Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    misinka0611
    29. jan 2024    Čítané 841x

    Unikátny korčuliarsky zážitok vo Viedni ( Wiener Eistraum )⛸

    Priamo v centre mesta Viedne medzi viedenskou radnicou ( Rathaus ) a divadlom Burgtheater sa nachádza jedinečné klzisko s rozlohou 8.500 m². Nie je to len také obyčajné klzisko, ale skôr ľadová krajina.

    📍19.1. 2024 - 3.3. 2024

    ( 10:00 - 22:00 hod. )

    Táto ľadová krajina sa skladá z viacerých prepojených ľadových plôch. Najväčšia je priamo pred radnicou z ktorej vedie ľadový koridor na terasu SKY RINK. Táto terasa bola prvýkrát postavená v roku 2019 a tento rok sa rozrástla na pôsobivých 1150 m². Korčuľuje sa po ľadových chodníkoch, ktoré sú značené ako jednosmerky, takže sa nemusíte báť o svoju bezpečnosť. Vstup na ľad je cez turnikety. Po zotmení je všetko krásne vysvietené a sprevádzané hudbou.

    Pre deti je pripravené klzisko s množstvom pomôcok na korčuľovanie, ako sú napríkad tučniaky, medvede alebo veľryby. Rodič môže na detské klzisko vstúpiť bez korčúľ a pomáhať deťom pri učení sa základov korčuľovania. Pri detskom klzisku je k dispozícii dostatok miest na sedenie, kde si môžu deti oddýchnuť, alebo sa najesť. Vstup na klzisko je zadarmo a aj na tomto klzisku je k dispozícii pracovník, ktorý dohliada na poriadok.

    V areáli sú pre návštevníkov pripravené stánky s občerstvením, úložné skrinky za malý poplatok a toalety. K dispozícii je záchranná služba, bankomaty, požičovňa korčúľ, alebo informácie. Na zemi sú položené drevené dosky, ktoré umožňujú bezproblémový pohyb na ľadových korčuliach medzi jednotlivými ľadovými plochami.

    Samozrejmosťou je požičovňa korčúľ a prilieb. K požičaniu je 2000 párov vzduchom predhriatych ľadových korčúľ všetkých veľkostí za poplatok 4,90-8€ v závislosti od veľkosti. Korčule najmenším deťom tzv. kačičky, do veľkosti 25 požičajú zadarmo. Pri požičaní je nutné dať vratnú zálohu v hodnote 50€, alebo OP. V prípade, že máte vlastné korčule je možnosť si ich nechať nabrúsiť za poplatok 9€.

    Vstupné mimo detských klzísk je pre dospelú osobu 9€ a pre deti 6,30€ cez internet. Na ľadovú plochu sa vchádza s použitím QR kódu. Lístky sa dajú zakúpiť aj priamo na pokladni, ale cez internet je to lacnejšie a odpadá vám čakanie v rade. Lístky sú platné od prvého pípnutia sa turniketom 4 hodiny. 

    Pre lepšiu orientáciu prikladám aj mapku, ktorá nám veľmi pomohla v zorientovaní sa.

    misinka0611
    16. okt 2023    Čítané 475x

    Domáci GINGERSHOT

    Keďže je obdobie vysokej chorobnosti rozhodla som sa spraviť si vitamínovú bombu - domáci gingershot a rada by som sa s vami podelila o tento overený recept. 

    Budeme potrebovať:

    - 2 pomaranče

    - 3 citróny

    - 1 zázvor

    - 3 PL medu

    - 400ml. vody

    - kurkuma

    - čierne korenie

    Postup: Zázvor si poriadne umyjeme a nakrájame na menšie časti. Dáme ho do mixéra spolu s odšťavenými pomarančami a citrónmi. Pridáme med, kurkumu, vodu a štipku čierneho korenia. Vďaka čiernemu koreniu sa niekoľkonásobne posilní účinok kurkumy. Všetko spolu vymixujeme a precedíme cez sitko do čistej nádoby, v ktorej budeme gingershot skladovať.

    Užívame na posilnenie inunity či už cez chorobu alebo ako prevenciu. Skladujeme v chladničke a každý deň si doprajeme 40-50ml. tejto vitamínovej bomby.

     Dobrú chuť!

    misinka0611
    26. jún 2023    Čítané 238x

    Poklad viedenských Álp - vodopády Myrafälle.

    Vodopády Myrafälle sa nachádzajú v obci Muggendorf v Dolnom Rakúsku a od Bratislavy sú vzdialené približne 1,5 hodiny cesty. 

    Parkovisko je hneď pri vodopádoch a je zadarmo. Síce je menšie, ale s parkovaním cez týždeň okolo obeda sme nemali žiadny problém. Cestou na vodopády sa dá parkovať aj na iných spoplatnených parkoviskách. 

    Hneď pri vstupe sa nachádza väčší dom pri jazierku, ktorý slúži na predaj lístkov, reštaurácia a menšie detské ihrisko s jazerom.  Zaujímavosťou je, že dom v ktorom sa predávajú lístky je stará vodná elektráreň, ktorá vznikla už v roku 1912. 

    Celková výška vodopádov je 125 metrov a denne tu pretečie až 5 miliónov litrov vody. Počas stúpania sme zdolali 26 kľukatých mostov, množstvo schodov a lávok. Na oddych slúži dostatočné množstvo lavičiek, ktoré sú v tieni. Vodopády boli sprístupnené širokej verejnosti už v roku 1802. Náročnosť túry je minimálna a preto sú vodopády vhodné aj pre najmenších návštevníkov. Trasu s kočíkom ale neprejdete, preto je vhodné si zobrať nosič, ideálne ak je dieťa už chodcom. 

    Vodopády poskytujú tieň počas horúcich dní, ale treba rátať s vysokou vlhkosťou a dusnom. 

    Okrem vodopádov odporúčam pokračovať aj na skalu Hausstein, ktorá je vysoká 60metrov a poskytuje fantastický výhľad na okolitú prírodu.  Môžete si na nej vyskúšať aj športové lezenie s vlastným vybavením. 

    Vstupné pre dospelú osobu je 5€ a pre deti od 6 rokov 1,50€.  Lístok si treba odložiť, budete ho ešte potrebovať 🙂

    misinka0611
    15. jan 2023    Čítané 603x

    Unikátna výstava plná kociek LEGO v Avione

    Keďže mám doma dve deti ktoré obľubujú LEGO, veľmi ma potešilo keď mi tu na Modrom Koníku prišla do správy informácia, že v Avione sa koná LEGO výstava s možnosťou pohrať sa. Hneď som vedela, že túto výstavu musíme navštíviť a strávime na nej dlhší čas. 

    Vitríny s LEGO stavbami:

    Hneď pri vstupe na výstavu nás upútal 15 metrov dlhý stôl s množstvom LEGO figúrok, stavieb a zimnou krajinkou okolo ktorej jazdia dva vláčiky. Na výstave je 20 tématických vitrín v ktorých môžete vidieť LEGO z kolekcie Classic, Harry Potter, Friends, Bottanical, City, Technic a mnoho iného. Unikátom výstavy je najväčší Betlehem z LEGO kociek na Slovensku ktorý je dlhý 4metre.

    Herná zóna:

    Po prezretí vitrín sme sa presunuli do hernej zóny, ktorá ponúka množstvo zábavy pre malých aj veľkých staviteľov. Ako prvé si deti vyskúšali bazén, v ktorom je viac ako 100 kg kociek LEGO DUPLO. Bazén je dostatočne veľký, takže tlačenica v ňom nehrozí. V bazéne sú rôzne kocky, podložky na stavanie, koľajnice, zvieratká. Jednoducho všetko, čo LEGO Duplo pre najmenších staviteľov ponúka.

    Hneď vedľa tohto bazéna sú tri zaujímavé postavičky z LEGO Friends na ktorých sa deti môžu kreatívne vyblázniť a navrhnúť postavičkám originálne šaty/oblečenie podľa vlastnej fantázie

    Herná zóna ponúka aj niekoľko LEGO stolíkov so stoličkami na sedenie, veľké plastové kocky na stavanie domu/bunkru, alebo tiež veľkú grafitti stenu s kockami LEGO Classic na vytváranie rôznych obrázkov alebo slov.

    Na tejto výstave sme strávili viac ako 3 hodiny a 5 ročnému synovi bolo málo, takže určite sa sem ešte vrátime kým výstava skončí. Na výstave je pochopiteľne zakázané jesť a piť, každopádne nieje problém výjsť sa von občerstviť, keďže pri vstupe naspäť sa stačí preukázať zakúpeným vstupným. 

    LEGO výstava trvá až do 24.3.2023. 

    misinka0611
    4. dec 2022    Čítané 2002x

    Pripravte si s deťmi detský vianočný punč ⭐️

    Momentálne prežívame obdobie adventu a pripravujeme sa na najkrajšie sviatky roka - Vianoce. U nás tradične sa v tomto období pripravuje detský vianočný punč, ktorý nielen zahreje telo ale aj krásne rozvonia domácnosť. 
    Poďte si ho pripraviť aj vy a povýšte pečenie medovníkov s detmi o level vyššie 🙂

    Na detský vianočný punč potrebujeme: 

    - 200ml. vody

    - 200 ml. džúsu z bobuľového ovocia ( ríbezlový, brusnicový, čučoriedkový… ) 

    - 1 vrecúško obľúbeného ovocného čaju 

    - 1 ks. jablka 

    - 1/2 pomaranča

    - 1/2 citróna 

    - 1 celá škorica 

    - 2 klinčeky 

    - med podľa chuti 

    Postup: 

    1. Do hrnca si dáme 200ml. vody a necháme ju prevariť. Po prevarení, pridáme vrecúško čaju a necháme lúhovať asi 10 minút. Po vylúhovaní vrecko vyberieme.

    2. Do uvareného čaju pridáme 200ml. džúsu podľa vlastného výberu ( ja som zvolila brusnicový, keďže nieje taký sladký, je so zníženým obsahom cukru, takže v konečnom dôsledku nebude punč presladený ) jednu celú škoricu, dva klinčeky a privedieme ho k varu. Varíme cca 10 minút.

    3. Z punču vyberte škoricu s klinčekmi, nechajte ho vychladnúť a pridajte odšťavený citrón a pomaranč. Poriadne premiešajte.

    4. Punč bude v tejto kombinácii kyslejší, podľa potreby pridajte med, zohrejte si ho a podľa potreby sceďte.

    5. Nakoniec pridajte na malé kúsky nakrájané jablko. Dobrú chuť ! 👍 🙂

    misinka0611
    5. nov 2022    Čítané 4033x

    IKEA HACK - Montessori učiaca veža ktorá šetrí peňaženku + návod k jej stavbe.

    Učiaca veža je skvelý pomocník nielen pre deti, ale aj pre nás rodičov. Každé dieťatko sa skôr či neskôr dostane do veku, keď chce robiť všetko ako my dospelí, ale aj do veku v ktorom musíme mať deti pod dohľadom. Skvelým pomocníkom, ktorý skĺbi tieto dve veci je učiaca veža.

    Učiaca veža je skvelým pomocníkom v domácnosti ako som už vyššie spomínala, ale povedzme si pravdu aj nákladnejším, hlavne v tomto období keď ceny dreva každú chvíľu stúpajú. Preto som sa snažila nájsť riešenie ktoré by bolo rozumné. Tým riešením bola stolička ktorú si doma zostrojíte z IKEA nábytku. 

    Pri staršom synovi som učiacu vežu nemala, áno prežili sme aj bez nej, ale uznávam nebolo to 2x bezpečné riešenie. Stolička je labilnejšia a malé dieťa nieje ešte také opatrné aby na nej vedelo kontrolovať svoju stabilitu. Túto učiacu vežu mám doma už nejaký ten mesiac, keďže článok som chcela napísať s odstupom času po tom, ako ju s mojou malou testerkou patrične otestujeme.

    Po niekoľkých týždňoch používania môžem napísať, že k nej nemám žiadne výhrady. Veža je stabilná a má vysokú nosnosť, keďže udržala aj mňa bez akýchkoľvek problémov. Dcéra ktorá tento mesiac bude mať 1,5 roka si do veže vie pekne vyliezť. Vežu využívam/e pri varení, príprave jedla, alebo pri čistení zúbkov.

    Ako si vežu poskladať a čo na ňu budete potrebovať? 
    - 1x IKEA stolík ODDVAR

    - 1x IKEA schodíky BEKVÄM

    - 4x hrubšie šróby na prevŕtanie dreva 

    - vŕtačku 

    - podľa potreby farbu vhodnú pre deti alebo háčik na zavesenie zástery pre dieťatko 

    Postup: Postup je veľmi jednoduchý. BEKVAM schodíky si postavíte presne podľa návodu. Stolík ODDVAR zložíte naopak. To znamená, že doska ktorá ma byť na vrchu, bude na spodku. Tiež vynecháte pri stavbe jedno drievko aby si dieťatko vedelo do veže pohodlne vyliezť. Prikladám fotky pre lepšiu predstavivosť. Nakoniec obe časti prišróbujete vŕtačkou k sebe. 

    Tip na vylepšenie: Vežu si viete podľa vlastného vkusu namaľovať, alebo zladiť s miestnosťou. Ja sa najbližšie chystám na nalepenie, alebo prišróbovanie háčika, ktorý bude slúžiť na zavesenie detskej zástery. 

    Máte, alebo mali ste tiež pre svoje deti učiacu vežu a ako hodnotíte vy jej využitie v domácnosti? Budem rada, ak sa podelíte o svoje názory dole v komentári 🙂

    misinka0611
    18. júl 2022    Čítané 551x

    Zábava pre celú rodinu vo VIDA centrum Brno 💥

    Po dlhšom premýšľaní a hľadaní kam by sme sa vybrali v sobotu na celodenný výlet mi do “ oka padlo “ VIDA centrum v Brne. Po prečítaní recenzií mi bolo jasné, že toto centrum musíme navštíviť a tešila som sa na to ako zareaguje syn.

    VIDA centrum je vedecko - zábavný park pre celú rodinu. Hravou formou sa deti ale aj dospelí oboznámia s tým ako funguje ľudské telo, elektrina, čo všetko dokáže voda, vzduch. Tiež si napríklad môžu vyskúšať podanie prvej pomoci alebo rôzne hry a hlavolamy. 

    Vo VIDA centre sa odporúča zdržať minimálne 2 hodiny, no my sme sa zdržali až 5 hodín čistého času ( nerátam pauzu na obed ). Po vstúpení do centra možno nadobudnete pocit, že to budete mať prejdené za chvíľku, no opak je pravdou. Stále budete mať čo objavovať. Pár expozícii je aj na poschodí.

    Exponáty sú rozumne rozdelené podľa sekcií a mapujú rôzne odvetvia vedy. Síce sa niekomu veda môže zdať ako nuda, garantujem vám, že vy a vaše deti sa nudiť nebudú. Nenudili sme sa ani my dospelí. Mňa najviac zaujalo ľudské telo alebo vznik tornáda. Syna už tradične autíčková dráha a vodné sekcie. Pristavil sa však pri všetkom a všetko si rád a s nadšením vyskúšal.

    Veľkú výhodu a asi aj celkovo úspech tohto centra vidím v tom, že deti si môžu vyskúšať na “ vlastnej koži “ všetky exponáty narozdiel od múzea. Pri každom exponáte je popis ako sa daný exponát používa, no nie vždy je potrebné ho čítať.

    Celková kapacita centra je viac ako 1300 ľudí a síce sme boli v sobotu žiadne tlačenie pri exponátoch nehrozilo. Aktuálnu obsadenosť si viete pozrieť aj na stránke a spraviť si aký taký prehľad ako to v ktorom dni vyzerá.

    Vstupné 2 dospelí a 1 dieťa 4+ ( dcéra 1 rok mala vstup zdarma ) nás vyšlo 650kč., čo je v prepočte asi 26€.

    V cene vstupenky bolo “ odštartovanie rakety “ a vedecká show, ktorá sa počas našej návštevy opakovala 2x. Odštartovanie rakety bola malá vonkajšia prednáška trvajúca približne 15-20 minút aj s názornou ukážkou. Ku vstupenke si môžete zakúpiť aj kreatívne dieľničky alebo misiu do oblakov.

    My sme nemali zakúpené nič navyše, ale kreatívne dieľničky vyzerali veľmi dobre, takže určite odporúčam pre deti, ktoré radi tvoria.

    Na jednu vstupenku môžete vojsť a výjsť do a z VIDA centra až 5x, čo je tiež veľmi dobré.

    Za zmienku určite stojí aj fakt že cez týždeň po 16:00 je vstupné v prepočte na eurá len 3-4€. VIDA centrum je však otvorené len do 18:00hod., takže je otázne, či vám tie 2 hodiny budú stačiť 🙂 

    Z ponúkaných exponátov boli všetky plne funkčné. Tých pár nefunkčných môžem spočítať na prstoch jednej ruky. Všetky nefunkčné exponáty boli označené. Pred návštevou VIDA centra som čítala aj negatívne recenzie, že sú tam nefunkčné exponáty. VIDA centrum však písalo, že nie každý exponát sa dá odniesť a preto ich tam musia do doby opravy nechať. Mne to vôbec neprekážalo.

    V centre nieje problém prechádzať s kočíkom. Cestičky sú dostatočne široké, k dispozícii je výťah a toalety sú  čisté a nájdete na nich aj prebaľovací pult, nočník a redukciu na WC. VIDA centrum nieje klimatizované no vôbec v ňom nieje teplo. Nám stačilo letné oblečenie, no prejstotu som zobrala aj dlhý rukáv a dlhé nohavice. Nakoniec sme nepotrebovali. 

    Nájdete tu aj bufet a reštauráciu. Ceny v reštaurácii sú prijateľné, jedlá niesu predražené a výber je dobrý.

    Pre najmenšie detičky je k diskozícií pieskovisko a malý hrací kútik ktorý je však od 2-10r.  Tiež sú k dispozícii odrážadlá - motorky a super dráha so semafórmi, ktoré niesu len provizórne, ale fungujú. Je tam aj pár kresiel na sedenie.

    Ja tomuto centru nemá čo vytknúť a určite ho odporúčam pre každého 👍 Naše očakávania plne splnilo a na konci po 5 hodinách sme mali aj menší problém syna dostať domov 😅

    misinka0611
    23. jún 2022    Čítané 82x

    Týždeň s novinkami od SUNAR BIO

    Som mamičkou čerstvo ročnej dcérky Emy. Od začiatku prikrmovania sa jej snažím pripravovať predovšetkým domácu stravu, na druhej strane nie raz som už siahla po kupovanom príkrme, hlavne v dňoch keď som nestíhala pripraviť príkrm, alebo keď sme išli na celodenný výlet.

    Vďaka Modrému Koníku a Sunaru sme mali možnosť prvýkrát vyskúšať mäsovo - zeleninové príkrmy od Sunaru, ktoré nám dorazili vo veľmi vhodnej chvíli, keďže celý predchádzajúci víkend sme strávili na kúpaliskách, takže sme príkrmy od Sunaru brali so sebou.

    A ako u nás obstáli?  

    My sme mali možnosť vyskúšať 3 druhy príkrmov a to konkrétne:

    1. batáty, hovädzie mäso a šošovica ( od 10m. ) 

    2. špagety, hovädzie mäso, boloňská omáčka ( od 12m. ) 

    3. zelenina, kuracie mäso, cestoviny ( od 12.m )

    Príkrmy majú zaujímavé kombinácie a sú rozdelené podľa veku dieťatka, pričom poháriky od 12m. veku obsahujú už väčšie kúsky, ale stále dostatočne malé, aby si s nimi ročné dieťatko hravo poradilo. Mojej dcérke neprekážal ani jeden kúsok. 

    Po otvorení pohárika ma prekvapila vôňa. Kombinácia mäsa, zeleniny, cestovín a strukovín je zaujímavá, príkrmy sú vzhľadom na to, že sú určené pre malé deti chutné a podľa popisu na etikete prispôsobené veku dieťaťa. Príkrmy sú v bio kvalite a z ekologického poľnohospodárstva.

    Moja dcérka od začiatku prikrmovania je dobrým jedákom, tiež nieje vyberavá a dokáže jej ulahodiť veľa vecí. Po zohriatí príkrmu vo vodnom kúpeli ako je odporúčané, som príkrm dala do misky, ktorú takmer celú naplnil. Jeho množstvo je slušné a na mojej dcérke bolo vidieť, že ju zasýtil. Množstvo všetkých príkrmov bolo 235g. 

    Príkrmy zjedla z chuti, netvárila sa kyslo a budem úprimná, nenechala ani jednu lyžičku v miske, aj keď bolo vidieť, že pri konci kŕmenia je už sýta, takže podľa môjho názoru, je toto množstvo dostatočné. 

    BIO mäsovo - zeleninové príkrmy hodnotím na 1*, keďže dcérka z nich nenechala ani lyžičku a bezproblémov sa nechala nakŕmiť. Veľmi sa mi páčila kombinácia potravín v zložení, tiež to, že sú príkrmy z ekologického poľnohospodárstva a v bio kvalite, bola som rada, že som si predchádzajúci týždeň mohla oddýchnuť od varenia pre dcérku, keďže stále jej jedlo dochucujem zvlášť a vynechávam nejaké ingrediencie a že to super vyšlo a my sme príkrmy mohli vyskúšať aj v teréne 🙂

    #test_sunarbio2 #recenzia #recenzie_sunar_bio13

    Viac hodnotení si môžete prečítať: https://www.modrykonik.sk/recenzie/sunar-bio-detske-prikrmy/13

    misinka0611
    20. jún 2022    Čítané 2633x

    Bruck an der Leitha Parkbad

    V nedeľu sme sa vybrali na kúpalisko v meste Bruck an der Leitha v Rakúsku, ktoré je cca 30 minút od Bratislavy. 

    Na toto kúpalisko som čítala toľko chvály a pozitívnych recenzií, že som sa ho rozhodla dať na náš zoznam miest, ktoré by sme chceli toto leto navštíviť.

    Po príchode na mieste ma potešilo, že parkovisko poskytuje autám tieň keďže je priamo pod korunami stromov. Za parkovisko sa neplatí.

     Vstupné je pre dospelého na celý deň 6€ a deti do 6r. majú vstup na kúpalisko zadarmo. 

    Po príchode na kúpalisko sme hneď zamierili rozložiť si stan a pripraviť sa na kúpanie. Trávnik na kúpalisku je naozaj udržiavaný, pokosený a čistý. Je vidieť, že sa oňho na kúpalisku starajú. Kúpalisko poskytuje veľa tieňa pod stromami čo ja s detmi veľmi oceňujem a záleží mi na tom aby sme boli v tieni.

    Bazény sú vyhrievané solárne a z toho dôvodu bola na kúpalisku ( ešte ) voda osviežujúca s výnimkou plaveckého bazénu, ktorý mi prišiel ešte o niečo studenší, takže ak máte radi teplú vodu, určite by som na toto kúpalisko zamierila skôr v júli, alebo v auguste, v čase keď teplá trvajú už niekoľko dní, aby sa bazény mali čas vyhriať.  

    Na kúpalisku sa nachádza niekoľko bazénov:

    - detský bazénik s plytkou vodou ktorý poskytuje deťom aj tieniacu clonu, ktorá aspoň z časti tieni.
    - plavecký bazén z ktorého sa dá preplávať do bazénu s tobogánom
    - zážitkový bazén v ktorom je prúd, šmykľavka a malá “ jaskyňa “
    - bazén s dvoma skokanskými mostíkmi
    - kruhový bazén so schodíkmi kde po obvode je miesto na sedenie 

    Pre mňa jedno z najväčších plusov sú nerezové bazény.

    Okrem vyššie spomínaných bazénov na kúpalisku nájdete aj malé ihrisko - domček a už spomínaný tobogán, ktorý zvládnu aj menšie deti, samozrejme za asistencie rodičov. Na hladký priebeh dozerajú plavčíci. 

    Plusy z môjho pohľadu:

    + nerezové bazény
    + čistota
    + veľa tieňa, stromov a udržiavaný trávnik
    + množstvo a zameranie bazénov, každý si nájde to svoje
    + tobogán
    + parkovisko 

    Mínusy z môjho pohľadu: 

    - reštaurácia
    - solárne vyhrievanie, takže voda je chladnejšia a treba počkať na viac teplejších dní
    - určite by nebol na škodu jeden termálny bazén

    Na záver: Kúpalisko hodnotím veľmi kladne, splnilo očakávania. Cítili sme sa na ňom príjemne a slovenčinu počuli z každého kúta. Ak ste z Bratislavy a blízkeho okolia určite sa ho oplatí navštíviť.

    Na záver: Kúpalisko hodnotím veľmi kladne, splnilo očakávania. Cítili sme sa na ňom príjemne a slovenčinu počuli z každého kúta. Ak ste z Bratislavy a blízkeho okolia určite sa ho oplatí navštíviť.

    misinka0611
    9. jún 2022    Čítané 1293x

    Poďme sa inšpirovať ako stráviť leto 🚴‍♀️🏊‍♀️🚣‍♀️

    Mnohí z vás sú už určite vo víre plánovania si leta, pozerajú si rôzne zákutia Slovenska alebo aj miest v tesnej blízkosti slovenských hraníc. Mnohí majú už plány na to ako stráviť leto, no určite sú medzi nami aj tí nerozhodnejší, preto mi napadlo, čo keby sme sa v komentároch inšpirovali mestami, miestami alebo rôznymi aktivitami ktoré v lete plánujete podniknúť? Nemusí to byť čisto len o vode a aquaparkoch. Dajte tipy na túry, koncerty alebo kultúrne vyžitie sa. Nebojte sa pripojiť aj fotku 🙂

    Ja začnem a podelím sa o tipy na dve kúpaliská a jedno jazero u našich susedov.  Sú to miesta v blízkosti slovenských hraníc. Samozrejme ale záleží aj odkiaľ cestujete.

    1. Neziderské jazero, Rakúsko

    Toto jazero je od Bratislavy vzdialene približne 50 minút. Na svoje si tu prídu dospelí aj rodiny s detmi. Pre deti je vybudované nové ihrisko, nachádzajú sa tak rôzne atrakcie a dospelí si môžu zašportovať, alebo si oddýchnuť na deke.

    2. Kúpalisko v Bruck an der Leitha, Rakúsko 

    Toto kúpalisko je menšie, ale veľmi príjemné pre rodiny s malými detmi a návštevník na ňom   nájde všetko podstatné. Nachádza sa v ňom veľa zelene, stromov a tráva je pekne udržiavaná. Na kúpalisku sú nerezové bazény, protiprúd, jeden tobogánov, malý bazénik pre deti ale aj malé detské ihrisko. Vzdialenosť je tiež cca 1 hodinu od Bratislavy.

    3. Lipót, Maďarsko 

    Lipót je kúpalisko nachádzajúce sa v Maďarsku. Rozprestiera sa na rozsiahlejšej ploche a patrí medzi obľúbené kúpalisko u Slovákov. V Lipóte sa deti určite vyšantia a unavia. Bazény, tobogány, ihriská, atrakcie, sauna, toto všetko tam nájdete. V Lipóte sa dá aj  Odporúčam ak je to možné ísť cez týždeň, lebo cez víkend tam býva dosť veľa ľudí.

    Určite by sa dalo o týchto miestach napísať viac, no ja som sa ich snažila, popísať čo najstručnejšie, keďže viac sa o týchto miestach chcem rozpísať v samostatných článkoch.

    A čo vy? Kam sa chystáte toto leto? Podeľte sa v komentári 🙂

    *fotto net

    misinka0611
    7. jún 2022    Čítané 250x

    SPIRIDEA, krém ktorý nesklame, ale poteší

    Vďaka Modrému Koníku a Spiridei sa mi dostal do rúk nenápadný pomocník pri prebalovaní. Týmto pomocníkom bola krémpasta Spiridea, ktorá pomáha na zapareniny a taktiež im predchádza. 

    V balíčku okrem krémpasty mi prišli aj letáčiky, vďaka ktorým som si o tejto paste mohla prečítať viac a tiež som sa dozvedela, že Spiridea ponúka tiež produkty na aknóznu pleť, na suchú až veľmi suchú pokožku, tiež antiperspirant v krémovej forme proti nadmernému poteniu.

    Po 2 týždňoch intenzívneho používania sa s vami rada podelím o moje dojmy z tejto krémpasty. Krémpastu som používala 2 týždne, 2x za deň, vždy ráno a večer po kúpaní ročnej dcérky.

    Použitie: 

    - plienková oblasť

    - kožné záhyby 

    - na rozmočené a zaparené plochy kože 

    Krémpasta je bez parfumu a vhodná už pre novorodencov. Jej konzistencia je hutnejšia, skôr taká púdrová, ale rozotierateľnosť je extrémne dobrá, čo som pri natieraní dcérky veľmi ocenila keďže je vo veku, keď je prebaľovanie náročnejšie pre jej pohybovú aktivitu. Vďaka skvelej rozotierateľnosti som mala dcérku natretú hneď a rovno aj veľkú plochu.

    Tajomstvo predchádzania vzniku zaparenín je v tom, že má špeciálny masťový základ, ktorý na seba viaže prebytočnú vlhkosť. 

    Spiridea zmierňuje svrbenie a regeneruje kožnú bariéru. Balenie je 30g, čo sa môže niekomu zdať malé, keďže bežne sa krémy predávajú vo väčšom množstve, no vďaka tomu, že jej stačí malé množstvo vydrží toľko, čo iné väčšie balenia. Tiež aj vďaka tomu, že ju stačí použiť 2x denne a nie je treba dieťatko natierať pri každom prebaľovaní. Balenie je skladné a vhodné do prebaľovacej tašky.

    Počas používania Spiridea krémpasty sme nemuseli riešiť žiadne začervenania kože ani zapareniny. To, čo sľubovala, naozaj splnila a ja ju určite budem odporúčať ďalej minimálne ako prevenciu, čo je základ pri bábätkách, predcházať zapareninám. Tiež nenastala žiadna alergická reakcia, ani mi dcérka nedala vedieť, že by jej krémpasta nejakým spôsobom vadila.

    Viac o Spiridee si môžete prečítať na www.spiridea.com a tiež si ju na tejto stránke zakúpiť. Spiridea je dostupná aj v lekárňach. Má svoju instagramovú a facebookovú stránku.

    #skusenosti_spiridea8

    misinka0611
    16. apr 2022    Čítané 1680x

    EkoPark Pieštany, pekne strávený deň v príjemnom prostredí

    Vo štvrtok sme sa rozhodli spraviť si celodenný výlet a voľba padla na EkoPark Piešťany. Rozhodla som sa napísať článok a možno vám pomôcť v rozhodovaní, ak ste uvažovali o návšteve tohto parku.

    EkoPark Pieštany sa nachádza medzi obcou Drahovce a mestom Piešťany. Najepšie sa do EkoParku dostanete autom, parkovanie je bezplatné.  V areáli parku sa nachádza reštaurácia Rybársky dvor s vonkajším posedením ( cenník je voľne dostupný na internete ), jazero s možnosťou plavby na lodi, kontaktnú ZOO, veľké detské ihrisko s množstvom prvkov, bufet s vonkajším posedením a detskými odrážadlami ( ten však nebol otvorený, predpokladám, že funguje skôr v letnej sezóne. EkoPark ponúka aj možnosť ubytovania.

    VstupnéPri kúpe ZOO + ihrisko je vstupné pre deti od 3 rokov a dospelí 6 eur celodenný lístok. Neviem či cez leto je vstupné v inej výške, kedže na stránke toto vstupné uvádzajú ako dočasné. Každopádne dá sa informovať e-mailom alebo zavolaním na telefónne číslo, ktoré uvádzajú na stránke. Čítala som, že sa dá kúpiť aj samostatný vstup na detské ihrisko ktoré vás výjde 3-4 eurá pre dieťa od 3 rokov, pričom dospelí tento vstup neplatia, túto informáciu každopádne na stránke momentálne neuvádzajú.

    Kontaktná ZOO EkoParkuZOO je menšia, napriek tomu má čo ponúknuť. Ako uvádza EkoPark na svojej stránke v ZOO môžete vidieť až 170 zvierať z rôznych kútov sveta. Časť ZOO je kontaktná, takže deti môžu vojsť priamo ku zvieratám, pohladkať si ich, alebo ich nakŕmiť. Kŕmenie zvierat je povolené len z ich jedlom, ktoré si za malý poplatok viete zakúpiť priamo pri zvieratách. Vstúpiť sa dá k morčatám, k papagájom ( za prítomnosti ošetrovateľa ) zajacom, ku kozám alebo k lamám. Ďalej zvieratá ktoré v tejto ZOO môžte vidieť sú zebry, plameniaci, orly, nosále, alebo veveričky. Cestičky sú kombinácia betón, štrk a práve ten štrk môže byť pre malé golfové kočíky problém, každopádne môj mestský kočík Greentom, napriek menším kolieskam ho zvládol, horšie to bolo na ihrisku.

    Detské ihrisko v EkoParku: Detské ihrisko je pomerne nové, vybudované približne v máji 2021. Ihrisko je pomerne veľké s množstvom prvkov, takže zábava pre deti na niekoľko hodín. V ihrisku sa nachádzajú nafukovacie trampolíny, ktoré však neboli nafúknuté od rána, ale začali ich nafukovať cca 11:30hod. Neviem, či je to bežné. Nachádzajú sa v ňom aj milé detské domčeky, preliezky, šmýklavky, pieskovisko, nafukovacie lopty a veľký hrad s tobogánom, miestami na lezenie, schodíkmi atd. Nechýba ani malá detská lanovka na spúšťanie sa alebo húpačky. V priestoroch ihriska sú aj lavičky na sedenie, no mne vzhľadom na rozlohu ihriska prišlo, že ich je málo. My sme však so sedením nemali problém, kedže EkoPark bol poloprázdny a dokonca sme dosť dlho boli na ihrisku sami. Ihrisko sa nám veľmi páčilo z toho hľadiska, že deti sa na ňom dokážu dostatočne vyšantiť, priestor je veľký. Ihrisko je pokryté z veľkej časti kamenmi a kamienkami. Na trampolínach sa pochopiteľne skáče bez topánok, no ak chce dieťa z trampolíny zliesť, postúpa po kameňoch a tým pádom má úplné špinavé ponožky, preto odporúčam zobrať si náhradný pár ponožiek. S kočíkom sa na ihrisku nedostanete všade, neprejdete cez kamienky. Najväčším mínusom tohto ihriska je, že neposkytuje takmer žiadny tieň, takže natieranie detí a pitný režim by som v žiadnom prípade nepodcenila. Ja by som v lete zvolila skôr ihriská s dostatočným množstvom tieňa. Na ihrisku sú síce nejaké stromy, ale neposkytujú takmer žiadny tieň.

    V letných mesiacoch tam hrozí riziko úpalu a prehriatia, preto ak sa tam chystáte, alebo budete chystať medzi povinnú výbavu určite patrí šiltovka alebo klobúk, opaľovací krém a dostatočné množstvo vody. Ocenila by som na tom ihrisku nejakú fontánku na vodu, alebo na osvieženie zátylku, tváre.

    Hodnotenie: 8/10b.

    EkoPark Piešťany hodnotím celkovo kladne, my sme boli spokojní, deti cestou domov v aute zaspali, takže sa dostatočne unavili. Vstupné je adekvátne, mínusom, ako som už vyššie spomínala v letných mesiacoch je nedostatok tieňa, preto park odporúčam navštíviť skôr na jar alebo na jeseň, verím tomu, že v lete sú zvieratá tiež poschovávané.

    misinka0611
    9. apr 2022    Čítané 73x

    Čo robiť doma v daždivom počasí ?

    Počasie v apríli je ako na hojdačke. V tomto mesiaci je bežné, ak sa vystriedajú asi všetky meteorologické javy. V jeden deň sa prechádzame v krátkom tričku a na druhý deň vyťahujeme zo skríň už odložené zimné oblečenie. 

    Každá to poznáme, vonku škaredo, veterno, meteorologické stanice vydávajú výstrahy a doma unudené deti. Pripravila som si preto pár inšpirácií ako zabaviť deti v daždivom počasí

    • Tvorte

    Tvorenie podporuje kreativitu, sústredenosť, zručnosť, samostatnosť, trpezlivosť a určite ešte mnoho vecí ktoré som nespomenula 🙂 Na internete nájdete mnoho inšpirácií, takže nebude problémom nájsť niečo, čo bude vhodné pre vek vašich detí. Nie vždy je potrebné hľadať na internete alebo rýchlo objednávať z eshopu. Stačí nabehnúť do Tedi, Pepca alebo Panta Rhei s kreativitami a garantujem vám, že nebude problémom odísť s rôznymi pracovnými zošitmi, kreatívnymi sadami, mozaikami.

    Pracovné zošity sú veľmi dobrou voľbou, dieťa sa zabaví, ale aj niečo naučí.

    S fixkami na fúkanie sa dieťa dokáže zabaviť aj samé bez asistencie rodiča.

    V procese výroby 🙂

    Inšpirácia z Tedi.

    • Hrajte spoločenské hry

    Deti vo veku 3+ už zvládnu jednoduché hry aj ked stále do istej mieri budú potrebovať vašu asistenciu, možno aj s miernou úpravou pravidiel. Pri hrách často uteká čas rýchlejšie a dokážu deti zabaviť aj na niekoľko desiatok minút. U nás sú obľúbené Príšerky zo skrine a Plný kurín. 

    Hry s ktorými čas " beží " rýchlejšie.

    • Čítanie kníh 

    Ak máte doma dieťa ktoré nevydrží nehybne sedieť alebo ležať, zatiaľ čo vy mu čítate príbeh z knihy, super alternatívou sú knihy s krátkymi textami, ktoré nabádajú dieťa, aby samé sa aktívne zúčastňovalo čítania. Týmto štýlom si dieťa hravo a nenásilne rozširuje svoju slovnú zásobu a trénuje si výslovnosť. Medzi takéto knihy patrí napríkad séria kníh s Kubkom, vytvorená detskou logopedičkou. 

    • Naplánujte si spoločné výlety 

    Jar a vidina teplejších, slnečnejších dní nám vytvára priestor na plánovanie si rôznych výletov. Minule som tu videla zaujímavú plánovaciu knižku " Naše výlety " s ktorou si môžete naplánovať výlety po Slovensku s pomocou mapy a následne po výlete do knižky napísať pár slov, alebo si nalepiť fotku. Takáto knižka ostane aj peknou spomienkou. 

    O pár dní tu máme Veľkú Noc a každý sviatok sám o sebe ponúka množstvo činností do ktorých môžete zapojiť deti. Konkrétne cez blížiacu sa Veľkú Noc nazývanú aj sviatkami jari:

    • upečte si veľkonočného barančeka, deti ho môžu ozdobiť
    • zafarbite alebo vytvorte si veľkonočné vajíčka
    • vyzdobte si okná veľkonočnou tématikou
    • schovajte po dome čokoládové vajíčka, alebo zajačikov a nechajte deti nech ich pohľadajú. Táto aktivita je určená skôr na záhradu, no ak prší alebo bývate v byte, dá sa robiť aj doma.

    Tieto kriedové fixky na okná so šablónami som objavila v Tedi, využijeme na namaľovanie okna.

    misinka0611
    20. feb 2022    Čítané 108x

    Sila bylín u nás doma 🏠

    V uplynulých týždňoch som vďaka dm drogérií s Modrému Koníku mala možnosť testovať voňavý balíček produktov v ktorých hlavnou zložkou boli bylinky rôzneho typu a vône.

    Nebudem klamať, našla som medzi produktami aj svojich favoritov ktorí má natoľko očarili, že si ich plánujem zaobstarať znova. Ktoré produkty to sú sa dozviete na konci článku.

    BABY detský ošetrujúci krém alverde: Tento detský krém som mala možnosť skúšať prvýkrát. Dcérka má normálnu pokožku so suchými miestami. Krémom som dcérku natierala vždy po kúpeli. Krém sa ľahko rozotieral, nezanechával mastný film na pokožke, ľahko a rýchlo sa vstrebal. Vďaka týmto vlastnostiam nezamastil a neznehodnotil pyžamko. Vôňa krému mi neprekážala, práve naopak aj napriek tomu že bola intenzívnejšia na akú som zvyknutá. Krém nespôsobil nepríjemné pocity, svrbenie a čo je hlavné, žiadne začervenanie alebo alergickú reakciu. Cena je priaznivá 2,95 € za 100 ml.

    Detská umývacia emulzia a šampón s nechtíkom alverde: Ako už názov napovedá tento produkt je 2v1 takže viete ním umyť nielen pokožku dieťatka, ale aj vlásky čo je aspoň pre mňa nielen praktické, ale šetríte aj množstvo produktov v domácnosti a plastov. Táto umývacia emulzia a šampón má príjemnú vôňu nechtíka a je veľmi jemná pri umývaní dieťatka. Čo ma prekvapilo, bola konzistencia ktorá bola hustá až gélovitá čo hodnotím pozitívne keďže stačí minimálne množstvo produktu na umytie. Emulzia nevysušovala ani nespôsobila iné nepríjemnosti na detskej pokožke. Cena 2,95 € za 250 ml.

    Ústna voda PRO CLIMATE s bio medovkou: Ako veľký fanúšik ústnych vôd som bola rada za testovanie tejto ústnej vody. Jej vôňa mi pripomínala klasické žuvačky pre svieži dych. V porovnaní s konkurenčnou veľmi známou značkou ústnych vôd je menej štiplavá čo môže budiť dojem že je slabo účinná. Ústna voda je z rady PRO CLIMATE ktorá je neutrálna k životnému prostrediu, je bez alkoholu. Balenie je až 500ml. za 3,45 € takže pomer cena a množstvo jednoznačne palec hore.

    Balzam na pery alverde s bio nechtíkom lekárskym: Balzam na pery má za úlohu intenzívne ochrániť popraskané pery a zároveň ich chrániť pred vysušením. Balzam má veľmi pekný a príjemný obal ktorý je vďaka farbe neprehladnuteľný a tým pádom sa ľahšie nájde v kabelke alebo v taške. Má slušnú výdrž, nelepí, nezanecháva nepríjemný pocit na perách, neštípe. Malým mínusom u mňa bola horšia rozotierateľnosť. Cena tohto balzamu je 1,35 €. 

    Tekuté mydlo na ruky alverde levanduľa a slez: Ako prvé ma očarila krásna levandulová vôňa tohto mydla bola príjemná a prírodná, vôbec nie umelá. Mydlo ruky jemne umylo, prevoňalo a nevysušilo. Balenie je praktické s pumpičku ktorá sa ľahko stláčala, nezasekávala. Dm drogéria uviedla do predaja aj novinku a to náhradnú náplň. Mydlo má certifikát nature a šetrné zloženie. Za vyskúšanie určite stojí. Cena 1,95 € za 300 ml.

    Nechtíkový krém proti zapareninám babylove sensitive: Ako veľké pozitívum tohto krému vidím kombináciu bio nechtíka, panthenolu a zinku. Nechtík pokožku ošetruje, panthenol ju ukľudní a zinok vysuší. Všetky tieto tri veci sú podľa mňa dôležité a žiadúce pri boji so zaparenou pokožkou dieťaťa alebo pri prevencii zaparenín v plienkovej oblasti. Krém má praktické balenie a otváranie, keďže ho viete otvoriť jednou rukou, zatiaľ čo tou druhou istíte dieťatko. Konzistencia je tuhá a ťažšie sa rozotiera čo niekomu môže prekážať no ja v tom vidím pozitívum, keďže tuhšie krémy sa hneď nevstrebú a na pokožke vydržia dlhšie čo je v plienkovej oblasti žiadúce. Vôňa je jemná a slabá. Počas používania krému sme nebojovali so zapareninami takže na základe tohto si myslím že splnil to, čo sľuboval a svoju úlohu splnil. Cena je veľmi dobrá, 1,85 € za 75 ml. 

    Vlhčené olejové utierky babylove: Som veľkým fanúšikom babylove vlhčených utierok sensitive a preto pred začiatkom testovania olejových utierok som mala rozpačité pocity. Tieto obrúsky majú veľmi príjemnú a peknú mandlovú vôňu. Oceňujem veľké až 80kusové balenie. Na pokožke síce zanechali mastný film alebo bol veľmi jemný a nedošlo k zamasteniu vecí. Lepiaca  časť je dostatočne veľká a spoľahlivo lepila po celý čas používania olejových obrúskov. Celkovo mi ich používanie neprekážalo, ale nepresvedčili ma natoľko aby som ich začala kupovať namiesto mojich obľúbených vlhčených obrúskov Babylove sensitive. Cena 1,95 € za 80 ks. 

    Textilná pleťová maska Hanf Balea: Táto pleťová maska ma hneď očarila. Pleťové masky často nepoužívam, skôr výnimočne. Túto pleťovú masku som mala možnosť vyskúšať prvýkrát. Je vhodná pre všetky typy pleti. Maska obsahuje až 70 % konopných vlákien, vôňa bola príjemná takže na tvári neprekážala. Maska sa netrhala, držala tvar a bola dostatočne „nasiaknutá “. Po jej použití sa prebytočné množstvo produktu rýchlo a ľahko vmasírovalo do pokožky. Pleť zostala na pocit príjemne jemná, zrelaxovaná a zhydratovaná. Na pleti neostal lepivý pocit. Balenie sa mi horšie otváralo, takže som si na pomoc musela zobrať nožničky. Cena 1,55 € za 1 ks.

    Bylinno - koreninový čaj Golden Kurkuma: Niesom veľkým fanúšikov koreninových ani bylinných čajov, obľubujem skôr ovocné. Čaj ma neočaril ale ani nesklamal. Čaj neštípe, nieje veľmi aromatický a silný. Obsahuje zázvor, takže je vhodný pri chorobe. Ja som ho robila s trstinový cukrom no neurobíte chybu keď si ho pripravíte s medom, alebo s citrónom. Čo oceňujem je balenie, keďže vrecúška sú balené samostatne a na každom čaji je vyznačená dom lúhovania. Pomer cena a množstvo je podľa mňa super. Cena čaju je 1,45n€ za 25 vrecúšok.

    Sprchový gél alverde bio mäta a bio bergamot: Tento sprchový gél má osviežujúcu vôňu po mäte. Pre mňa je to ideálny sprchový gél na leto, keďže vás v sprche osvieži a zhydratuje keďže obsahuje glycerín. Obal je 100 % recyklovateľný a je vegan. Po osprchovaní som necítila pnutie pokožky ani suchý pocit, tiež dobre pení. Je bez syntetivkých látok a má certifikát nature. Určite sa k nemu v lete vrátim. 

    Medzi produktami som si našla svojich favoritov a to, alverde detský krém spolu s umývacou emulziou alverde. Očarila ma aj maska od Balea a určite nesmiem zabudnúť ani na babylove krém proti zapareninám. V lete sa určite vrátim k osviežujúcemu gély alverde. 

    #recenzie_dm_bylinky

    misinka0611
    Správa bola zmenená    27. nov 2021    

    Už zajtra je 1. adventná nedela a začínajú najkrajšie sviatky roka 🎄⭐️. My sme sa na advent už naladili dnes a to výrobou našej vianočnej kupoly ❤️

    misinka0611
    31. máj 2021    Čítané 84x

    Kinekus - pomocníci do kuchyne

    V uplynulých týždňoch som vďaka Kinekusu a Modrému Koníku mala možnosť testovať troch pomocníkov do kuchyne a to: 

    - Smaltovaný pekáč 

    - Multifunkčný mlynček 

    - Grilovacia panvica

    Smaltovaný pekáč: Myslím si, že pekáč patrí do kuchyne každej správnej gazdinky. Rozmery pekáča sú 38 x 28 cm, výška 18,5 cm a objem 5,6 l, takže v ňom nieje problém pripraviť obed pre celú rodinu. Zmestí sa doňho celé kurča, alebo menšia hus. My sme si v ňom upiekli prešpikované bravčové mäso v marináde s rozmarínom a zemiakmi. S pekáčom som bola spokojná, nemám mu čo vytknúť, a preto ho hodnotím kladne. 👍

    Hodnotenie: 5⭐️ / 5

    Multifunkčný mlynček Skveler: Druhým pomocníkom do kuchyne bol multifunkčný mlynček Skveler. Bohužial, mlynček ma, narozdiel od pekáča či panvice, až tak neohúril. Vyskúšala som v ňom nastrúhať syr na pizzu a jablká na pité. Medzi bubon a telo mlynčeka sa dostával syr a tým pádom z neho aj nenastrúhaný vypadával. Mlynček má celonerezové telo, z hornej aj dolnej strany chrániče na stôl, takže zničenie a poškriabanie stola nehrozí. Sľubuje namletie orechov, strúhanie čokolády, tvrdých syrov a zeleniny, jemné aj hrubé krájanie zeleniny a ovocia na plátky, mletie strúhanky. Pozitívne hodnotím myšlienku menenia bubnov a tým urýchlenie práce v kuchyni. 

    Hodnotenie: 4⭐️/ 5

    Grilovacia panvica Ambition: Posledným testovaním kúskom bola grilovacia panvica s nepriľnavým povrchom. Panvica už od pohľadu vyzerá kvalitne. Rukoväť je potiahnutá jemným povrchom, preto sa dobre a príjemne drží v ruke. Jemné drážky na jej povrchu zaručujú „efekt grilovania". Ja som sa rozhodla ju vyskúšať na grilovanom Camembert syre s hranolkami. Grilovaný syr sa neroztiekol ani nepripiekol, takže s výsledkom som bola spokojná a, rovnako ako pekáč, by som ju odporučila. Kladne hodnotím aj vnútorný povrch s imitáciou kameňa.

    Hodnotenie: 5⭐️ / 5

    #test_kinekus #recenzia #skusenosti_kinekus10

    misinka0611
    Správa bola zmenená    16. máj 2021    

    V testovaní na rad prišiel mlynček. Tento mlynček má 5 bubnov a sľubuje viacúčelové využitie. Dokáže jemne namlieť orechy, čokoládu, nastrúhať najemno alebo nahrubo zeleninu/ovocie, taktiež ju nakrájať, alebo namlieť strúhanku.
    My sme ho dnes otestovali na tvrdom syre, kedže na obed bola pizza a na tomto pokrme máme radi veľa syru. Mlynček uľahčil prácu a behom malej chvíľky a žiadnej námahe sme mali plnú misku syru. S rozobratím mlynčeka sme sa však vytrápili, hlavne muž. Pri druhom rozoberaní však už tento problém nenastal.
    #test_kinekus

    Dnes na obed sme sa rozhodli pre pečené bravčové mäso so zemiakmi a cviklou. Smaltovaný pekáč je priestranný a mäsko dobre prepečené 🙂
    #test_kinekus

    misinka0611
    Správa bola zmenená    10. máj 2021    

    Dnes ma potešil kuriér s balíčkom od Kinekusu, tak hor sa do varenia - testovania #test_kinekus

    misinka0611
    29. mar 2020    Čítané 221x

    LINOLA - krém pre malých aj veľkých

    Ahojte,

    pred troma týždňami som bola vybraná na testovanie 2 produktov značky Linola, konkrétne krému na ruky Linola Hand a sprchového gélu Linola Shower and Wash.

    S týmito konkrétnymi produktami, som nemala žiadnu skúsenosť, ale dávnejšie som zaobstarala synovi Linola šampón na vlasy, keďže vo vlasoch mal mliečnu chrastu.

    • Linola Hand  

    Tento krém je určený pre veľmi suché, hrubé a namáhané ruky. Obsahuje kyselinu, ktorá podporuje prirodzenú regeneráciu kožnej bariéry. 

    Keďže v tomto období si, ako asi každý, umývame ruky častejšie antibakteriálnym mydlom, ktoré pokožku vysúša, testovanie tohto krému prišlo veľmi vhod. Ruky ostali citeľne zvláčnené a bez nepríjemného pocitu. Krém je rýchlo vstrebateľný a nezanecháva pocit mastných rúk. Konzistenciou ani nie riedky, ani hustý, a má žiadnu až velmi jemnučkú hypoalergénnu vôňu. A čo je hlavné, je vhodný pre atopikov. Balenie má 75 ml.

    • Linola Shower and Wash 

    Keďže syn má pokožku so sklonom k atopii a zvládanie ekzému v jesenných a zimných mesiacoch je obzvlášť náročné, pri výbere kozmetiky preňho si dávam záležať. Hľadám produkty, ktoré sú hypoalergénne, neparfumované a vhodné pre ekzematikov. Voda telo vysušuje, a preto je dôležité telo rýchlo osprchovať a použiť šetrnú kozmetiku. Linola sprchový gél jemne pernil, mal jemnú a príjemnú parfumáciu a podľa opisu by mal zachovávať hydratáciu tela až na 24 hodín. Sprchový gél neobsahuje žiadne látky, ktoré by mohli dráždiť pokožku ekzematikov, ako je urea. Balenie má 300 ml.

    K produktom na testovanie som dostala aj zaujímavý leták s Linola výrobkami. Vďaka nemu som sa dozvedela, že Linola má medzi svojimi produktami aj opaľovací krém, ktorý som sa rozhodla cez leto vyskúšať. 

    Ďakujem Linole a Modrému koníku za možnosť testovať Linolu. 

    Dnes je posledný deň 2 týždňového testovania Linola Hand krému na ruky a Linola Shower and Wash sprchového gélu. S produktami sme boli cela rodina spokojná. Myslim, že pre ľudí s citlivou pokožkou tieto produkty stoja za vyskúšanie. Viac v článku budúci týždeň. #test_linola4

    misinka0611
    Správa bola zmenená    18. mar 2020    

    Pre ľudí s atopickým ekzémom je veľmi dôležitý výber kozmetiky, keďže prichádza priamo do styku s pokožkou.
    Bežné mydlá a sprchové gély pokožku vysušujú, čo je priam katastrofa, pre ľudí so sklonom k atopii. Preto, treba umyvacie emulzie, ktoré pokožku zvláčnia a zachovajú jej prirodzené PH 5,5 a to LINOLA spĺňa. #test_linola4

    Jedno z najkrajších miest pre naše prechádzky v ktoromkoľvek ročnom období 🌷☀️🍁❄️

    misinka0611
    Správa bola zmenená    16. mar 2020    

    Dnes je to presne týždeň testovania Linola Hand krému na suché a popraskané ruky.
    Krém testuje celá rodina. Čo konkrétne mňa veľmi príjemne prekvapilo, je vstrebateľnosť krému, ktorá je prakticky okamžitá, keďže nemám rada mastné krémy 🙂Muž zas pozitívne ohodnotil, že je bez parfemácie 🙂 #test_linola4

    U nás antibakteriálne mydlo je bežnou súčasťou domácnosti. V momentálnej situácii si ruky umývame častejšie, čo samozrejme pokožke rúk dáva zabrať a keďže syn a muž majú suchú pokožku so sklonom k atopickému ekzému, je nutné si ruky krémovať a zachovávať hydratáciu pokožky. Testovanie Linola Hand a Linola Shower And Wash nás doma všetkých potešilo, keďže Linola je vhodná tak ako pre malých tak aj pre veľkých a jedným krémom sme “ zabili 2 muchy jednou ranou “ 🙂
    #test_linola4