23 / 44
    Maľovaná roláda 2 - vanilkovo jahodová

    mnam, toto by som vyskusala, nemas nejaky receptik? vdaka

    12. máj 2013

    @kattie1982 jasne, ze mam receptik 🙂 vcera vecer som ju piekla
    recept:
    na cesto: 7 vajec, krupicový cukor, práškový cukor, hladká múka, kakao, gustin
    na plnku: 2 x vanilkový práškový puding (ja som použila od dr. oetker puding pravá vanilka), 1 vanilkový cukor, 600 ml mlieka, 200g bielej čokolády, 10 lyžíc práškového cukru, 250 g masla, 250g jahôd
    Na ozdobenie: smotana na šľahanie, vanilínovy cukor, stužovač šľahačky a farebnú posýpku - kúpená v tescu.
    Postup:
    Cesto na zdobenie pripravíme z jedného celého vajíčka, 6 PL hladkej múky, 4 PL práškového cukru. Cestom naplníme sáčok, odstrihneme rožtek a začneme vytvárať ozdoby na papier na pečenie. Môžte si pod neho vložiť predlohu alebo si na opačnú stranu papiera niečo dopredu nakresliť. Plech s namaľovaným vzorom dáme na hodinu do mrazáku (prípadne do chladničky ak sa nezmestí do mrazáku, ale vzor musí byť poriadne stuhnutý).
    Po hodine si pripravíme cesto na roládu. 6 bielkov vyšľaháme so 120 g krupicového cukru do peny. Potom pomaly zašľaháme do peny aj žĺtka a nakoniec zašľaháme aj 40 g hladkej múky, 20g gustinu a 30-40 g kakaa (podla toho aké tmavé chcete mať cesto).
    Vyberieme plech z mrazáku a nalejeme naň cesto.
    Pečieme v predhriatej rúre na 180°C približne 10 - 15min (samozrejme každá rúra je iná, tak sa treba spoľahnúť na vlastné skúsenosti).
    Upečenú roládu zrolujeme a necháme vychladnúť.
    Pripravíme si krém. Pudingový prášok rozmiešame v chladnom mlieku a uvaríme hustý puding. Po odstavení vmiešame na kúsky polámanú čokoládu a miešame tak dlho, pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Puding potom schladíme za občasného miešania v studenom kúpeli. Zvlášť ušľaháme maslo s cukrami a vychladnutý puding postupne vmiešame (pozor, už nešľaháme).
    Roládu odkrútime, potrieme hrubou vrstvou krému (na tej strane, odkiaľ začíname zakrúcať spravíme hrubšiu vrstvu a na tú poukladáme do radu na polovičky nakrájané jahody). Zvyšok jahôd nakrájame na drobné kúsky a nasypeme na krém, potom roládu opatrne zatočíme a dáme do chladničky.
    Smotanu na šľahanie vyšľaháme s vanilínovým cukrom a stužovačom šľahačky, naplníme zdobiace vrecko a podľa nálady vytvoríme na vrchu rolády ozdoby. Tie posypeme farebnou posýpkou.
    Roládu necháme poriadne stuhnúť v chladničke.

    12. máj 2013

    si fakt nadana, mala by si sa tym zivit, teda ak sa nezivis :D lebo mas obrovsky talent! 🙂

    30. jún 2013

    @vejavi dakujem velmi pekne 🙂
    nie nezivims a tym, to iba tak doma kym mi dcerka spinka peciem pre rodinku 🙂

    1. júl 2013

    ale neskor, ked dcerka vyrastie by si to mohla vyskusat... 🙂

    1. júl 2013