klbkostastia
1. máj 2018
691 

Šatky a ergonomické nosiče LennyLamb

Obľúbený výrobca šatiek na nosenie detí, šatkových nosičov, doplnkov a štýlového oblečenia pre nosiacich rodičov či tehotné ženy. Zistite viac o značke LennyLamb.

Jedným z popredných a najviac predávaných výrobcov je LennyLamb. Ide o poľskú značku šatiek na nosenie detí, ergonomických šatkových nosičov, tašiek, slintáčikov a štýlového oblečenia do každého počasia pre tehotné ženy a nosiacich rodičov. V tomto článku vám ponúkame prehľad jednotlivých produktov z dielne LennyLamb.

ŠATKY NA NOSENIE DETÍ LENNYLAMB

Každá mamička hľadá pri výbere správnej šatky veľkú nosnosť, aby šatka vydržala čo najdlhšie, kvalitu a nemalú úlohu pri výbere zohráva tiež dizajn. Šatky výrobcu LennyLamb majú nádherné originálne dizajny a sú vhodné na celé obdobie nosenia. Sú výborné pre novorodencov, rovnako ako aj pre väčšie a ťažšie deti. Výrobca LennyLamb o svojich šatkách uvádza, že sú vhodné aj pre deti vo veku troch rokov (samozrejme, ak sa deti v tomto veku ešte chcú nosiť a ak to fyzická kondícia rodičov dovolí 🙂 )

Šatky LennyLamb sú utkané zo 100% organickej bavlny. Sú jemné, príjemné, pohodlné a nosné. Na nosenie novorodenca sa neodporúčajú iba mamičkám, ktoré s nosením začínajú, pretože kvôli vyššej gramáži sa im môže šatka ťažšie doťahovať. Nie je to však žiadnym pravidlom, s veľkou obľubou sa žienky rozhodujú práve pre LennyLamb, a to aj na nosenie od narodenia a aj v prípade, že nemajú s viazaním dosť skúseností. Bavlna je šetrná k jemnej detskej pokožke a navyše ju oceníte aj pre jej nenáročnú údržbu.

Bavlnenú šatku LennyLamb je možné prať na 40 stupňoch, sušiť aj v sušičke a žehliť pri miernej teplote. Vo všeobecnosti však šatky na nosenie detí nemusíte prať často.

Výrobca LennyLamb vychádza v ústrety všetkým typom postáv, a preto sú šatky dostupné vo veľkostiach od XS až po XL. Znamená to, že máte na výber z dĺžky 3,6m, 4,2m, 4,6m, 5,2m aj 6m. Podľa vami zvolenej dĺžky môžete šatku uviazať na mnoho variácií úväzov a zistiť, ktorý vám najviac vyhovuje. Dĺžka šatky sa vyberá podľa konfekčnej veľkosti maminy a tiež podľa typov úväzov. Univerzálna je dĺžka 4,6m – tá je vhodná pre konfekčnú veľkosť 38 – 42.

V porovnaní so šatkami iných výrobcov, napríklad Fidella, Diva Milano, Little Frog alebo Yaro, sa šatky LennyLamb vo všeobecnosti vyznačujú vyššou gramážou. Väčšina LennyLamb šatiek má gramáž 290 g/m2 čo z nich robí ideálnu pomôcku na nosenie dieťaťa počas celého obdobia nosenia. Niet sa teda čo čudovať, že recenzie na šatky LennyLamb sú iba pozitívne 🙂 Ako si vybrať správnu gramáž šatky sa dozviete v tomto našom článku. LennyLamb ponúka šatky s gramážou od 220g/m2 až do 380g/m2.

Takmer všetky šatky LennyLamb sú tkané žakárovou technikou. Táto technika umožňuje tvorbu motívov a vzorov, ktoré sú tkané niťami dvoch farieb. Vzor je utkaný jednou farbou z lícovej a druhou farbou z opačnej strany, vďaka čomu je šatka krásna z obidvoch strán. Je teda len na vás, ktorú stranu zvolíte ako vrchnú, šatka vynikne, akokoľvek si ju uviažete 🙂

Poľský výrobca LennyLamb je veľmi obľúbený pre naozaj širokú škálu motívov, vzorov a dizajnov svojich šatiek. Farby a motívy sú kombinované so skutočným zmyslom pre detail, a tak sú šatky LennyLamb doslova spojením praktickosti nosenia a krásy umenia.

Do kolekcie Little Love patria šatky s nežným motívom drobných srdiečok, ktorými je posiata šatka po celej svojej dĺžke. Šatky LennyLamb Little Love sú dostupné v mnohých farebných prevedeniach.

Kolekcia LennyLamb Big Love je veľmi podobná kolekcii Little Love. Šatky sú taktiež plné krásnych srdiečok, avšak pri šatkách Big Love sú vzory väčšie.

Motív Lace  je veľmi krásny, na jednej strane má jemné dúhové gradácie s bielymi vzormi, pripomínajúcimi paličkovú čipku. Druhá strana je reverzná, čo je typickým znakom žakárovej tkaniny.

Šatky na nosenie LennyLamb Camo pripomínajú maskáčový vzor, preto sú ideálne najmä na nosenie chlapcov. Vyrábajú sa v svetlých aj v tmavých odtieňoch.

Dizajn Symphony – to sú šatky s motívom hudby a nôt. Univerzálne a štýlové.

Cena za LennyLamb šatky sa odvíja od spôsobu tkania, dizajnu, ako aj od veľkosti. Pohybuje sa v rozmedzí od približne 45 do 130 eur.

ERGONOMICKÉ NOSIČE LENNYLAMB

Nosiče LennyLamb sú šatkové - zhotovené zo šatiek na nosenie detí LennyLamb. Preto sú veľmi pohodlné a prispôsobivé. Pri výbere nosiča máte k dispozícii štandardne dve veľkosti: Baby size a Toddler size. Baby je veľkosť vhodná pre deti od narodenia, Toddler od približne troch mesiacov. Keď sa hovorí o veľkosti, reč je o veľkosti chrbtovej opierky, pretože práve tá je podstatnou časťou nosiča, v ktorej je dieťatko uložené.

Základnými parametrami je výška a šírka chrbtovej opierky. Podľa toho, či sa dá šírka aj výška nastavovať, sa určuje, či je nosič vhodný pre novonarodené dieťatko, alebo nie. Ergonomické nosiče výrobcu LennyLamb sú dostupné v nerastúcej verzii (baby/mini a toddler size) alebo v rastúcej verzii (LennyUp). Ďalším typom nosiča LennyLamb je onbuhimo a bezprackový nosič Wrap-Tai.

Prackové ergonomické nosiče LennyLamb v sebe spájajú hneď niekoľko výhod. Prevedenie jednotlivých súčastí – chrbtová opierka, ramenné popruhy, bedrový pás, kapucňa– je dôsledne prepracované a navrhnuté tak, aby bol zaručený zdravotný prínos pre nosené dieťatko a zároveň komfort pre dieťa i rodiča. Výhodou nosičov je to, že sú vyrobené zo šatiek na nosenie detí LennyLamb, a práve preto sú veľmi pohodlné, poddajné, príjemné a navyše majú nádherný dizajn.

Nosič LennyLamb Baby size a Toddler size má mäkký pohodlný bedrový pás a ramenné popruhy, ktoré sa zapínajú na pracku. Pracka na bedrovom páse navyše obsahuje bezpečnostnú poistku, bez stlačenia ktorej nosič neodopnete, preto sa žiadna mamička nemusí obávať náhodného rozopnutia. Ramenné popruhy sú mierne polstrované, šatkové a veľmi pohodlné. Ich dĺžka je regulovateľná, preto vyhovujú každému typu postavy. Ramenné popruhy nosiča LennyLamb je možné nosiť zapnuté klasicky, alebo ich na chrbte prekrížiť. Nosič je vybavený kapucňou pre dieťatko, ktorá ho ochráni pred vplyvmi počasia, alebo ho zakryje, aby nebolo rušené okolím, ak v nosiči zaspí.

Ergonomický nosič LennyLamb vo veľkosti Baby size je vhodný pre detičky od približne 5kg. Veľkosť Toddler size je vhodná od 7kg. Horná hranica nosnosti oboch veľkostí nosičov je 20kg. Recenzie na nosiče LennyLamb sú veľmi pozitívne, mamičky oceňujú úžasné pohodlie, aké im nosič, práve vďaka šatkovine ako základnému materiálu, ponúka.

Bezprackový nosič LennyLamb Wrap-Tai sa vyznačuje tým, že neobsahuje žiadnu sponu/pracku, ale popruhy sa viažu podobne ako šatka na nosenie detí. Na panel nosiča sú našité štyri popruhy: dva v bedrovej časti, ktoré plnia funkciu bedrového pásu, a dva ramenné popruhy. Nosič má aj kapucňu, ktorá môže slúžiť aj ako opora hlavy spiaceho dieťaťa. Wrap-Tai je veľmi obľúbený medzi rodičmi po celom svete, jeho nastavovanie je jednoduché, pevným uviazaním popruhov získa rodič i dieťa pohodlie pri nosení. Nosič je vhodný na nosenie vpredu aj na chrbte a vyrába sa v dvoch veľkostiach: mini a toddler. Tento typ nosiča LennyLamb nie je vhodný pre novorodencov. Mini verzia sa odporúča používať až odkedy bábätko samo vie udržať hlavičku. Toddler verzia nosiča je vhodná od 10 mesiacov do asi 20 kíl dieťatka.

Osobitnou kategóriou nosiča výrobcu LennyLamb je rastúci nosič LennyUp. Je to inovatívny pomocník na nosenie vášho dieťatka od narodenia až do 20 kg, s prehľadom vám teda poslúži počas celého obdobia nosenia. Nosič je plne nastaviteľný, jeho šírka sa nastavuje pomocou suchého zipsu na vnútornej strane bedrového pásu. Podľa veľkosti dieťatka suchý zips buď stiahnete alebo roztiahnete tak, aby malo dieťatko vždy podopreté obidve kolienka. Ramenné popruhy nosiča LennyUp sú v porovnaní s LennyLamb baby alebo toddler size bohato polstrované a podstatne hrubšie. Môžete ich nosiť klasicky, alebo na chrbte prekrížiť pre ešte lepšie rozloženie váhy noseného dieťaťa. Kríženým zapínaním je zároveň lepšie spevnený aj chrbát rodiča pri nosení. Nosenie v ergonomickom nosiči LennyUp sa tak stáva pohodlným aj počas dlhodobého nosenia.

Starostlivosť o nosiče LennyLamb je nenáročná. Nakoľko ide o 100% organickú bavlnu, môžete nosič prať aj v práčke na šetrnom programe s maximálnou teplotou 30 stupňov. Nepoužívajte agresívne pracie prášky, ktoré nie sú šetrné k farbe, vyhýbajte sa aj práškom s bieliacim účinkom, pretože by farba látky vybledla, nepoužívajte aviváž. Nosič je možné prežehliť, opäť však zvoľte nízky stupeň teploty. Nosiče LennyLamb nie je vhodné sušiť v sušičke, radšej uprednostnite sušenie voľne na šnúre na balkóne. Vo všeobecnosti však nie je nutné akýkoľvek nosič prať často. Ak sa nosením šatkovina zanesie a zašpiní, prvou pomocou je namočená handrička, ktorou nečistotu odstránite.

OBLEČENIE LENNYLAMB

Výrobca LennyLamb ponúka okrem pomôcok na nosenie detí tiež oblečenie pre ženy, mužov aj pre deti. V jeho ponuke sú atraktívne kardigany v dizajnoch šatiek a nosičov LennyLamb, ktoré sú určené pre všetky ženy: mamičky, tehotné ženy aj pre tie slobodné a bezdetné. Do chladného počasia sú určené teplé a pohodlné fleecové mikiny, ktoré LennyLamb vyrába univerzálne pre ženy i mužov. Vodeodolné a vetruvzdorné softshellové kabáty oceníte najmä v prechodnom období.

Okrem toho LennyLamb ponúka aj nevšedné doplnky, akými sú aj dečky - Poslúžia ako prikrývka, handrička na utieranie, prebaľovacia podložka, ale aj ako clona proti slniečku. Dostupné sú tiež slintáčiky (chrániče popruhov) v rovnakých dizajnoch ako nosiče.

Začni písať komentár...

Odošli