20 / 28
    kati99
    autor

    2 šálky hladkej múky
    1 čajová lyžička sušeného droždia
    1/2 čajovej lyžičky kypriaceho prášku
    3/4 čajovej lyžičky soli
    1 lyžica olivového oleja
    3/4 šálky piva izbovej teploty
    2 lyžice masla
    2 strúčiky cesnaku
    30 g nastrúhaného parmezánu
    120 g mozzarely
    Postup :
    vymiesime si cesto..Zmiešame múku droždie ,prášok do pečiva soľ olivový olej a pivo.Poriadne do hladka premiesime a necháme 1 hodinu kysnúť.
    rúru si predhrejeme na 220°C.
    V malej miske zmiešajte pretlačený cesnak s rozpusteným maslom.Cesto vyformujeme do kruhu na plech o priemere 30 cm .necháme podkysnúť a znovu vytlačíme do požadovanej veľkosti. Potrieme cesnakovým základom.
    Pečieme 9 - 10 minút dozlatista.Potom pridáme nastrúhané syry a ešte vložíme do rúry nech sa roztavia.
    Pred podávaním nakrájame na paličky.

    24. feb 2015
    Komentár bol odstránený