Ja som včera kúpila rovnakú v Bille za 2.40eur
@veronicka88 to fakt maju Venusz v bille po 2,40l?
@katarinkamt no minule tu niekto hodil 5l venusz za 23,68 ( tak stoji u nas vo freshi-bola pod tym ina debata 🙈🙈🙈🙈)
O chvíľku Ti tu uzemňovacia čata napíše,že je to hoax a ty si nesvojprávna,lebo tomu veríš...😶
A maslo 4e🙏🙏🙏
@miskakyska 😆😆😆a ešte som aj slepá!
@katarinkamt a robíš fotomontáže 😂
@veronicka88 Venus asi ťažko,ten uz davno stal 4,70€
@79viktoria79 ja varim kazdy den. Stravujeme sa vylucne doma. Deti nejedia ani v skolskej jedalni. A vydrzi mi nie mesiac ale 2-3 mesiace.
Myslim ze obedy nepojdu hore kvoli cene oleja ale kvoli celkovému narastu ceny potravin - a keby si citala s porozumenim, tak by si bola pochopila ze prave na to poukazujem.
Mimochodom u nas uz tie obedy hore sli…
@agatulienka82 Porovnavas neporovnatelne.
@skodulienka to isté, denne varím ale olej máme minimálne 2mesiace
To musia podľa mňa rezne robiť často 🤷
@skodulienka Slováci sa všeobecne katastrofálne stravujú, neustále vyprazene jedla, veď to aj vidieť na rakovinových ochoreniach- vedie hrubé črevo. Nám doma vydrží takyto olej aj pol roka, možno aj viac.
@ajsha123 polievku roky nezahusťujem zásmažkou, ale časť zeleniny, alebo zemiakov podľa toho aká je, rozmixujem. Oleja tiež miniem minimum. Rezne máme dva krát do roka, ak je to vôbec dva krát, langoše a pod. nerobím vôbec, šišky možno raz za dva roky, rozmýšľam, kde by som ešte minula väčšie množstvo oleja, asi nikde, možno do kysnutého cesta, ale to tiež robím tak raz mesačne, skôr raz za dva mesiace
@ajsha123 ešte som chcela dodať, že hranolky tiež nerobím vôbec a do každého jedla sa dá použiť oveľa menej oleja, ako sa bežne dáva. Aj guľáš pre desať ľudí uvaríš na minime oleja a bude super, v mäse je tuku dosť, najmä, ak dáš polovicu hovädzieho a polovicu bravčového. Takto vlastne šetríš dva krát, raz keď nedávaš toľko eur za kúpu oleja a druhý krát, keď sa zdravé stravovanie odrazí na zdraví, lebo veľmi veľa chorôb má korene v nezdravej strave a nadváhe. Dúfam, že ťa neurazili rady starej korčule 😉
@ajsha123 polievky zahusťujem zavarkou-teda napr hrstou ovsenych vlociek/ krup. Ked varim bezlepkovo tak zemiakom ktory rozmixujem. Jednu jedinu polievku zahustujem mukou ( sj to nie zspraskou na oleji ale mukou rozmiesanou vo vode)-lebo respektujem svokrin recept. Vela robim kremove polievky (ale bez mlieka/smotany) a tie zahustim teda zeleninou z kt ich varim alebo napr cervenou šošovicou.
@elizabet173 domaca majonéze-tam ide 200ml na jedno vajicko v rcp kt pouzivam. No bez majonezy viem fungovat. U nas ide olej najviac do ranajkovych banánových lievancov - cca 2PL pre 4 osoby 🙈😁
@elizabet173 nie, neurazili, prečo by aj 🙂 Ja mam trochu problém s rozmixovanim časti zeleniny... Nerozmixuje mi to stroj do hladka. Ostanú tam také kúsky... A v niektorých polievkach mi to vadí... Tak asi po riešim lepší stroj... Alebo si zvyknem na kúsky 😂Zemiakmi zahusťovat nemôžem, ja mám potvrdenú genetickú alergiu na zemiaky 🤦♀️
@ajsha123 mozes zahustiť oprazenou cibulou, petrzlenom, zelerom - ja tak robim falosne mliecne poluevky-tento zaklad na lyzici oleja/masla a potom to mixnem a do toho nspr sosovica a je to ako sosovicova mliecna polievka. A na tanieri lyzica jogurtu-ten mozme. Alebo ozaj skus tu cervenu sosovicu-to krasne zahusti.


👍