Šošovica k filmu? 😳
Jasné! 😄😄😄
Vyskúšajte zdravšiu variantu krekrov zo strukovín. Hotové sú raz-dva, dochutiť ich môžete podľa ľubovôle a potešíte zdravie a postavu seba aj zvyšku rodinky 😊
Tie moje sú z červenej šošovice, ktorú som pomlela na múku v mlynčeku na kávu. Vyskúšajte však aj hrachové či cícerové 😋🤪🤤
Recept na moje krekry:
120g šošovicovej múky
1 PL celého maku
2 PL oleja
1/2 ČL soli (alebo podľa chuti)
1 strúčik cesnaku (nemusí byť)
trošku čierneho korenia (ideálne čerstvo namletého)
50ml vody
Miesto maku môžete použiť ľan, sezam, oregano, majorán, provensalské bylinky,...
Postup: Premiešať suché suroviny, pridať olej, cesnak a nakoniec vodu. Vymiešať, následne dať cesto medzi 2 kusy papiera na pečenie (najlepšie už na plechu), vyvaľkať na tenulinký plát (čím tenší, tým budú krekry chrumkavejšie). Jednu vrstvu papiera odstrániť a cesto rozkrájať na pásiky/štvorčeky/... a už potom rovno šupnúť do rúry 💪🏻
Pečieme 30-35 minút pri 150 strupňoch.
Dobrú chuť a krásny večer 😊

