katuska007
31. mar 2016
12 

Gravidjoga a Hypnopôrod

Tehotenstvo predstavuje v živote ženy veľmi špeciálne a vzrušujúce obdobie, počas ktorého dochádza k mnohým fyzickým a hormonálnym zmenám. Vyžaduje si od budúcej mamičky silu, vytrvalosť, flexibilitu, vnútorný pokoj, vyrovnanosť, uvoľnenie, intuíciu, ale aj odovzdanie sa.

Práve z týchto dôvodov je gravid joga ideálnym cvičením počas tohto jedinečného obdobia. Nielenže prehlbuje vnútornú komunikáciu medzi mamičkou a dieťatkom, ale pomáha aj vyrovnať sa s rôznymi (často krát aj nečakanými zmenami), ktoré budúcu mamičku v tomto období čakajú. Má blahodarný účinok na chrbticu, podporuje prácu s panvovým dnom a jeho prekrvenie, posilňuje telo, pomáha vyrovnať sa s rôznymi ťažkosťami (kŕčové žily, ischias, bolesti chrbta, nahromadenie vody v nohách…) navodzuje vnútornú rovnováhu a pokoj mysle.

Neodlučiteľnou súčasťou cvičenia je správne dýchanie. To má totiž obrovský význam nielen v tehotenstve, ale aj pri samotnom pôrode. Správna práca s dychom značne uľahčuje pôrod a pomáha lepšie zvládať pôrodné bolesti. V podstate je tehotenstvo ideálnym medzníkom v živote ženy, kedy s jogou začať. Gravid joga priaznivo ovplyvňuje nielen obdobie tehotenstva ale aj priebeh pôrodu a šestonedelia.

Tehulky, ktoré máte záujem vyskúšať si gravid jogu, prídite sa pozrieť na hodinu. Rozpis kurzov prebiehajúcich v Bratislave nájdete tu: www.gravidjoga.sk Získate tak osobnú skúsenosť a môžete sa rozhodnúť, či sa chcete prihlásiť na kurz. Hodiny vedie certifikovaná inštruktorka tehotenskej a popôrodnej jogy.

Zároveň pozývam novopečené mamičky na popôrodnú jogu, kde sa v príjemnej atmosfére a s upokojujúcou hudbou môžete hravou formou v kontakte so svojim bábätkom dostať opäť do formy.

Začni písať komentár...

Odošli