, tým si viac spôsobujeme zápal. Ľudské telo nedokáže spracovať, ani nie je predurčené na konzumáciu potravín obalených v cukre a namočených v omega 6 olejoch.

Jedna polievková lyžica kukuričného oleja obsahuje 7,280 mg omega-6, sója obsahuje 6,940 mg. Namiesto toho používajte olivový olej alebo maslo od voľne pasúcich sa kráv.

Ak sa potrebujete poradiť pri užívaní vitamínov, či dozvedieť sa viac , tak sa pridajte ku nám do skupiny Jamieson : 

https://www.modrykonik.sk/group/7234/detail/

Začni písať komentár...

sticker
Odošli