29 / 44
    Berlínsky krémeš

    ten vyzerá nádherne..🙂

    21. apr 2013

    @mblazekova dakujem 🙂

    21. apr 2013

    Môžem poprosiť recept? ďakujem

    21. apr 2013

    waw, bude aj receptik?

    21. apr 2013

    recept by potesil aj mna🙂vyzera to fantasticky

    21. apr 2013

    fantastické, receptík , pls, o chvíľku budú jahody, urobíme 🙂

    21. apr 2013

    tiez by som poprosila recept 🙂 dakujem

    21. apr 2013

    @ppetkab
    @mirecka0809
    @ketrin71
    @halit13
    @lkpp
    Ďakujem za komenty, tu je receptík:

    2 pláty lístkového cesta
    Plnska:
    700 g čerstvých jahôd (alebo veľký kompót)
    3 PL Gustinu
    1 ks prášková želatína (červenej farby)
    Krém:
    4 žĺtka
    6 PL kryštálového cukru
    800 ml mlieka
    2 ks smotanovo vanilkový puding
    2 ks vanilínový cukor
    250 ml šľahačkovej smotany
    6 plátkov želatíny
    4 bielka
    2-3 PL kryštálového cukru
    Iné:
    mandle
    jahodový toping
    2 ks ružová cukrová poleva s príchuťou punč (dá sa kúpiť v prášku, alebo: 120 g práškového cukru, 3-4 lyžičky teplej vody, ružová potravinárska farba a punčová aróma - do misky preosejeme práškový cukor. Postupne pridávame teplú vodu a rýchlo miešame, kým poleva zhustne a neostáva na vareške. Potom pridáme potravinársku farbu a arómu a hotovú polevu hneď dáme na múčnik)

    Postup:
    Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme na veľkosť plechu na ktorom ho budeme piecť. Cesto pred pečením husto popicháme vidličkou aby sa neodúvalo. Pečieme v dobre vyhriatej rúre na 200°C asi 10 min. Rovnaký postup zopakujeme aj s druhou polovicou cesta. Tú si zatiaľ odložíme bokom.
    Odložíme si zopár jahôd bokom, aby sme mali na ozbodenie (ja som odložila 6 menších jahôd). Zvyšok jahôd rozkrájame na drobné kúsky a zalejeme 600 ml vody. Takto ich chvíľu povaríme aby zmäkli a scedíme. Z nálevu doberieme 100 ml a primiešame doň 3 PL Gustinu. V ostatku šťavy rozmiešame práškovú želatínu a dáme variť. Keď začne vrieť, prilejeme šťavu s Gustinom. Chvíľu varíme kým nezačne hustnúť a pridáme jahody, takto ešte chvíľu varíme a odstavíme vychladnúť (najlepšie je preliať do studenej nádoby a občas premiešať kým trocha neztuhne). Potom hmotu nalejeme na spodný plát lístkového cesta, urovnáme a dáme do chladničky poriadne stuhnúť.
    Plátky želatíny namočíme do studenej vody.
    V mlieku rozmiešame pudingy, 1 ks vanilínový cukor, žĺtka a 6 PL kryštálového cukru a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Želatínu dobre vyžmýkame a pridáme do horúceho pudingu. Miešame, kým sa nám poriadne nerozpustí.
    Bielka vyšľaháme do biela, pridáme 2-3 PL a ďalej šľaháme dotuha. Vyšľahané bielka potom pridáme do pudingu a necháme poriadne vychladiť.
    Vyšľaháme tuhú šľahačku s 1 ks vanilínového cukru a zamiešame ju do vychladeného pudingového krému. Dáme vychladiť.
    Potom hmotu natrieme na stuhnutú jahodovú zmes a zarovnáme.
    Druhý plát cesta si rozkrájame na kocky a poukladáme na pudingový krém. Dáme stuhnúť.
    Pripravíme si cukrovú polevu a potrieme ňou lístkové cesto. Na každý štvorček uložíme štvrtinku jahody a jednu mandľu a polejeme jahodovým topingom. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke (najlepšie cez noc).

    21. apr 2013

    @kikuska11111 a ešte ťa poprosím, pečiem dosť, ale vždy mi praská aj lístkové cesto, aj iné - jednoducho neviem to pekne nakrájať, ako na to ?

    21. apr 2013
    Komentár bol odstránený

    @halit13 ja som si ten vrchny plat listkoveho cesta pokrajala dopredu 🙂 je to aj v recepte pisane, najprv nakrajat na stvorce a az tie stvorce pekne vedla seba naukladat na krem, potom som to krajala proste v medzierkach. ale inak sa odporuca pouzivat zubkovany noz, ktory mozes popripade nahriat aby to slo lahsie 🙂

    21. apr 2013
    21. apr 2013