51 / 224
    moj peceny cajik :)

    suuper , ja som si akurat kupila , mozem poprosit receptik ako na to?

    18. nov 2013

    @soraya007 Je to uplne jednoduche. Akekolvek ovocie (okrem zavaraneho) nakrajame na kocky, ja som davala hrusky, jablka, pomaranc (osupany), jahody (tie som mala mrazene). Pomer priblizne 2:1 s cukrom, takze som davala na dve kila ovocia kilo cukru, posypala skoricou tak odoka, priliala trosku rumu, do desat klincekov a dala piect na 220° tak cca 45 minut, par krat som premiesala a pred koncom som pridala stavu z citrona (tiez podla chuti). A potom len naplnit flasky a obratit hore dnom 🙂 Robila som zo styroch kil a vyslo mi 12 trojdecovych flias 🙂
    Inak skoro vsade je pisane, ze sa to ma piect na 130° a hodinu, az asi na jeden recept, co som nasla ze sa to ma piect na vyssi stupen a mne sa 130°C zdalo strasne malo po pol hodine, prvu dvojkilovu davku som potom zvysovala s teplotou, az pokial som konecne nebola spokojna s vysledkom a druhe dve kila som priamo robila na 220°C 🙂

    18. nov 2013

    dakujem, vyskusam aj ja .. ale to normalne na pekaci , neprihori to ci to pusti hned stavu ?

    18. nov 2013

    @soraya007 normalne vo vyssom plechu, aby ti stava neutiekla 🙂 som sa tiez bala, ze to prihori pri takom vysokom stupni, ale vobec 🙂 ani naznak priharania 🙂 vzdy som to kazdych 15 minut premiesala a pekne to pustilo stavu 🙂

    18. nov 2013

    Blba otazka ale to sa potom je samotne alebo co ss s tyn robi?dakujem

    30. nov 2013

    @lulu2011 vobec nie blba otazka 🙂 ja som tiez na to pozerala prvy krat, ked mi to babicka predostrela, ze na, sprav si caj 🙂
    staci jedna polievkova lyzica (alebo kazdemu ako podla chuti vyhovuje) a zaliat v zime vodou ako cajik, s tym, ze ovocie mozes zjest 🙂 aj so studenou vodou cez leto je to dobre, ako ladovy caj, alebo nejaky dzusik. A zaroven to mozes jest aj s bielym jogurtom. Samostatne by som to asi nezjedla, to by bolo uz prehnane sladke 😀

    30. nov 2013

    Dakujem Ti velmi pekne...budem to musiet vyskusat. Nam to raz doniesol muzov sef a mne bolo blbe sa spytat na co to je tak sme to ani nepouzili a vyjodili....

    30. nov 2013

    @lulu2011 tak nabuduce budes vediet 🙂 je to fakt dobrotka a mi to vzdy pripomina vianoce vonou tej skorice 🙂 len vyskusaj, fakt neolutujes 🙂

    30. nov 2013

    @kikuskar5 ok velmi pekne dakujem.musim si ist dat mandarinku si mi spravila chute.pekny vecer prajem.btw mas uzasne receptiky.no skvelaaa kucharka si

    30. nov 2013

    @lulu2011 ale kdeze skvela 🙂 vela zienok je tu uzasnych vo vareni a ja sa ani porovnavat nejdem s nimi 🙂 mna to len strasne bavi, ci varenie, pecenie 🙂 je to taky moj relax 🙂 dakujem moc 🙂

    30. nov 2013

    @kikuskar5 aj ja rada varim a peciem ale nerada vymyslam ze co varit. Jej ty si z michala?my sme byvali v macove,to je blizko

    30. nov 2013

    @lulu2011 Tak ja som schopna stravit na internete nonstop cas s hladanim receptov a potom neviem, co prve skusat 😀 Hej hej, z Michala 🙂 byvame tu cca cez rok, tak to tu este spoznavam na okoli 🙂 Inak som povodne blavacka (do piatich rokov) a potom sme sli do Skalice, takze sa povazujem vlastne za Skalicanku v konecnom dosledku, odkial som zasa sla za pracou do BA a priatela mam z Hviezdoslavova a v Michali sme si nasli krasny domcek 🙂 Tak uz valcim zasa v tychto koncinach 🙂

    30. nov 2013

    @kikuskar5 ja mam svokru vo hviezdaku. Byvali sme ba potom v macove a zase sme v ba a planujeme ciernu vodu 🙂

    1. dec 2013

    @lulu2011 ha :D svet je taaaaak maly 😀

    1. dec 2013

    Tak to teda ano a hlavnr BA a okolie 🙂

    1. dec 2013

    @lulu2011 tak tak 🙂

    1. dec 2013